Lubiepomidorki 6 Napisano 7 Marca Witam, jest to moja pierwsza uprawa w życiu, nie mam za dużego zaplecza wiedzy jeśli chodzi o dolegliwości itp. rośliny więc licze na wasze wsparcie. Namiot 60x60x140 Lampa mars hydro sf600 led 100w Donice 8l Nawozy zestaw bio tabs Roślinki wsadzone do ziemi wczoraj dzisiaj rano już je wyciągnęło, troche leżały w wacikach koło 4 dni. Dzisiaj jade na urlop i zostawiam roślinki na 8 dni kupiłem jakiś prowizoryczny system nawadniania mam madzieje ze wystarczy. Pierwsze pytanko, czy bio tabs stosowac wedlug zaleceń producenta i teraz przez 5 tygodni lać samą wode? Z góry dzięki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 56 Napisano 7 Marca (edytowane) Kuje mnie w oczy tylko wielkosc namiotu, w sumie nie wiem jaki masz plan na swoje rośliny. Ale no jezeli chcialbyś je puścić w góre to moze okej, ale jezeli chcialbys osiągnąć wiecej szczytów i je rozciągnąć, to moze być problem lekki. Widze tez, ze podlaleś wody tez przy brzegach dolnic, ogólnie na tym etapie staraj sie lac jak najblizej rośliny. Daj jej najpierw zbudować stabilny fundament korzeniowy, dopiero później poszerzaj choryzont co do wody. W takim wypadku jak teraz, korzenie bedą za mocno wedrowac po donicy co opóźni ci caly okres wegetacyjny. Edytowane 7 Marca przez huczpucz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,987 Napisano 7 Marca @Lubiepomidorki tak, rob jak w instrukcji. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 7 Marca @huczpucz Co do treningu jeszcze nie wiem, mało wiem w tym temacie, rozejrze się co inni robią w takiej wielkosci namiotach i zdecyduje. Dzięki za rade z wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 17 Marca 11 dzień od wsadzenia do ziemi wczoraj wrocilem z urlopu roslinki przetrwały tylko licho wyglądają jedna leży, chyba je troche przesuszyło będzie coś z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 82 Napisano 17 Marca (edytowane) Zrob tej po lewej lekka podporke np. z wykalaczki i bedzie cacy 👍 A jeszcze lepiej gdybys jej troche ziemi wsypal jak masz Edytowane 17 Marca przez hazera 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 17 Marca Zrobione, podsypałem ziemią, dodatkowo zwiększam wilgotność było 22% to pewnie przez to takie słabe roślinki. Trening chyba jakiś scrog pozostaje delikatny bo nie widze sensu je męczyć czyms innym, a chce jakikolwiek trening zrobic zeby doświadczenia nabrać a mam czas z nimi do 14 czerwca czyli maxymalnie sto dni od posadzenia do ziemi będą żyły. Myślicie że siatka ma sens? Tak żeby kazda roslinka miała po pare szczytów. Z góry dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,993 Napisano 17 Marca Proponował bym pomyśleć nad LST. Jest to metoda treningu. Wszystko na ten temat znajdziesz na forum 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 19 Marca 13 dzień od posadzenia. Roślinki się wzmocniły, jedna się zatrzymała nie wiem co z nią wydaje sie być smutna ciemniejszy odcień zieleni niż dwie pozostałe i oklapnięte liście. Wedding cake największy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 782 Napisano 19 Marca Dużo podlewasz? Po relacji widać że 11 dnia miały mokro i teraz 13 też, może tej się nie podoba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 19 Marca Możliwe że przesadziłem przez to ze miały tak sucho po urlopie podlałem 10 dnia duzo na oko i 12 dnia około 400ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 782 Napisano 20 Marca Poczekaj parę dni, jak masz wagę to możesz zważyć doniczki przed i po podaniu, ale na tym etapie nie powinieneś lać im dużo 400ml co kilka dni ale lepiej wsadzić paluch i sprawdzić Lepiej i łatwiej naprawić przesuszenie niż przelanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano 24 Marca 18 dzień od posadzenia. Zdecydowałem się zrobić trening lst, roślinka ktora sie zatrzymala ruszyła 2 dni temu, wedding cake ma większe liście i rośnie w szerz, krzak sie z niego zrobił. Nie znam sie na trenowaniu podpatrzylem tylko conieco, uciąlem po lisciu z rośliny i teraz nie wiem czy to dobrze w moim przypadku bo z końcem tego miesiąca przełączam na 12/12 nie uszkodziłem żadnej z roślin, wczoraj dostaly po 400ml wody. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 782 Napisano 25 Marca Dobrze to wygląda, Za parę dni nie będzie widać że liście były ucięte 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 6 Napisano Piątek o 22:32 22 dzień od posadzenia, staram sie to lst robić w miare możliwości żasnych urazów roślinki nie mają wedding cake duzo pije jedna girl scout tez chociaz mniej ale tak najmniejsza to taki karakan że strach podlewać powoli rośnie i się robi "sałata" podniosłem lampę i zobacze to chyba najwiekszy probelm tej uprawy bo rosliny nie wyciągało w góre od samego początku a lampa bez regulacji mocy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 782 Napisano Sobota o 14:57 Dobrze jest, liście co zasłaniają szczyty wciskaj na dół niech szczyty będą odsłonięte, wyciągną się jak zaczną kwitnienie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach