kamil25410 8 Napisano 5 Lutego 2020 Siema. Przychodzę z pytaniem jaką lampę cfl pod jedną roślinkę (automat) wybrać ? Czy jedna taką starczy ? https://allegro.pl/oferta/phytolite-lampa-zarowka-cfl-125w-kwitn-wzrost-8635704216 albo najlepiej podeślijcie linka do jakiejś cfl'ki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Lutego 2020 @kamil25410 spokojnie starczy tą co dałeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 @kamil25410 tak jak napisał @Tester taka powinna dać radę, tylko zrób jej jakiś odbłyśnik i trzymaj blisko krzaka. Tak BTW, sa jakieś różnice między takimi mniej znanymi producentami, a np. Philips? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 5 Lutego 2020 O dzięki a jeszcze jedno jak np bym chciał mieć dwa krzaki w większym growboxie to najlepiej kupić dwie te co wysłałem czy jedną większą na dwa ? Swoim głupim rozumem myślę że lepiej jedna mniejsza i niech każdy krzaczek ma swoją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 @kamil25410 lepiej jest mieć więcej mniejszych niż mniej mocniejszych. Lepiej wtedy światło się rozkłada w boxie. Jeden minus, że przeważnie jest drożej w ten sposób. Na więcej krzaków to pomyśl o lepszym oświetleniu. HPS czy jakiś panel led. Zależnie od budżetu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 5 Lutego 2020 @doominik No okej no to powiedzmy że myślę przyszłościowo i np do 3-4 krzaków jak mocny HPS by się przydał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Lutego 2020 @kamil25410 to się raczej przelicza na powierzchnię. O jakim boxie myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Lutego 2020 3 godziny temu, doominik napisał: Tak BTW, sa jakieś różnice między takimi mniej znanymi producentami, a np. Philips? @doominik pewnie są tak jak z ledami chińskimi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach