Gość Napisano 3 Maja @Mr.Green no pod tą butelką ma z 80% na luźno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) Siema l, wystawiłem na parapet zewnętrzny, bo w domu na parapecie już słońca nie ma, Jet git czy za bardzo świeci na nią? @Mr.Green Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja @rybson222 jest git. Im więcej słońca tym lepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja Teraz, Mr.Green napisał: @rybson222 jest git. Im więcej słońca tym lepiej. Okej dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja Zdejmij nakrętkę. Niech widzi niebo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) ja jej wyciałem na dole otwór zeby powietrze miala @Mr.Green i mysle ze jak bedzie miala drugie pietro lisci to ja przesadze do docelowej doniczki i kiedy zacząć nawozić ? bo wedlug mnie na razie chyba nie ma sensu nawozic bo malutka jest Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja @rybson222 nie ma sensu. W ziemi zawsze coś jest na początek. Większym zmartwieniem będzie pH które szybko może dać o sobie znać. Masz coś do kobtroli pH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja 2 godziny temu, Mr.Green napisał: @rybson222 nie ma sensu. W ziemi zawsze coś jest na początek. Większym zmartwieniem będzie pH które szybko może dać o sobie znać. Masz coś do kobtroli pH? @Mr.Greennie mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja @rybson222 jak pH się popsuję to dupa z uprawy. Poczytaj trochę o pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja 1 minutę temu, Mr.Green napisał: @rybson222 jak pH się popsuję to dupa z uprawy. Poczytaj trochę o pH. Ale to nawozy psują to ph czy jak @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 3 Maja @rybson222 woda z kranu ma wyższe pH zazwyczaj niż roślina lubi. Nawozy mogą mieć różny wpływ na wartość pH. Nie wiem jak biohumus działa w tym zakresie. Ogólnie jak będziesz ją podlewał wodą o nieprawidłowym pH to roślina będzie miała zaburzenia w pobieraniu substancji odżywczych i zacznie chorować. W skrócie mówiąc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) 5 minut temu, Mr.Green napisał: @rybson222 woda z kranu ma wyższe pH zazwyczaj niż roślina lubi. Nawozy mogą mieć różny wpływ na wartość pH. Nie wiem jak biohumus działa w tym zakresie. Ogólnie jak będziesz ją podlewał wodą o nieprawidłowym pH to roślina będzie miała zaburzenia w pobieraniu substancji odżywczych i zacznie chorować. W skrócie mówiąc. @Cholender pisał mi ze moge podlewac wodą ze studni, bo studnie mam ogolnie to w necie pisze ze biohumus zwieksza zyznosc podloza ale nie zaburza ph @Mr.Green Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja Co wy mu tu piszecie o regulowaniu pH jak chłop nie potrafi ogarnac porządnej ziemi i doniczki 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) 11 minut temu, Cholender napisał: Co wy mu tu piszecie o regulowaniu pH jak chłop nie potrafi ogarnac porządnej ziemi i doniczki 😅 a na chuj mam ogarniac kurwa ziemie? skoro mam na chacie tak samo doniczki. A ph to w neta wpisac wystarczy i jest instrukcja jak obnizyc lub podwyzszyc, a testy tez nie jest trudno kupić nie chce tez wydać nie wiadomo ile kasy zeby sobie 4 roslinki uprawiac przez troche dluzej niz miesiac Sam pisałeś ze ta ziemia co mam jest ok @Cholender a to nasionko dwarf auto chuj mial strzelic wedlug ciebie Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja @rybson222 hamuj bajere. Czytaj ze zrozumieniem gosciu i nie skacz tu bo za cienki w uszach jestes @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) 8 minut temu, Cholender napisał: @rybson222 hamuj bajere. Czytaj ze zrozumieniem gosciu i nie skacz tu bo za cienki w uszach jestes @Cholender ty no przeciez przeczytałem, gadasz ze nie umiem porzadnej ziemi ogarnąc oraz doniczki odpowiedz czy woda ze studni jest git do podlewania i tyle wtedy zbastuje bajere Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja @rybson222 juz Ci mówiłem że według mnie jeżeli nadaje się do picia to też nadaje się do podlewania roślin na oucie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 3 Maja @Cholender @rybson222 „pogódźcie się, bo nie ma sensu, żeby młodzi, utalentowani ludzie się kłócili.” 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja (edytowane) 8 minut temu, Cholender napisał: @rybson222 juz Ci mówiłem że według mnie jeżeli nadaje się do picia to też nadaje się do podlewania roślin na oucie Dobra, sorry ziom za to, ta woda nie nadaje sie do picia, ale podlewam ta wodą warzywa i rosną zdrowe nie wiem czy z ganja bedzie tak samo, tej wody uzywalem do kielkowania i pestki w dwa dni wypuscily kielki @Cholender Woda u mnie z kranu ma ph chyba 7 po odstaniu 24 godzin bo kiedys mierzylem, duzo gorzej jest w miastach @Dr.Grün a ty co o tym myslisz ? Edytowane 3 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja @Dr.Grün ale ja się z nie kłócę, spokojnie 😅 @rybson222 moim zdaniem rosliny na oucie mozna podlewac taka woda, ale ja bym tez je wkopal w grunt albo dal im jak największe donice. Ale to moje zdanie i moja szkoła. Nie sugeruj się jedna osoba bo co grower to inne metody, wyciągnij wspólny mianownik i dąż do wlasnej metody uprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach