Xmatty 7 Napisano 3 Maja Hej, moja pierwsza uprawa, 5x milkyway f1, 2x pink runtz i 3 xwhite widow. Box 1.2x2.4m, 2xmars hydro fc3000evo, odciąg 20cm z dużym przepływem i sondą. Dziś mija tydzień od wysadzenia, które zrobiłem o wiele za wcześnie, bo kilka dni po wykiełkowaniu. Wysadziłem prosto w donice 10L. 5 donic z ziemią do kwiatów z marketu, zmieszaną z perlitem, a kolejne 5 CANNA TERRA PROFESSIONAL. Roślinki po 7cm wysokości, kombinuję z wysokością lamp, są włączone 18/6. Zmieniłemmoc lamp na 50% zgdnie z sugestią, i podniosłem wilgotność. . Fotki w dużej rozdzielczości, zmieściłem tylko 2 Aktualnie temp 25,8 i wilgotność 69,8. wentylator mieszający jakiś mały włączony cały czas. 2 najsłabsze egzemplarze na fotkach, bo ograniczenia w rozmiarze plików. Wszystko co teraz robię wyczytałem, wyoglądałem na forach i poradnikach, nie mam znajomych, którzy się zajmują uprawą, więc nie ukrywam, że liczę na pomoc- za co z góry dziękuję 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 138 Napisano 3 Maja Powodzenia! Co do fotek to mozesz po dodaniu posta go edytowac i po raz kolejny wstawic kilka zdjec. Tak ominiesz limit🖐️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja @hazera nie pisz publiczne tricków bo przyjdzie tester i zaraz zablokuje @Xmatty lecisz i powodzenia z fartem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 3 Maja Godzinę temu, Xmatty napisał: ograniczenia w rozmiarze plików. to dawaj do painta i zapisz jako jpg to się zmniejszy rozmiar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja Mówiłem.. już tu jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xmatty 7 Napisano 3 Maja (edytowane) Edytowane 3 Maja przez Xmatty 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 4 Maja (edytowane) Powodzenia, oby same grubasy wyszły 👌 Edytowane 4 Maja przez Dr.Grün @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xmatty 7 Napisano 1 Lipca Hej. pleśń? wentylatora mieszającego nie było gdzieś od tygodnia, bo sie spalił :D Odciąg megasolidny, ale włączony 2min pracy i 10 min przerwy. Wilgoć 55-80. Ale kiepsko wytrenowane rośliny i kiepski przewiew między krzakami, bo chciałem wcisnąć jak najwięcej, ech 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 871 Napisano 1 Lipca @Xmatty gdzie ta pleśń bo nie widać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 1 Lipca @szamayo chyba mu chodzi o to.. Przydałoby się lepsze zdjęcie.. Lecz przy wilgotności do 80% to nie trudno o plechę w takim stadium kwitnienia.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 181 Napisano 2 Lipca @Xmatty elo, te siejki które się po wyciągały to możesz podeprzeć je wykałaczkami i na takiej mocy możesz śmiało do pierwszych dwóch tygodni lampę dać na 50 do 70cm i 25% mocy i to jest wystarczające. Jak chcesz to wejdź sobie na moją foto relację i zobacz jak aktualnie w małym namiocie mam lampę 300w i ustawiona jest na 25% i 70cm. A fotorelacja to ( druga uprawa od Royal Queen fotopedrie). Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach