Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@PoczatkujacyFarmer1995 ja wiem, ja też tak latałem do okoła, najlepiej wyczuć wagę donicy, jak jest ciężka to znaczy że mokra jest ziemia, jak zaczyna robić się lekka to podlewaj, kiedy ją ostatnio podałeś i ile jej polałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@JarzynaSWDN @JarzynaSWDN

4 godziny temu, JarzynaSWDN napisał:

Dziś ja podlałem przed wyjściem czyli koło 10 rano odstaną woda czy ja wiem ile no taki mały dzbanuszek niecały większe pół było teraz doniczka jest ciężka w sensie no waży więc nie będę podlewać dopóki tak jak mi doradziles nie zrobi się lżejsza 

17448270628761977506216369160088.jpg

Edytowane przez PoczatkujacyFarmer1995

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Dobrze by było jak byś coś z miarką miał, szklanka to około 250 ml, na taką roślinę to tak max 400 ml, i jak szybciej będzie wysychać to zacząć lać więcej, jak ją przesuszysz to też jest dobrze dla korzeni bo zmusza roślinę do szukania wody, następnym razem jak będziesz sadzil, to zważ doniczkę z ziemią przed podaniem, i będziesz miał punkt odniesienia, wodę łatwo ważyć 1ml to 1g i wtedy po podlaniu ważysz.  i jak po paru dniach waży mniej niż połowę, to podlewaj. A raz na jakiś czas przesuszać, tylko w porze kwitnienia nie przesuszać 

Załóż fotorelację, będzie na co popatrzeć a no i zawsze ludzie ci pomogą, jest tu trochę osób które mają całkiem sporo wiedzy 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak automat to 16 do 18 godzin dziennie, można więcej ale nie ma potrzeby

jak sezonowa to na początku przynajmniej 16 godzin a później przełączyć na 12 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@JarzynaSWDN nie automat kupiłem na pierwszy strzał właśnie feminizowane miało być gotowe w 6 do 8 tygodni jest to Critical 3.0 a od pestki do dziś to już miesiąc minol jakoś . ALE OK TO JUZ LECE WYLACZYC LAMPE BO OD RANA BYLA NA SLONECZKU 🙂

Edytowane przez PoczatkujacyFarmer1995

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Żeby zaczęła kwitnąć będziesz musiał przełączyć na 12/12, poczekaj jeszcze nieco niech jej się poprawi i wtedy przełącz, tylko pamiętaj żeby jej w nocy nie przeszkadzać bo będą problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, PoczatkujacyFarmer1995 napisał:

@JarzynaSWDN polecę jutro kupię auto wyłącznik żeby mi się lampa wyłączała po 12 h i spowrotem włączała 

Przecież napisał, że ma automat.  Roślina SAMA zakwitnie - nic nie musisz robić.  Żeby osiągnąć max. plon musisz jej dać min. 18 godzin światła dziennie. 

11 godzin temu, PoczatkujacyFarmer1995 napisał:

nie automat kupiłem na pierwszy strzał właśnie feminizowane miało być gotowe w 6 do 8 tygodni jest to Critical 3.0 a od pestki do dziś to już miesiąc minol jakoś . ALE OK TO JUZ LECE WYLACZYC LAMPE BO OD RANA BYLA NA SLONECZKU 🙂

Jeżeli chodzi o czas od nasiona do zbiorów, to jeszcze nie spotkałem nikogo komu udałoby się robić ścinkę po 6 tygodniach.  Podawanie tak krótkiego okresu albo jest chwytem marektingowym, albo roślina rosła w jakiś idealnych (laboratoryjnych) warunkach. Osobiście najszybciej ścinkę robiłem po 10 tygodniach, ale gdybym przetrzymał ją jeszcze 2 tygodnie to nie byłoby źle. Wydaje mi się, że 12 tygodni to minimum dla automatu - to tak na marginesie gdybyś zaczął się zastanawiać dlaczego nie ma jeszcze kwiatów, a producent sugerował, że to już powinien być koniec.

Tak z czystej ciekawości komuś z was udało się zebrać plony z automatów szybciej niż po 10 tygodniach?

Edytowane przez Kupa kupalski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega a czemu tak pytam ponieważ no nie znam się ? I jescze jedno pytanie od razu czy ja mogę przyciąć te liście pod kontem 45stopni co mi usychają ? Bo na dole rosna już nowe wstawiam tu fotkę i czy je przyciąć przy łodydze ? 

17449696927942958437088523900314.jpg

17449697119967675821849631468903.jpg

17449697232054906865361869750320.jpg

@WBB te pestki które teraz zamówiłem to będą Auto . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WymiataczMega niestety popełniłem w chuj bledow jak na początek olejek neem bo mi się wydawało że jest chora a po prostu za dużo nawozu dałem ... 

Ale mam nauczkę na następny raz już zamówiłem mierniki pH takie z wyższej półki nawilżacz i jescze jedna lampę oraz 2 mniejsze wiatraczki . 

Tak to teraz wygląda dobrze ?

17449713618822706040377008898509.jpg

17449713764936377062428649964212.jpg

17449713997577782842750179740787.jpg

17449714104147237114877835943443.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi