Skocz do zawartości
Gość

4x Tropicanna poison f1 fast version,1x sweet zz, 1x pink mist. Szafa 60x100x155. Led 240W

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Napisano (edytowane)

To od stresu albo genetyczne, a stres może być wywołany przez problemy z światłem 

To po angielsku nazywa się cannabis heterophylly

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Teraz tylko czekać aż potrójne topy będą i z jednej rośliny będzie 300gram 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podlewalem maluchy wiec przy okazji jakies foty. Rosna i to mnie cieszy🙂 troche powili co juz mniej mnie cieszy🙃 Dobraly sie chyba do tabsow bo widac, ze przybylo w nich azotu. Dodatkowo przy poprzednim podlewaniu dostaly minimalna dawke orgatrexu i widac drobne zmiany na lisciach. Jeszcze z 10 dni wega i przelaczam na flo. Jesli do tego czasu dwie najmniejsze nie nadgonia z wysokoscia to wyladuja na oucie😂 jedna u mnie a druga u znajomego. Przy nastepnej wizycie przestawie rosliny miejscami i zobacze czy cos to wplynie na ich wzrost

20250420_134653.jpg

20250420_134659.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Widzę że już mnie doganiasz to chyba odpowiedni moment na powrót :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Znowu walcze ze swiatlem zeby rosly w gore a nie na szerokosc🙈 poza podawaniem plynow nic z nimi nie robie. Co mialo byc wygiete jest juz wygiete a przycinanie zrobie dopiero przed flipem czyli w weekend

20250423_163235.jpg

20250423_163302.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady in Green ciezko powiedziec bo nie sprawdzalem tego. Tym razem kieruje sie pomiarami ilosci swiatla ale jak widac cos idzie nie tak. Pozniej dam lampe wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady in Green  lampa podniesiona ~50cm nad roslinami i 40cm nad najwyzszym szczytem. Swieci na 60% i tak to narazie zostawie. Maja jeszcze tydzien wiec...😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzien podlewania a wiec przy okazji polecialo troche lisci. Dostaly po 450ml w doniczke i 250ml w podstawke. Standardowo z ukorzeniaczem. Co do ✂️ to obcialem tylko te liscie, ktore zaslanialy szczyty. Dam im odetchnac przez weekend a w poniedzialek lub we wtorek swiatlo 12/12. Mam zagwozdke odnosnie indukcji. Czytalem ostatnio sprzeczne opinie odnosnie azotu w tym okresie. Jedni posza, ze zapotrzebowanie jest duze bo roslina w tym okresie sporo przyrasta... Inni pisza o mozliwosci spowolnienia przejscia na flo oraz ewentualnym hermieniu🙃 zastanawiam sie nad tym bo podal bym im orgatrex ale i bez niego sa dobrze nabite...😅

20250425_205326_compress86.jpg

20250425_205347_compress39.jpg

20250425_205535_compress68.jpg

20250425_205551_compress41.jpg

20250425_205540_compress55.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@moonka tez o tym czytalem kiedys i z kilku źródeł doszedlem do wniosku ze owszem potrzebuja duzo azotu w tym czasie do szybkiego wzrostu, ale nie za dużo bo właśnie duze nadmiary mogą je spowalniać i prowadzic do hermienia. U Ciebie maja ladny kolor, są nabite ale nie za mocno, ja bym nie kombinowal

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender na foto nie widac ale sa nabite konkretnie😅 nie pod korek ale... napewno maja duzo duzo azotu. Zostawie wiec jak jest i nie bede cudowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Podniesienie lampy bylo dobrym krokiem🙂 rosliny zdecydowanie ruszyly. Jeszcze jutro zostawie im 18/6 a od wtorku 12/12. Wyjada szklarniowe rosliny i bedzie miejsce zeby je troche rozstawic

20250427_195954.jpg

20250427_200004.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi