Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, czy po obejrzeniu tych dwóch zdjęć które dodałem jest w stanie ktoś określić na pierwszy rzut oka co może być przyczyną tych rdzawych plamek na liściach? Pozdrawiam

20250430_085451.jpg

20250430_085439.jpg

20250430_084423.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Introwertyk napisał:

Witam wszystkich, czy po obejrzeniu tych dwóch zdjęć które dodałem jest w stanie ktoś określić na pierwszy rzut oka co może być przyczyną tych rdzawych plamek na liściach? Pozdrawiam

20250430_085451.jpg

20250430_085439.jpg

20250430_084423.jpg

potas panie, jak ją podlewałeś? sprawdzałeś ph? co to jest za odmiana daj więcej info aby chłopaki ci mogli pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym potasem to może się zgadzać, ph gleby 6,5 odmiana Mimoza Auto, raz tylko nawoziłem jak była na wegu i to minimalnie, ziemia w uprawie Light Mix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Introwertyk napisał:

Z tym potasem to może się zgadzać, ph gleby 6,5 odmiana Mimoza Auto, raz tylko nawoziłem jak była na wegu i to minimalnie, ziemia w uprawie Light Mix

Roślina zaczęła kwitnąć i potrzebuje jeść i pić. Dodaj tu jeszcze jakich nawozów używasz. Co do ilośći to się nie wypowiem bo nie mam na tyle doświadczenia w tej sprawie ile jej dać.

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to dziś podlałem pierwszy raz nawozem PK 13/14 i małą ilość tego nawozu na kwitnienie, poczekam i zobaczę za kilka dni czy będzie lepiej, dzięki za info i pozdrawiam

17460862538912428703827269914638.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi