Skocz do zawartości
Gość

Uprawa Dwarf Auto

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Napisano (edytowane)

Siema l, wystawiłem na parapet zewnętrzny, bo w domu na parapecie już słońca nie ma, Jet git czy za bardzo świeci na nią? 

@Mr.Green

IMG_20250503_143244495_MFNR.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

ja jej wyciałem na dole otwór zeby powietrze miala

@Mr.Green

i mysle ze jak bedzie miala drugie pietro lisci to ja przesadze do docelowej doniczki

i kiedy zacząć nawozić ? bo wedlug mnie na razie chyba nie ma sensu nawozic bo malutka jest 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
2 godziny temu, Mr.Green napisał:

@rybson222 nie ma sensu. W ziemi zawsze coś jest na początek. Większym zmartwieniem będzie pH które szybko może dać o sobie znać. Masz coś do kobtroli pH?

@Mr.Greennie mam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
1 minutę temu, Mr.Green napisał:

@rybson222 jak pH się popsuję to dupa z uprawy. Poczytaj trochę o pH.

Ale to nawozy psują to ph czy jak @Mr.Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rybson222 woda z kranu ma wyższe pH zazwyczaj niż roślina lubi. Nawozy mogą mieć różny wpływ na wartość pH. Nie wiem jak biohumus działa w tym zakresie.

Ogólnie jak będziesz ją podlewał wodą o nieprawidłowym pH to roślina będzie miała zaburzenia w pobieraniu substancji odżywczych i zacznie chorować. W skrócie mówiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Mr.Green napisał:

@rybson222 woda z kranu ma wyższe pH zazwyczaj niż roślina lubi. Nawozy mogą mieć różny wpływ na wartość pH. Nie wiem jak biohumus działa w tym zakresie.

Ogólnie jak będziesz ją podlewał wodą o nieprawidłowym pH to roślina będzie miała zaburzenia w pobieraniu substancji odżywczych i zacznie chorować. W skrócie mówiąc.

@Cholender pisał mi ze moge podlewac wodą ze studni, bo studnie mam

ogolnie to w necie pisze ze biohumus zwieksza zyznosc podloza ale nie zaburza ph @Mr.Green

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co wy mu tu piszecie o regulowaniu pH jak chłop nie potrafi ogarnac porządnej ziemi i doniczki 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
11 minut temu, Cholender napisał:

Co wy mu tu piszecie o regulowaniu pH jak chłop nie potrafi ogarnac porządnej ziemi i doniczki 😅

a na chuj mam ogarniac kurwa ziemie? skoro mam  na chacie tak samo doniczki. A ph to w neta wpisac wystarczy i jest instrukcja jak obnizyc lub podwyzszyc, a testy tez nie jest trudno kupić

nie chce tez wydać nie wiadomo ile kasy  zeby sobie 4 roslinki uprawiac przez troche dluzej niz miesiac 

Sam pisałeś ze ta ziemia co mam jest ok @Cholender a to nasionko dwarf auto chuj mial strzelic wedlug ciebie 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@rybson222 hamuj bajere. Czytaj ze zrozumieniem gosciu i nie skacz tu bo za cienki w uszach jestes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
8 minut temu, Cholender napisał:

@rybson222 hamuj bajere. Czytaj ze zrozumieniem gosciu i nie skacz tu bo za cienki w uszach jestes

@Cholender ty no przeciez przeczytałem, gadasz ze nie umiem  porzadnej ziemi ogarnąc oraz doniczki

odpowiedz czy woda ze studni jest git do podlewania i tyle wtedy zbastuje bajere

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@rybson222 juz Ci mówiłem że według mnie jeżeli nadaje się do picia to też nadaje się do podlewania roślin na oucie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)
8 minut temu, Cholender napisał:

@rybson222 juz Ci mówiłem że według mnie jeżeli nadaje się do picia to też nadaje się do podlewania roślin na oucie

Dobra, sorry ziom za to, ta woda nie nadaje sie do picia, ale podlewam ta wodą warzywa i rosną zdrowe nie wiem czy z ganja bedzie tak samo, tej wody uzywalem do kielkowania i pestki w dwa dni wypuscily kielki

@Cholender

Woda u mnie z kranu ma ph chyba 7 po odstaniu 24 godzin bo kiedys mierzylem, duzo gorzej jest w miastach 

@Dr.Grün a ty co o tym myslisz ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Dr.Grün ale ja się z nie kłócę, spokojnie 😅

@rybson222 moim zdaniem rosliny na oucie mozna podlewac taka woda, ale ja bym tez je wkopal w grunt albo dal im jak największe donice. Ale to moje zdanie i moja szkoła. Nie sugeruj się jedna osoba bo co grower to inne metody, wyciągnij wspólny mianownik i dąż do wlasnej metody uprawy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi