Skocz do zawartości
MartynaDonDiablo

2x spécial kush 1x spécial queen 1x white widow 1x fruit spirit w 80x80x160

Rekomendowane odpowiedzi

@MartynaDonDiablo  siatka to raczej nile jest najlepszy wybór dla początkujących. Żeby używać sistki to musisz robić projekt pod siatke a nie że się robi cokolwiek lub nie wie co się robi i nakłada siatkę tylko po to by była bo coś tam ma niby pomóc. To tak nie działa. 

Na początek najlepiej jak najmniej kombinować i dać roślinie rosnąć swobodnie lub robić delikatne LST by się uczyć rośliny i ją rozumieć co pomoże w przyszłość zrozumieć po co tak ja prawdę jest siatka i kiedy warto ją stosować. 

Jak chcesz wyjeżdżać to mega mało czasu zostało a one jeszcze nie kwitną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green @Cholender

Jesteście niesamowici. Bardzo Wam dziękuję za wspaniałe wsparcie pedagogiczne ♥️ 

Nic nie będę więcej kombinować przy tym pierwszym podejściu. Będę zadowolona, jeśli cokolwiek zbiorę. W następnej turze po wakacjach będę mieć większe zaplecze czasowe. 

Pozdrawiam gorąco 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@CholenderTak.. zaczęłam na początku kwietnia. Wydawało mi się, że powinnam się w tym czasie zmieścić. Najbardziej by mi to pasowało. Nie jestem pewna co do regularnej obecności drugiej osoby. Boję się, że jak je zostawię do suszenia samym sobie to będzie jebac konopiami, a czasem będzie przyjeżdżał  wlaściciel domku sprawdzać etapy remontu na parterze i coś wyczuje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@MartynaDonDiablo to przełącz swiatlo  czym prędzej na 12/12 zeby zaczely kwitnac, chociaz i tak może byc ciezko zeby w pelni doszly

@Mr.Green po nazwach wnioskuję ze to sezony, ale pewności  nie mam, także będzie ciezko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@MartynaDonDiablo no sa bardzo małe szanse że do 30.06 one dojda nawet jak je dziś wrzucisz na 12/12, a gdzie jeszcze czas na suszenie itd. Długi ten urlop? Moze rozważ jakies automatyczne podlewanie typu blumat lub opiekę kogoś  nad roslinami w tym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender 17ego lipca wracam. Powinna być druga osoba, ale nie wiem czy podjedzie ze dwa trzy razy czy raczej tu będzie na miejscu. 😟Poszukam tego automatycznego podlewacza w razie w. 
wrzucam je zatem 12/12. Światło obecnie jest na ok 40-45 intensywności, lampa ze 30 cm nad glowami.. Podkręcić je do 100? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Polecam przeczytać kilka dostępnych tematów na forum o podstawach uprawy.

Zacznij od 

Edytowane przez TaTTiTo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 45

oświetlenie 12/12 moc 75

Calmag 0.6

Bio grow 3ml

bio bloom 3 ml

top max 1 ml

(wg zaleceń producenta)

mam wrażenie, że liście zaczynają jakby żółknąć, te dolne. 
co o tym myślicie ? Ściskam 😘

IMG_6121.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady in Green @Mr.Green Nie ma włosków 😓 nawozy tak od biobizz. Używam od tygodnia. Rozumiem, że co każde podlewanie się je dodaje..

czy dać może oświetlenie na 11 godz? (Gdzieś na stronie rqs czytałam, że jak nie chcą kwitnąć to zmniejszyć jeszcze godz oświetlenia) …

😱😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Lady in Green napisał:

@MartynaDonDiablo tak, nawozy do każdego podlania. 👍

Lada moment zakwitną, nie zmieniaj światełka. 

Przy każdym podlaniu nawozy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi