Skocz do zawartości
PoczatkujacyFarmer1995

Plamy na liściach żółto brązowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem początkującym groverem mam problem z moim maleństwem mianowicie mam plamki na liściach żółto brązowe kupiłem olejek neem spryskuje liście ale to nie pomaga chciałbym tylko nadmienić że stosuje olejek od jakiś 3 dni od razu napiszę że sam zrobiłem grow box z szafy lampa ledowa kupiona ziemia o pH 5,4 -6,8  jak to wyleczyć ? Czy może zostawić żeby już tak zostało do końca i posadzić nowa ? Proszę o jakąś radę z góry dziękuję 

1744487559892625044440913621160.jpg

17444875885677170541072794455779.jpg

17444876037232346309224090204543.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć dzięki za odp od 2 dni wg nie daje nawozu zaraz wstawię zdjęcie mam je ładny zielony kolor przez ten olejek neem ale też pokazują się plany żółto brązowe które robią mi dziurki w liściach  od razu pokaże jak zrobiłem szafę może muszę coś dokupić z góry dziękuję za rady .

17444899639374985989139535875018.jpg

17444900038951142050160699052816.jpg

17444900173073482783488666546829.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pytanie apropo naświetlania daje jej około 18 h światła i później 11h ciemności zmienić to co zrobić żeby jakoś ruszyła i rosła A i lampę mam dopiero od tygodnia tak to była na parapecie i zwykła LED ja później oświetlała .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@PoczatkujacyFarmer1995 a co tam w rogu w butelkach stoi? Woda z jakimiś nawozami? Czym ją podlewasz? Nawozy zazwyczaj rozrabiamy z wodą tuż przed podlaniem.

Od czego te listki tak świecą? Robiłeś jakiś oprysk? Z czego?

Edytowane przez Lady in Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć w rogu stoi butelka z nawozem ale nie leje go to była chwilowa podpora dla mojego wiatraczka bo dopiero wczoraj go przymocowalem do ściany growboxa a jeśli chodzi o liście czemu tak ładnie się świecą to robię oprysk leczniczyk olejkiem neem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PoczatkujacyFarmer1995 "ladnie swieca" ale nie powinny. Odstaw ten olej i podlewaj rosliny sama odstana woda. Te flaszki tez lepiej wyciagnij bo w tych warunkach bedzie Ci to kislo i zrobi sie w nich gnoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiały mi się żółte plamki na liściach które robiły dziurki przeczytałem że może to być septoza i w takim celu kupiłem ten olejek aby wyleczyć roślinkę ale nie pomogło co prawda jedynie poprawiło kolor liści nabrały ciemnego koloru ładnego ale też więcej plam mi się pojawiło na innych liściach żaluje bo już 2 liście usunąłem nie przemyślanie zamiast zapytać tu na początku .

@moonka tak robię od wczoraj .

@WymiataczMega kurcze feminizowane chyba  nie znam się zaczynam dopiero swoją przygodę . Zamówiłem na ganja farmer ma rosnąć 8 tygodni odmiana critical 3.0 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi