Weed23 0 Napisano 5 Lutego 2020 Witam mam pytanie do was z powodu inicjatywy wolnych konopi która ma w zamiarze wnieść do sejmu projekt ustawy depenalizacji marihuany na własny użytek do 30 gram oraz uprawę do 3 roślin. Które nie było by już karane pozbawieniem wolności a jedynie mandatem czy spróbował byś uprawiać krzaki przy takim prawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lutego 2020 @Weed23 raczej większość osób które są w temacie by uprawiała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 @Weed23 Ja mieszkam w UK i w rejonie, gdzie jestem sądy dają przeważnie grzywny za uprawy na własny użytek. Ścigają gangsta itd. Ostatnio gdzieś w Southampton gość miał 27 krzaków i go nie posadzili, bo pracodawca za niego poręczył,m że to dobry człowiek, żaden handlarz. Mogę śmiało powiedzieć, że u mnie tylko mandat jest. W Australii można już mieć 50g dla siebie i 4 krzaki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weed23 0 Napisano 8 Lutego 2020 @doominik Tak ale to tylko w stolicy bo to państwo federalne i każdy stan ma się inaczej a w polsce nawet gdyby był mandat to raczej by posadzili bo tu nawet jak ktoś poręczy to nic nie zmiena zbytnio. ale dobrze że w UK mają ludzie się lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jandwatrzy 6 Napisano 9 Lutego 2020 Gdyby groził tylko mandat to bez zastanowienia posadził bym 2-3 planty. A tak pozostaje podziwiać fotorelki innych ? Pozostaje mieć nadzieję na dekryminalizacje i ciche przyzwolenie na własne uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach