Gość Napisano 25 Kwietnia (edytowane) Siema, otóż slyszalem ze konopie trzeba podlewac deszczówką lub przefiltrowaną wodą , a czy do podlewania moge uzyc wody ze studni ? Edytowane 25 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Kwietnia Jak ją można pić to tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 25 Kwietnia @rybson222 dolomitu możesz dodać i będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Kwietnia 2 godziny temu, JarzynaSWDN napisał: Jak ją można pić to tak nie mozna jej pic, to nie jest glebinowka, ale ludzie normalnie uzywaja jej do podlewania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia 11 hours ago, rybson222 said: nie mozna jej pic, to nie jest glebinowka, ale ludzie normalnie uzywaja jej do podlewania Pytanie czy są w niej metale ciężkie itp? Ziolo jest rośliną która to wchłania i przetrzymuje w komórkach, a ty będziesz to później palił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia Ja bym nie filozofował tylko bral i podlewał. Na spotach ludzie od lat kopia studzienki i nimi podlewają krzaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3152 Napisano 26 Kwietnia Wymieszaj ziemię z dolomitem wokół krzaków i śmiało można lać taką wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia ogólnie ja nie bede ziola kopał prosto do gruntu, tylko do doniczki wsadze i postawie w odludnionym miejscu, jak juz to doniczke wkopie, a co sie stanie jak podleje to zioło bez zadnego dolomitu , ludzie tym podlewają pomidory i inne warzywa no bo jednak zbieranie deszczówki moze byc problematyczne, patrząc na czestotliwosc opadów w mojej okolicy A ten dodam ze tam gdzie planuje postawic ziolo, jest dosyc wilgotno, ale tak ja napisalem nie bede ziola wsadzal w tą mokrą ziemie, cos sie stanie jak postawie w takim miejscu ganje ? jednak to są łąki a tam wilgoc jest wieksza 10 godzin temu, JarzynaSWDN napisał: Pytanie czy są w niej metale ciężkie itp? Ziolo jest rośliną która to wchłania i przetrzymuje w komórkach, a ty będziesz to później palił XD, mordo jakie metale ciezkie w studni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia @rybson222 wkop donice do połowy w ziemie, chyba że będziesz miał czas podlewać codziennie albo co drugi dzień w lato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia dobra wkopie do połowy, i wtedy bede mógł rzadziej podlewac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Kwietnia 13 hours ago, rybson222 said: XD, mordo jakie metale ciezkie w studni No właśnie najczęściej, woda z studni do picia jak nie jest to dlatego że zawiera związki chemiczne i metale ciężkie, wiem bo w Polsce mamy studnię i trzeba było wysłać próbki wody, u mnie na ulicy woda była dobra do picia w innej części miasta znaleziono pestycydy i ślady ołowiu i rtęci i mięli lipę, musieli zasypać studnię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Kwietnia (edytowane) @JarzynaSWDN u mnie tak nie jest to jest po prostu woda podskórna, a nie glebinowka, i jest duzo bardziej brudna po prostu, ale dla pewnosci moge przegotować ją 14 godzin temu, rybson222 napisał: dobra wkopie do połowy, i wtedy bede mógł rzadziej podlewac ? nikt mi na to nie odpowiedzial, bede mogl rzadziej podlewac jak wkopie doniczke do ziemi ? Edytowane 27 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 94 Napisano 28 Kwietnia Jak dno pierdzielisz tak to bez sensu +1 do kamuflażu Lepiej jak masz w doniczce jako taką ziemię wykop dołek wrzuć roslinkę i rzadziej bd podlewał bo jak zapomnisz lub przyczyną losowa nie da ci opcji nawodnienia jej w doniczce to o roslince @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach