Gość Napisano 29 Kwietnia (edytowane) Uprawy czas zacząć! Będę uprawiał na parapecie zewnętrznym,przez pierwsze 2 tygodnie w domu na parapecie. Jakieś zastrzeżenia? Co robię źle? Waciki włożyłem do zamkniętego pudełeczka w ciemnym miejscu, wcześniej trzymałem tam tytoń, w niewielkich ilościach, ale jednak, pudełko starannie umyłem, ale dalej czuć zapach tytoniu, nie wpłynie to na kiełkowanie pestki ? Dzień 1 Mała aktualizacja, wlozylem drugie nasiono na kolejne dwa waciki, znalazlem jakis woreczek strunowy i w jednym woreczku są dwie pestki. do uprawy bede uzywal tej ziemi: https://allegro.pl/oferta/ziemia-uniwersalna-do-kwiatow-warzyw-krzewow-z-nawozem-ogrodowa-60l-17209386460 oraz takiego nawozu: https://allegro.pl/oferta/biohumus-agrecol-1-l-nawoz-plynny-uniwersalny-naturalny-do-roslin-domowych-17160512554 doniczki bedą miały 14 litrów. Jesli macie jakies uwagi to piszcie Edytowane 29 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @rybson222 powodzenia i z fartem. Do tej ziemi kup jakieś lepy na robaki bo mogą wypełznąć jak zaczniesz podlewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Siema, przemyslalem tą kwestie, i jak na razie zastopowalem, musze zamówic sobie doniczki, ziemie, i inne przybory, poczekam moze do czerwca nasiona jeszcze bedą sie nadawać ? włożylem je do ependorfów w jakich je dostalem plus, nocami temperatura spada czasami do 5 stopni, wiec wole poczekac te kilka tygodni. Edytowane 30 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 94 Napisano 30 Kwietnia Dawaj roślinki jak kiełek puszcza w doniczce i parapet bo zmarnujesz pestkę. Kilka tygodni z auto robi wuchte różnice W międzyczasie czytaj, chłoń wiedzę forumową @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia stary luz, one nawet nie pekly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia (edytowane) @rybson222 jak teraz nie wysiejesz to je raczej uj strzeli, jeśli już nie strzelił przez takie manewry Edytowane 30 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia Jesli byly zamoczone to nie nadaja sie juz do dalszego przechowywania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia dobra, wsadze je w ziemie jakas która mam pod reka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 94 Napisano 30 Kwietnia To ile masz tych pestek w sumie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia (edytowane) x2 dwarf auto x2 auto gorilla glue i jedna pestka gorilla zkittelz, wlozylem do ziemi gorilla glue to są same gratisy oprócz dwarf, bo mi paczke opóźnili mala aktualizacja, wsadzilem jeszcze jednego dwarfa do ziemi To jest Gorrilla glue, drugie to dwarf, wiem mało ziemi, ale dokupie jak najszybciej Edytowane 30 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @rybson222 ogólnie to podszedłeś do tego jak Ferdynand Kiepski xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia @Mr.Green Wiem XDD, ale jak myslicie, moze przez tydzien rosnac w tej ziemi ? a potem dokupie biobizz light mixa, biohummus zamówiłem, i tylko tym bede nawoził. Ile roslina moze posiedzieć w takim pojemniku po kapuście ? XD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia @rybson222 od początku do końca możesz ją trzymać w litrowym pudełku. Ogólnie litr to już nawet sporo dla rośliny by wyrosła i dała plon. Z takiego litra można ściągnąć około 30g @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia (edytowane) @Mr.Green o kurwa XD to zajebiscie, w takim razie nie bede ich przesadzal. jak wyjdą na wierzch to wyniose ja na dwór co to za odmiana ? Edytowane 30 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia Zostaw. Tydzień to nie dużo. Zanim wyjdą i zaczną rosnąć to akurat tydzień jak nic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 94 Napisano 30 Kwietnia Bez drenażu i jak słońce korzeń przygrzeje to tak posiedzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 30 Kwietnia Ta pierwsza to Critical w sloiku a ta druga w małej doniczce to Fat Banana. Obydwie od RQS Tylko oklej czymś te pudełko bo korzenie nie lubia światła. Lepiej jak będą miały ciemno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia okej, a na tym pierwszym zdjeciu jakiej ziemi uzywales ? 3 minuty temu, Pan napisał: Bez drenażu i jak słońce korzeń przygrzeje to tak posiedzi słońce bedzie miała caly czas od 8 do bodajże 18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 94 Napisano 30 Kwietnia Qwa doniczka 20gr a słońce na korzeniach unicestwi Ci planta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia 2 minuty temu, Pan napisał: Qwa doniczka 20gr a słońce na korzeniach unicestwi Ci planta no to qwa zmienie doniczke, mam inne doniczki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach