Skocz do zawartości
Xmatty

Pierwsza uprawa, milky way f1 i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, moja pierwsza uprawa, 5x milkyway f1, 2x pink  runtz i 3 xwhite widow. Box 1.2x2.4m, 2xmars hydro fc3000evo, odciąg 20cm z dużym przepływem i sondą. Dziś mija tydzień od wysadzenia, które zrobiłem o wiele za wcześnie, bo kilka dni po wykiełkowaniu. Wysadziłem prosto w donice 10L. 5 donic z ziemią do kwiatów z marketu, zmieszaną z perlitem, a kolejne 5 CANNA TERRA PROFESSIONAL. Roślinki po 7cm wysokości, kombinuję z wysokością lamp, są włączone 18/6. Zmieniłemmoc lamp na 50% zgdnie z sugestią, i podniosłem wilgotność.

. Fotki w dużej rozdzielczości, zmieściłem tylko 2 Aktualnie temp 25,8 i wilgotność 69,8. wentylator mieszający jakiś mały włączony cały czas. 2 najsłabsze egzemplarze na fotkach, bo ograniczenia w rozmiarze plików. 

Wszystko co teraz robię wyczytałem, wyoglądałem na forach i poradnikach, nie mam znajomych, którzy się zajmują uprawą, więc nie ukrywam, że liczę na pomoc- za co z góry dziękuję

20250503_085442 — kopia.jpg

20250503_085437.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia! Co do fotek to mozesz po dodaniu posta go edytowac i po raz kolejny wstawic kilka zdjec. Tak ominiesz limit🖐️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Xmatty napisał:

ograniczenia w rozmiarze plików. 

to dawaj do painta i zapisz jako jpg to się zmniejszy rozmiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Powodzenia, oby same grubasy wyszły 👌

Edytowane przez Dr.Grün

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. pleśń? 

Pleśń.jpg

wentylatora mieszającego nie było gdzieś od tygodnia, bo sie spalił :D Odciąg megasolidny, ale włączony 2min pracy i 10 min przerwy. Wilgoć 55-80. Ale kiepsko wytrenowane rośliny i kiepski przewiew między krzakami, bo chciałem wcisnąć jak najwięcej, ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Xmatty elo, te siejki które się po wyciągały to możesz podeprzeć je wykałaczkami i na takiej mocy możesz śmiało do pierwszych dwóch tygodni lampę dać na 50 do 70cm i 25% mocy i to jest wystarczające. Jak chcesz to wejdź sobie na moją foto relację i zobacz jak aktualnie w małym namiocie mam lampę 300w i ustawiona jest na 25% i 70cm. A fotorelacja to ( druga uprawa od Royal Queen fotopedrie). Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi