Skocz do zawartości
Gość

Woda ze studni

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Napisano (edytowane)

Siema, otóż slyszalem ze konopie trzeba podlewac deszczówką lub przefiltrowaną wodą , a czy do podlewania moge  uzyc wody ze studni ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
2 godziny temu, JarzynaSWDN napisał:

Jak ją można pić to tak

nie mozna jej pic, to nie jest glebinowka, ale ludzie normalnie uzywaja jej do podlewania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
11 hours ago, rybson222 said:

nie mozna jej pic, to nie jest glebinowka, ale ludzie normalnie uzywaja jej do podlewania 

Pytanie czy są w niej metale ciężkie itp? Ziolo jest rośliną która to wchłania i przetrzymuje w komórkach, a ty będziesz to później palił 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja bym nie filozofował tylko bral i podlewał. Na spotach ludzie od lat kopia studzienki i nimi podlewają krzaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ogólnie ja nie bede ziola kopał prosto do gruntu, tylko do doniczki wsadze i postawie w odludnionym miejscu, jak juz to doniczke wkopie, a co sie stanie jak podleje to zioło bez zadnego dolomitu , ludzie tym podlewają pomidory i inne warzywa 

no bo jednak zbieranie deszczówki moze byc problematyczne, patrząc na czestotliwosc opadów w mojej okolicy 

A ten dodam ze tam gdzie planuje postawic ziolo, jest dosyc wilgotno, ale tak ja napisalem nie bede ziola wsadzal w tą mokrą ziemie, cos sie stanie jak postawie w takim miejscu ganje ? jednak to są łąki a tam wilgoc jest wieksza 

10 godzin temu, JarzynaSWDN napisał:

Pytanie czy są w niej metale ciężkie itp? Ziolo jest rośliną która to wchłania i przetrzymuje w komórkach, a ty będziesz to później palił 

XD, mordo jakie metale ciezkie w studni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@rybson222 wkop donice do połowy w ziemie, chyba że będziesz miał czas podlewać codziennie albo co drugi dzień w lato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

dobra wkopie do połowy, i wtedy bede mógł rzadziej podlewac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
13 hours ago, rybson222 said:

XD, mordo jakie metale ciezkie w studni

No właśnie najczęściej, woda z studni do picia jak nie jest to dlatego że zawiera związki chemiczne i metale ciężkie, wiem bo w Polsce mamy studnię i trzeba było wysłać próbki wody, u mnie na ulicy woda była dobra do picia w innej części miasta znaleziono pestycydy i ślady ołowiu i rtęci i mięli lipę, musieli zasypać studnię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@JarzynaSWDN u mnie tak nie jest to jest po prostu woda podskórna, a nie glebinowka, i jest duzo bardziej brudna po prostu, ale dla pewnosci moge przegotować ją

14 godzin temu, rybson222 napisał:

dobra wkopie do połowy, i wtedy bede mógł rzadziej podlewac ?

nikt mi na to nie odpowiedzial, bede mogl  rzadziej podlewac jak wkopie doniczke do ziemi ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dno pierdzielisz tak to bez sensu

+1 do kamuflażu 

Lepiej jak masz w doniczce jako taką ziemię wykop dołek wrzuć roslinkę i rzadziej bd podlewał bo jak zapomnisz lub przyczyną losowa nie da ci opcji nawodnienia jej w doniczce to o roslince

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi