mirecki 755 Napisano 3 Lutego 2020 Witam. Mam tu 2 automaty. Nasiona wykiełkowały bez problemu i są teraz w light mix-ie. Czy tak jak je teraz umieściłem jest to poprawnie zrobione? Woreczki są tylko nałożone, kubki mają zrobione odprowadzenie wody. Przed umieszczeniem nasion przelałem delikatnie ziemię aby była wilgotna a nadmiar wypłyną, po umieszczeniu nasiona troszeczkę dosypałem ziemi i dałem kilka kropel wody. Jeśli jest ok to dać to w pomieszczenie ze światłem czy na razie ciemność i po ok tygodniu czasu pod lampę i w docelową doniczke? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 3 Lutego 2020 @mirecki ściągnij tą folię, pod lampę daj jak wyjdzie roślinka z ziemi i pilnuj wilgotności ziemi aby nie uschła roślinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Lutego 2020 2 minutes ago, Tester said: @mirecki ściągnij tą folię, pod lampę daj jak wyjdzie roślinka z ziemi i pilnuj wilgotności ziemi aby nie uschła roślinka A teraz na ten moment ma być w ciemności czy może być w świetle dnia codziennego(np. parapet)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 4 Lutego 2020 Póki nie wyjdzie z ziemi powinna mieć ciemno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Lutego 2020 Witajcie . Roślinki elegancko wyszły ( chociaż 1 nadal jest na wacikach,skorupka pękła (musiałem pomóc automatowi) ,widać biały kiełek ale nie zbyt ochoczo on wychodzi ,zobaczymy co z tego wyjdzie ). Dwa automaty mam w pojemniczkach po jogurcie i mają wysokość ok 3cm. Mam je już dawać pod lampę czy poczekać jeszcze kilka dni aż zobaczę od dołu korzenie i w tedy po przesadzeniu ich do finalnego medium odpalić lampę ? Czy już odpalić jak jak są w tych "jogurcikach " ? Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lutego 2020 @mirecki jak wyszły z ziemi to pod lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Lutego 2020 3 minutes ago, Tester said: @mirecki jak wyszły z ziemi to pod lampę Nadal w tych jogurcikach prawda ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lutego 2020 @mirecki możesz, potem oczywiście przesadza się do większych doniczek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach