mirecki 755 Napisano 12 Lutego 2020 Cześć. Konkretnie. Box 0.33m2, hps 150. Stoi on w chłodnym pomieszczeniu, chcę przełączyć tryb światła 18/6 ale na chwilę obecną (24/0)nie mogę bo temperatura drastycznie spada do ok 7-9 stopni. Teraz jest już wiatrak mieszający i nawilżacz w środku. Co polecacie na podkręcanie temperatury w nocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 12 Lutego 2020 @mirecki jakiś grzejnik, ale jak na oucie się sadzi to czasem spada temperatura jeszcze niżej a krzaki ładnie rosną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Lutego 2020 5 minutes ago, Tester said: @mirecki jakiś grzejnik, ale jak na oucie się sadzi to czasem spada temperatura jeszcze niżej a krzaki ładnie rosną Mam tam 2 automaty, nie chce żeby w stres wpadły. Ewentualnie zmienię na 20/4. Pewien nie jestem więc pytam doświadczonych growerów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 12 Lutego 2020 Jak Ci bardzo zależy to możesz do boxa wsadzić kabel grzewczy, taki do terrarium. Kosztuje to ok 30zł, moc 15 lub 25w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Lutego 2020 @Wentyl kupiłem ale to tylko strata kasy bo efektów brak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 12 Lutego 2020 @mirecki dziwne, w boxie nie sprawdzałem bo nie mam potrzeby ale jak terra miałem to fajnie to działało. Tyle, że zrobilem taką podstawkę pod terra. Ramka ze styropianu, wewnątrz ułożony spiralnie kabel i na to plytka ceramiczna 30x60. Cała płytka się grzała i oddawała ciepło, taki grzejnik jakby w sumie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Lutego 2020 @Wentyl ja mam całego boxa styropianem "8" docieplonego. Termoregulator ustawiłem na maxa, kable gorące były ale to nic nie dawało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papagrower 14 Napisano 13 Lutego 2020 grzej 24\0 jak to automaty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach