Mr.Green 4836 Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo siatka to raczej nile jest najlepszy wybór dla początkujących. Żeby używać sistki to musisz robić projekt pod siatke a nie że się robi cokolwiek lub nie wie co się robi i nakłada siatkę tylko po to by była bo coś tam ma niby pomóc. To tak nie działa. Na początek najlepiej jak najmniej kombinować i dać roślinie rosnąć swobodnie lub robić delikatne LST by się uczyć rośliny i ją rozumieć co pomoże w przyszłość zrozumieć po co tak ja prawdę jest siatka i kiedy warto ją stosować. Jak chcesz wyjeżdżać to mega mało czasu zostało a one jeszcze nie kwitną. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 4 Maja @Mr.Green @Cholender Jesteście niesamowici. Bardzo Wam dziękuję za wspaniałe wsparcie pedagogiczne ♥️ Nic nie będę więcej kombinować przy tym pierwszym podejściu. Będę zadowolona, jeśli cokolwiek zbiorę. W następnej turze po wakacjach będę mieć większe zaplecze czasowe. Pozdrawiam gorąco 😊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo Ty chcesz skonczyc ta uprawe do 30 czerwca? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 4 Maja @CholenderTak.. zaczęłam na początku kwietnia. Wydawało mi się, że powinnam się w tym czasie zmieścić. Najbardziej by mi to pasowało. Nie jestem pewna co do regularnej obecności drugiej osoby. Boję się, że jak je zostawię do suszenia samym sobie to będzie jebac konopiami, a czasem będzie przyjeżdżał wlaściciel domku sprawdzać etapy remontu na parterze i coś wyczuje.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo nie wiem czy zdążysz je ściąć przed końcem czerwca a Ty chcesz jeszcze wysuszyć? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo to przełącz swiatlo czym prędzej na 12/12 zeby zaczely kwitnac, chociaz i tak może byc ciezko zeby w pelni doszly @Mr.Green po nazwach wnioskuję ze to sezony, ale pewności nie mam, także będzie ciezko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 4 Maja @Mr.Green nie zdawałam sobie z tego sprawy, trochę się przeliczyłam 😞 @Cholenderjuz na tym etapie? (oo ja pierdole a one były 20/24 i chciałam schodzić w 18/24). 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo no sa bardzo małe szanse że do 30.06 one dojda nawet jak je dziś wrzucisz na 12/12, a gdzie jeszcze czas na suszenie itd. Długi ten urlop? Moze rozważ jakies automatyczne podlewanie typu blumat lub opiekę kogoś nad roslinami w tym czasie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 4 Maja @Cholender 17ego lipca wracam. Powinna być druga osoba, ale nie wiem czy podjedzie ze dwa trzy razy czy raczej tu będzie na miejscu. 😟Poszukam tego automatycznego podlewacza w razie w. wrzucam je zatem 12/12. Światło obecnie jest na ok 40-45 intensywności, lampa ze 30 cm nad glowami.. Podkręcić je do 100? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 4 Maja Matko Boska 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja @MartynaDonDiablo nie zwiekszaj az o tyle tak nagle. Dawaj powiedzmy 10% więcej co tydzien i obserwuj co sie dzieje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 257 Napisano 4 Maja (edytowane) Polecam przeczytać kilka dostępnych tematów na forum o podstawach uprawy. Zacznij od Edytowane 4 Maja przez TaTTiTo 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 4 Maja @Cholender Okay tak też uczynię. Dzięki 🙏🏻 @TaTTiTo Bede się jeszcze dokształcać, dziękuję ☺️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 18 Maja Dzień 45 oświetlenie 12/12 moc 75 Calmag 0.6 Bio grow 3ml bio bloom 3 ml top max 1 ml (wg zaleceń producenta) mam wrażenie, że liście zaczynają jakby żółknąć, te dolne. co o tym myślicie ? Ściskam 😘 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 18 Maja @MartynaDonDiablo do końca czerwca nie ma szans że dojdą. Wypuściły już pierwsze włoski? Teraz na początku flo zacznie się intensywny wzrost, nawozy masz z biobizz? Od kiedy je nawozisz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 18 Maja @MartynaDonDiablo dowal jej papu bo niedociągnięcia do końca.. Według producenta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartynaDonDiablo 24 Napisano 18 Maja @Lady in Green @Mr.Green Nie ma włosków 😓 nawozy tak od biobizz. Używam od tygodnia. Rozumiem, że co każde podlewanie się je dodaje.. czy dać może oświetlenie na 11 godz? (Gdzieś na stronie rqs czytałam, że jak nie chcą kwitnąć to zmniejszyć jeszcze godz oświetlenia) … 😱😱 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 18 Maja @MartynaDonDiablo pewnie zaraz się odpalą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 18 Maja @MartynaDonDiablo tak, nawozy do każdego podlania. 👍 Lada moment zakwitną, nie zmieniaj światełka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TaTTiTo 257 Napisano 18 Maja 12 minut temu, Lady in Green napisał: @MartynaDonDiablo tak, nawozy do każdego podlania. 👍 Lada moment zakwitną, nie zmieniaj światełka. Przy każdym podlaniu nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach