cejerowski21 674 Napisano 18 Maja @Mr.Green Tak to o to chodzi Zawsze jak je widzicie sa suche, 4-5dni po podlaniu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 18 Maja @cejerowski21 Nie powinieneś dopuszczać do takiego stanu rzeczy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 18 Maja Poodsłaniałem je troche, lampa 40cm od rantu doniczki, 20cm od najwyzszego szczytu ustawiona na 120W. Przy nastepnej wizycie usuwam slabo rokujace szczyty. @Mr.Green Wiem wiem troche za dlugo musza czekac na wode, zobacze co da sie zrobic moze uda mi sie czesciej u nich bywac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4836 Napisano 18 Maja @cejerowski21 pomyśl o jakimś sposobie dolewania by nie musiała tak cierpieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 621 Napisano 19 Maja (edytowane) @cejerowski21 "20cm od najwyzszego szczytu ustawiona na 120W." do tego masz 43% wilgotności, Ty tam nie masz stabilnych warunków, teraz je prażysz. A po zdjęciach widać, że były przelane, teraz są przesuszone, łap tutaj takie kompedium i czytaj, bo to bez sensu, za chwilę jak Ci powiemy, żeby lampę podnieść i wody dolać to znowu będą przelane, bo ze skrajności w skrajność lecisz, bez żadnego wyczucia https://www.growweedeasy.com/cannabis-symptoms-pictures jaką lampę masz? Edytowane 19 Maja przez Mechanik 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 20 Maja Dzien 40 / 10 flo Roślinki znowu suche i lekkie jak paczka żelków Podlewam wedle uznania 1.6L + 2ml activera 2ml algamic 2ml nirvana 2ml cannazym 5ml topmax, lewa 0.7bloombastic prawa 0.3bloombastic+ prawa 1ml bloom lewa 2ml bloom Ph6.5, za duzo nie maja bo sa suchutkie ziemia rowniez Lampka podkrecona na ok 150W w okolicy 30paru cm od szczytow, podwyzszylem ja 5 kilka klikniec haczykow, chce zeby sie troche wyciagnely mazar(prawa) ma gesto i ciasno fajnieby bylo gdyby troche wybily do gory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 621 Napisano 20 Maja ile razy w tygodniu podlewasz taką ilością i jaką lampę masz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 21 Maja @Mechanik 1-2 razy w tygodniu podlewam lampa to grow the jungle 200w z regulacja Dzieki za podeslanie tej strony Rośliny dostana sama wode nastepnym razem, dam im sie wyjeść i bede punktował niedobory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 23 Maja Dzien 43 / 13 dzien flo Podlanie po 1.2L pH6.4 z 4ml topmax + lewa 0.7bloombastic prawa 0.2 bloombastic Lekki fryzjer - usuniecie najmniejszych kwiatostanow z dołu Wyjedzą się z tego co maja i dopiero dostana dużo żarcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Maja Self watering fabric pot base, napelniasz wodą i przez knot woda sączy sie do doniczki, doniczkę możesz najpierw podlać i wystarczy na więcej niż 5 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 24 Maja @JarzynaSWDN fajna sprawa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago556 96 Napisano 25 Maja Ziomeczku, oklapniete liscie po podlaniu to nie "standart", to stres, nie ma czegoś takiego jak oklapłe liscie po podlaniu, mogą minimalnie opaść końcówki liscia ale nie cala roslina 😅😅, przed podlewaniem tez nie moze byc tak oklapnieta, kolejny stres,topmax 4ml/l to też za dużo na ten wiek, pod koniec kwitnienia przed flushem walisz taka dawkę, poskręcane listki cukrowe na szczytach, za dużo nawozow. Liscie powinny być uniesione w górę " praing leaves" wtedy masz maks fotosyntezę pelne obroty, bardzo dobre warunki, chyba że stoją dęba i zwijają się do srodka to za dużo światła, w skrócie utopiłeś je na początku i do dzisiaj z tym walczą 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Maja @drago556 juz kilka osob o tym pisala ale... nie dociera🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 25 Maja 45 dzien 15 dzien flo 1.5L 6.4ph + 3bloom + 0.5 i 1ml bloombastic Suche, nie tak jak po 5ci dniach ale suchutka ziemia. sama wode i pk bede podawal Ucze sie na bledach, wolniejsze tempo z woda i nawozami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 15 Napisano 25 Maja Z tego co pamiętam kiedyś nie robiłeś takich błędów parę lat do tyłu;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 25 Maja @OlbaPPP To prawda, wczesniej takich błedów nie bylo. Przy tej uprawie zacząłem dawać im wcześniej większe dawki nawozow. Ubiłem również za mocno ziemie po nasypaniu do donic, po czym zalalem ja woda przed nasionkami aby sie aktywowała, pierwszy raz to robiłem. Nie wiem czy to tutaj ten proces czegoś nie zaburzył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 621 Napisano 26 Maja @cejerowski21 niee, to 1,5l na takie maleństwa je załatwia, one max 0,5-0,7l na głowę przyjmą w obecnym stanie, są konsekwentnie przelewane. Lepiej podlewaj częściej niż za dużo jednorazowo, bo korzenie od tego gniją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 27 Maja Wypijaja 1.2L w 2-3 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 28 Maja Dzien 48, 18 dzien flo Euforia 1ml bloobastic 5ml biobiz bloom Mazar 0.5ml bloombastic 2.5bloom + obie po-> 2ml algamic, activera +1ml nirvana + 1ml topmax na 1.4L wody pH 6.4-6.5 Zdjec nie ma bo nie zrobilem, na moje oko troche sie podniosly - mniej nawozow cos dało zobaczymy jak dalej Zaczyna pachnieć trawka z namiotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 674 Napisano 31 Maja Dzien 51 i 21 Euf 0.4 calmag 8 bloom 1ml bloombastic Mazar 0.3 calmag 5 bloom 0.4bloombastic Obie 2.5 activera+ 2.5 cannazym+ 1.5topmax @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach