szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano 20 Marca Cześć i czołem wszystkim. Otóż zauważyłem u na roślinie dziwną plamę. Jest to Wedding Cake auto od RQS. Podlewany jest odpowiednio. Miałem mały problem z ph ale wyregulowałem. Roślina od początku wskazywała na problemy genetyczne. Zamiast 70 cm wywaliła na 100 cm. Chociaż jej koleżanka z jednego pudełka ma normalny wzrost. Korzystam z biobizza. Ogólnie podaje wszystko jak w tabeli. Jak widzę niedobory to nawet ją przekraczam. Temperatura w normalnie. Dzień 26 noc 18-20. Wiatrak w odległości 1.2 m duża łopatka 40 cm także przewiewnie jest. Dodam że są z nią 3 inne rośliny które nie wskazują na żaden problem. Martwię się że to pleśń. Dziękuję z góry za odpowiedzi i pomoc. Buch z wami 🙂 Ps. przepraszam za zdjęcia. Wykonałem je najlepiej jak mogłem. Dodam że w tym miejscu trychomy są w większości bursztynowe. ale 30% jest mlecznych z przezroczystymi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,990 Napisano 20 Marca To pleśń. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano 20 Marca @WymiataczMega 27 minut temu, WymiataczMega napisał: To pleśń. Tylko jakim cudem? Wilgotność nie przekracza 40. A w dzień z lampą wynosi około 30. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,990 Napisano 20 Marca Mogłeś dotknąć topa czy coś 🤷. Trudno przetrzymać zioło do pełnego bursztynu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano 21 Marca Dziś rano zauważyłem że to się nie powiększa ale i tak podjąłem decyzje by usunąć topy na których sie znajdowało to coś. Zobaczę co będzie dalej. Bardziej boje się o resztę roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,415 Napisano 21 Marca @szczebrek94.1994@gmail.com przyglądnij się nie z wierzchu ale bardziej w topy przy łodydze. Tak jakbyś chciał przełamać topa na pół. Bo z reguły pleśń tam właśnie w środku siedzi.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano 21 Marca @WBB 3 minuty temu, WBB napisał: @szczebrek94.1994@gmail.com przyglądnij się nie z wierzchu ale bardziej w topy przy łodydze. Tak jakbyś chciał przełamać topa na pół. Bo z reguły pleśń tam właśnie w środku siedzi.... No właśnie wszędzie jest czysto. Tylko ten punkt który jest na zdjęciu oraz jeszcze jeden mały był. Dodam że nie podlewam rośliny po topach ani nie zraszuję wodą. Tym bardziej nie dotykam gołą ręką. Pierwszy raz mam do czynienia z takim czymś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano Niedziela o 17:04 Niestety ale tych plam przybywa. wygląda jakby to były ususzone miejsca. W tych miejscach trychomy są bursztynowe. Zbiłem ph do 6.5 ponieważ było 7. Zastanawiam się. Możliwe że przy ph 7 bądź 7 z kawałkiem roślina nie przyswajała niektórych odżywek bądź przyswajała ich mało? i stąd takie coś? Załączam kilka fotek. Z góry dziękuję za pomoc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,477 Napisano Niedziela o 21:40 @szczebrek94.1994@gmail.com warunków nie miałes odpowiednich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczebrek94.1994@gmail.com 23 Napisano Poniedziałek o 08:27 @Tester To jest wedding cake który stoi obok. z jednego pudełka są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach