Skocz do zawartości
Dr.Grün

Epsilon F1 - RQS (50x50x140)

Rekomendowane odpowiedzi

@Dr.Grün ja tam widzę 6 szczytów poniżej głównego szczytu, jak podegniesz ten najwyższy do dołu to będziesz miał 7 głównych szczytów zamiast 1 głównego i 6 mniejszych 

Jak dla mnie byłby sens wiec doradzam, szczególnie kiedy roślina jeszcze nie pokazała preflowerow 

Jakby udało ci się wyrównać do jednego poziomu za pomocą lst to byś miał 7 szczytów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dr.Grün ok 

Tak jednak bardzo ciemne są i wyglądają na zamulone azotem.

Zwrócić należy uwagę że te F1 to są mniejsze i szybsze wersję to i zapotrzebowanie mają mniejsze. 

Już do automatów lepiej dawać połowę dawki. Bo jak przegryzie to pójdzie ale jak będzie za dużo to zamuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green Pierwszy raz robię te biotabsy i leciałem jak z instrukcji, następnym razem, dam półtora tabsa i połowę dawek. Najgorzej bo raczej mi i tak nie dojdzie do końca czasu zbiorów i nie wiem co z nią zrobić 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu widać że się natknęła na dropsy już 🤠

43633365_IMG_3041.thumb.jpeg.b72980ee2dee5cc48cd5dc355dd64cff(1).jpeg.4dc5fffaa46521c81ade0ee7cc43bab9.jpeg

Aż fiolety wychodzą na liściach. Od tego momentu gdzieś zaczęła pochłaniać zbyt duże ilości azotu jak na taką F1

@Dr.Grün no ale instrukcja jest do roślin sezonowych które rosną duże 😋

Ja na normalnego sezona co by nie był jakiś specjalnie duży to daję zazwyczaj 1 dropsa i to nawet na 20L ziemi. Dzielę go na mniejsze części i rozsypuje w połowie doniczki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dr.Grün z pewnością. Na taką F-1 to i pół dropsa przy innych dodatkach od Biotabs to jest wystarczająca dawka. 

Ogólnie ona ciężko będzie miała to strawić coś mi się wydaję.. że pokona te dwa dropsy xD 

Jest tak nabita na zapas że kielichy ma aż lekko zielone 🤣

I ja taką F1 to 8L ziemi wystarcza na spokojnie. Nawet w 5L by to obrobił na miękko.

Automat już w 1 litrze daje radę to taka F1 też by nie marudziła. 

Swoją drogą dobry temat na YT. F1 na czasie teraz. 

:passitleft:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green Ja o niczym nie wiem z Toutube 🤫🤐😂 Next uprawę będę robił 3x epsilony w 5/6 l

Mi to już nie chciało się z nią walczyć, bo od początku była strasznie wolna i się nie rozwijała, kiedyś robiłem to wystrzeliła w moment ta coś genetycznie ma zjebane 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi