Skocz do zawartości
nElse

Indoor ruszył :) Auto Power LSD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@WymiataczMega dobrze dobrze. Uspokajaj bo trochę się tym martwiłem. 😅😅

Czyli ukorzeniacz zadziałał. 😎

Od kiedy nawozy? Ziemia Canna Terra Professional. Posiadane to calmag, bio-grow, bio-bloom, top max. woda odstany kran z octem. 

swiatlo 24 godziny. 

Wielokrotnie przez dzień spryskiwane opryskiwaczem. 

Edytowane przez nElse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nElse Do nowozów jeszcze daleka droga. Ziemię którą masz zapewnia na spokojne 3 tygodnie wszystkiego co roślina potrzebuje. 😏 Pamiętaj żeby zacząć od 1/2, 1/3 dawki nowozów, jak chcesz iść z tabelą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 9 😄 

27 stopni. 
78 wilgoć 

Światło 24h

bez nawozów  

3/4 oświetlenia - jakieś 50W

IMG_2704.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Zjebalem pierwsze podlanie nawozem. Poszło na liście. Wyjdą z tego? 

IMG_3764.jpeg

IMG_3763.jpeg

IMG_3762.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka krzywda całe szczęście im się nie stała. 🙂 jutro bądź w piątek podlewanie. Teraz już tylko z ukorzeniaczem. I teraz pytanie. Przed podlaniem planuje zaczynać już z LST. Co o tym sądzicie mordy prawilne? 😅😛

IMG_3775.jpeg

IMG_3765.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
6 minutes ago, nElse said:

@WymiataczMega pokaże oczywiście jak zrobię. A powiedz mi, czy byś zakładał siatkę? 

Nie opłaca się, siatki, lst wystarczy, wejdź sobie na moją fotorelacja i zobacz jak ja swoją roślinę wyginalem, tak szczerze mówiąc to trochę za dużo, ale ja lubię eksperymentować, następnym razem poczekam aż będzie większa niż twoje i wtedy wygne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@nElse poczekaj z lst bo jak narazie nie ma co tu wyginac i odslaniac. Giecie dla sztuki nie ma sensu a tym bardziej na auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przy automatach im mniej grzebiesz tym lepiej. Jeżeli teraz zrobisz LST to będziesz musiał doginać, a każde działanie będzie hamowało wzrost.  LST robię zawsze, gdy roślina ma 3 piętra (6 odrostów). To jest idealny moment, bo mniej więcej  tydzień po tym zabiegu zaczyna się kwitnienie.

Edytowane przez Kupa kupalski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN obejrzałem. Jesteś kotem w tym temacie. Ja mam teraz problem z tym czy poczekać jeszcze bo po Tobie koledzy doradzili trochę inaczej i zgłupiałem. Co oznacza 3 piętra liści? Bo tez widzę sprzeczne info. Kurczę, trochę poczekałem na to kwitnienie.🙈🙈

@Kupa kupalski tylko czy tydzień rozciągniętej to wystarczająco by wypuścić kolejne główne szczyty? 

@moonka wstaw proszę roślinę z 3 piętrami liści. Takie poglądowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@nElse podgladowe zdjecie automata po cieciu szczytu i lst w jedym🙃

Screenshot_20250319_204534_Gallery.jpg

I po tygodniu od cieciaScreenshot_20250319_204747_Gallery.thumb.jpg.ee0752dca16a169126f3a1163cbf7b3f.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi