PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 12 Kwietnia Cześć jestem początkującym groverem mam problem z moim maleństwem mianowicie mam plamki na liściach żółto brązowe kupiłem olejek neem spryskuje liście ale to nie pomaga chciałbym tylko nadmienić że stosuje olejek od jakiś 3 dni od razu napiszę że sam zrobiłem grow box z szafy lampa ledowa kupiona ziemia o pH 5,4 -6,8 jak to wyleczyć ? Czy może zostawić żeby już tak zostało do końca i posadzić nowa ? Proszę o jakąś radę z góry dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 12 Kwietnia @PoczatkujacyFarmer1995 walisz chyba za dużo nawozu, przy włączonej lampie nie widać dobrze liści ale masz chyba tam mega ciemne te liście? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 12 Kwietnia Cześć dzięki za odp od 2 dni wg nie daje nawozu zaraz wstawię zdjęcie mam je ładny zielony kolor przez ten olejek neem ale też pokazują się plany żółto brązowe które robią mi dziurki w liściach od razu pokaże jak zrobiłem szafę może muszę coś dokupić z góry dziękuję za rady . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 12 Kwietnia @PoczatkujacyFarmer1995 lej czystą wodę i obserwuj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 12 Kwietnia Co ile podlewać ? Generalnie jak już leje to leje wodę dostaną z kranu zostawiam ja na noc i wtedy podlewam . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 12 Kwietnia @PoczatkujacyFarmer1995 tak żeby ziemia wilgotna była 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 12 Kwietnia A pytanie apropo naświetlania daje jej około 18 h światła i później 11h ciemności zmienić to co zrobić żeby jakoś ruszyła i rosła A i lampę mam dopiero od tygodnia tak to była na parapecie i zwykła LED ja później oświetlała . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Kwietnia To jak światło jest 18h to ciemności chyba 6h ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Kwietnia To automat czy sezon? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 13 Kwietnia (edytowane) @PoczatkujacyFarmer1995 a co tam w rogu w butelkach stoi? Woda z jakimiś nawozami? Czym ją podlewasz? Nawozy zazwyczaj rozrabiamy z wodą tuż przed podlaniem. Od czego te listki tak świecą? Robiłeś jakiś oprysk? Z czego? Edytowane 13 Kwietnia przez Lady in Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia Cześć w rogu stoi butelka z nawozem ale nie leje go to była chwilowa podpora dla mojego wiatraczka bo dopiero wczoraj go przymocowalem do ściany growboxa a jeśli chodzi o liście czemu tak ładnie się świecą to robię oprysk leczniczyk olejkiem neem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 13 Kwietnia (edytowane) @PoczatkujacyFarmer1995 tak właśnie myślałam... Odstaw ten olejek, to on tak "pali" te liście. W jakim celu zacząłeś go stosować? Ziemiórki? Edytowane 13 Kwietnia przez Lady in Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Kwietnia @PoczatkujacyFarmer1995 "ladnie swieca" ale nie powinny. Odstaw ten olej i podlewaj rosliny sama odstana woda. Te flaszki tez lepiej wyciagnij bo w tych warunkach bedzie Ci to kislo i zrobi sie w nich gnoj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia Pojawiały mi się żółte plamki na liściach które robiły dziurki przeczytałem że może to być septoza i w takim celu kupiłem ten olejek aby wyleczyć roślinkę ale nie pomogło co prawda jedynie poprawiło kolor liści nabrały ciemnego koloru ładnego ale też więcej plam mi się pojawiło na innych liściach żaluje bo już 2 liście usunąłem nie przemyślanie zamiast zapytać tu na początku . @moonka tak robię od wczoraj . @WymiataczMega kurcze feminizowane chyba nie znam się zaczynam dopiero swoją przygodę . Zamówiłem na ganja farmer ma rosnąć 8 tygodni odmiana critical 3.0 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia Help od tego olejku mi liście tak podpaliło i wysuszyło że 2 mi się wykuszyly czym opryskać roślinkę ? Żeby to zatrzymać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Kwietnia Nie dawaj już olejku. obserwuj czy idą nowe listki. oby ich też nie spaliło Warunki w boxie kontrolujesz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia Mam wentylator sprawdzam temperaturę ziemia wilgotna innego sprzętu jeszcze nie kupiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 3153 Napisano 13 Kwietnia Jak temperatura? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PoczatkujacyFarmer1995 6 Napisano 13 Kwietnia Niech mi ktoś powie czy usunąć te liście ? I jak tak to czy przy łodydze czy normalnie przy czubku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach