Ciniminis13 6 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Która temperatura jest ważna lub najważniejsza ta nad lampą, ta pod lampą w którymś z rogów boxa czy ta pod lampą ale w cieniu zrobionym specjalnie by zmierzyć temp? Specjalnie zrobiłem cień pod lampą temperatura jak widac Nad lampą mam 22-23 Pod lampą w rogu mam 26-27 Wiem wilgotność ogarniam drugi nawilżacz, dlatego bezpośrednio nawiewam, Kurwa ten Wentyl jak wieloryb pochłania ta wilgoc Pomocy bo nie jestem pewien czy zmieniać wentylator na słabszy Aktualnie jest 600w Mh,z tym wentylem na 1m2 Edytowane 5 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 Najważniejsza jest temperatura przy szczycie rośliny i to, żeby była w miarę taka sama w całym boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Rozumiem, mam takie temperatury są ok czy nie, co tym sądzisz, ?Wiadomo że na słońcu zawsze jest cieplej. Jeszcze nawiewam nawilżaczem, wentyl go wwiewa na roslinki z bryza Edytowane 5 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Jak mam taką temperature jak teraz to weg będzie dobry i flo bo może za mocno wyciąga wentylator? Edytowane 5 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 Jest ok. Optymalnie robi się 27-28'C na vege i obniża do około 24'C na bloom. To są warunki idealne, ale niewielkie odchylenia nie zrobią jakiejś różnicy. Jak będzie 30'C to tez będzie plon, tylko trzeba pilnować podewania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach