kamil25410 8 Napisano 6 Lutego 2020 Można zrobić odbłyśnik do lampy CFL z takiej blachy do pieczenia ? Jeśli tak to mam ją jakoś po przecinać i porobić jej jakieś kąty ? Czy po prostu wyciąć dziurę i montować ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Lutego 2020 @kamil25410 mogło by być popatrz jak odbłyśniki wyglądają i mniej więcej zrób taki kształt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Lutego 2020 @kamil25410 całkiem niezły pomysł. Ja bym to rozciął i rozgiął trochę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 6 Lutego 2020 @doominik wlaśnie tak patrzę na neta na te odbłyśniki i to tak naprawdę kosztuje 50+zł a tak wpadłem na pomysł żeby może z tego zrobić a taka blacha zamknie się w kwocie 10zl resztę która moglem wydać na odbłyśnik mogę poświęcić na np nawozy albo oświetlenie ? spróbuje to jakoś podobnie powyginać jak jest tutaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Lutego 2020 @kamil25410 jasne, że możesz. Niektórzy też robią odbłyśniki z dużych puszek. Poszukaj takiej blachy na zwykły placek-będzie więcej powierzchni to i możliwości kształtowania będą większe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach