Skocz do zawartości
Robson

Nie puszcza nowych gałęzi??? Męska? Bitch!

Rekomendowane odpowiedzi

5 tydzień Royal Runtz 50/50 sativa indica nie wypuszcza nowych gałęzi chciałem topingu zrobić a tu hu źdawka??? Help może męska bitch

IMG_20250212_134945.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Cholender napisał:

@Robson za mało swiatla i wiatru, wyszedl chudzielec i koszykarka. Ja bym to wyjebał albo dal wieksza donice i głębiej zakopal

Wiatru to może tak ale światła ma prawie 250w  i około 50 cm od szczytu temp 24-26 stopni wilg około 50 do 60 muwisz głębiej albo aut?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, swistbuds napisał:

@Robson jak masz lampę ustawiona?

Mam dwie ledowe z 17 na 125w na grow nie mam zmiennego spectrum a na flo do 4 jak bym chciał a jedna to 19/150w wcześniej było ok może to ziemia bo zmieniłem wszyscy polecają 

17394463441557629385702117844772.jpg

1 minutę temu, Cholender napisał:

@Robson co to za lampa I na jaka powierzchnie. Moim zdaniem jest mocno wyviagnieta z powodu za małej ilości swiatla

80/80/180 a lampę jaką proponujesz wiadomo kasa he he 😆 😆 chodzi o prąd nie cenę lampy!

A miała objawy przelania wysuszylem a ona dalej to samo.przesadzenie coś da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Robson ta lampa nie ma 250w tylko 2 x 17W czy tam 19. Przy tych zarowkach to mozesz sobie ksiazki czytac a nie rosliny uprawiac. Do 80x80 potrzebujesz pewnie ze 20 takich zarowek, nie chce mi sie liczyc na dole forum masz kalkulator lumenow

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Cholender napisał:

@Robson ta lampa nie ma 250w tylko 2 x 17W czy tam 19. Przy tych zarowkach to mozesz sobie ksiazki czytac a nie rosliny uprawiac. Do 80x80 potrzebujesz pewnie ze 20 takich zarowek, nie chce mi sie liczyc na dole forum masz kalkulator lumenow

Przelicznik ciągnie 17w a moc 125w rozumiesz z lumenami trochę mało koło 30000 chyba muszę sprawdzić 

Edytowane przez Robson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Robson jak ciagnie 17W to liczysz ze ma 17W a nie 125 rozumiesz? Nie możliwe zeby miała 450000 lumenow. Pokaz co to za zarowka, specyfikacje zdjęcie czy cos

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Cholender napisał:

@Robson jak ciagnie 17W to liczysz ze ma 17W a nie 125 rozumiesz? Nie możliwe zeby miała 450000 lumenow. Pokaz co to za zarowka, specyfikacje zdjęcie czy cos

Mam około 30000 lux nad szczytem nie mam opakowań a do kwietnia więcej i inne światło, wcześniej było można powiedzieć ok około 70 do 90g już suchego po wszystkim przed słoikami z krzaka 

17394520195935878653283122683098.jpg

To do kwietnia 

17394520878568143152585468273921.jpg

A poradzisz jaka lampa oczywiście zmienne spectrum i żeby prądu nie żarła skok prądu problem no i hajs he he ale hajs na prąd a nie na lampę???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Robson napisał:

17394520878568143152585468273921.jpg

Potrzebujesz 32000 lumenow czyli 13-14 szt takich zarowek połączonych szeregowo czyli tzw. Zyrandoled. Ewentualnie budżetowo kup sobie Mars Hydro TS1000 albo FC3000 albo troche drozej ale sporo lepiej np. Lumatek Attis 200 czy 300 Pro. Te lampy maja full spektrum więc  nic nie trzeba zmieniać, wgl bym sobie tym nie zawracam głowy tylko skupił się na mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No tak fajnie wszystko he he 😄 😆 😄 tylko blok rozumiesz jebany blok skok prądu już były pytania dlaczego tak dużo i w ogóle ze smrodem no problem ile te lampy tak około nie chce mi się sprawdzać ale o tym lumatek 300 słyszałem 

Edytowane przez Robson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Robson napisał:

ile te lampy tak około nie chce mi się sprawdzać ale o tym lumatek 300 słyszałem

2500pln chyba

Tylko to jest prawdziwe 300W i "skok" prądu będzie mocno zauważalny....

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson jaki skok pradu taka lampa ciagnie 200 czy 300w czyli nie wiele więcej niż lodówka. Z takim podejściem ze jestes obsrany na starcie i ci się nie chce sprawdzić to daj sobie spokoj z tym hobby

@WBB za 1700 można kupić 300 Pro 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, WBB napisał:

2500pln chyba

Tylko to jest prawdziwe 300W i "skok" prądu będzie mocno zauważalny....

No właśnie przy tym co mam już problem i marudzą. Cholender chyba nie mieszka w bloku???😄😆😄

21 minut temu, Cholender napisał:

@Robson jaki skok pradu taka lampa ciagnie 200 czy 300w czyli nie wiele więcej niż lodówka. Z takim podejściem ze jestes obsrany na starcie i ci się nie chce sprawdzić to daj sobie spokoj z tym hobby

@WBB za 1700 można kupić 300 Pro 😉

To zmień kalkulator jak tak myślisz lodówka? Hahaha😄😆😄😆👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestańcie takie teorie snuć. A jak zaczynasz pracować zdalnie i komputer zużywa Ci 600W na godz przez 8h dziennie? Albo masz fanaberie i wstawiasz sobie akwarium morskie które będzie ciaglo po 1000W przez 24h? Albo jestes zmarźluchem i dogrzewasz się farelka 2500W? Albo kopiesz krypto na 10 kompów ?Przykładów jest masa i można wymieniać do jutra. To wtedy też komandosi ci się wbijają po linie z dachu przez okna  do domu? Jest od groma ludzi co robi prawdziwe metry w blokach, albo nawet tylko do tego są wynajmowane mieszkania i tam zużycie jest ogromne. Z doświadczenia i obserwacji mogę powiedzieć że dopoki płacisz rachunki nikt Ci się nie przyjebie, a nawet jakby ktoś o coś pytał to wymówek jest tysiące. Serio jak masz obawy przed lampa 200W to daj sobie spokoj bo co to będzie jak będziesz musiał 500W osuszacz odpalić na kwitnieniu zeby plesn nie weszła 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robson to ile lodówka ojebie? Powiedz że skąpisz grosza na lampę i prąd a nie brniesz dalej 😠

16 minut temu, Robson napisał:

No właśnie przy tym co mam już problem i marudzą. Cholender chyba nie mieszka w bloku???😄😆😄

To zmień kalkulator jak tak myślisz lodówka? Hahaha😄😆😄😆👍

Przy czym ci marudzą? Przy dwóch żarówkach po 17w?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi