szczepan01935555 12 Napisano 8 Lutego (edytowane) Wszystkie.zabawki zakupione, A wiec zabawe z pierwsza fotorelacja czas zaczac. Ogólnie kilka upraw za mną ( około 5) ale pierwsza która chce się podzielić. Growbox 180x60x120 Donice 5x 14l Lampa Spider Farmer G4500 LED Grow Light 320 W Nasiona zakupione na Royal queen seeds: - Royal kush automat - White widow automat - Corkscrew automat - North thunderfuck automat - Titan f1 automat Wentylator td 250-100 Nawoz Biobizz starter pack : - bio grow - bio bloom - top max - calmag - root juice Ziemia bio bizz light mix Warunki uprawy piwnica. Dzien 1 kielkowanie Od 20 godzin nasionka moczone w wodzie. 20250207_131700.heic Edytowane 8 Lutego przez szczepan01935555 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,957 Napisano 8 Lutego @szczepan01935555 wstaw zdjęcia normalnie i powodzenia 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 8 Lutego @Cholender dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 10 Lutego Dzien 3 nasionka wykielkowaly. Przezucam je do malych doniczek. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,404 Napisano 10 Lutego @szczepan01935555 co tam na dnie jest w tych kubkach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 725 Napisano 10 Lutego @szczepan01935555 jeszcze liści pierwszych nie masz a liczysz już 3 dzień to do pierwszych liści będą miały tydzień 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 10 Lutego @WBB wacik zeby woda nie wyciekla przez dziury. Nie mialem malej podstawki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 11 Lutego @szamayo a co w tym dziwnego ? Licze od początku w czym problem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,097 Napisano 11 Lutego @szczepan01935555 ale tu jeszcze nic nie ma wiec ciezko mowic nawet o poczatku😅 dni zaczynamy liczyc w momencie gdy roslinka ma pierwsza pare wlasciwych lisci (+-) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 289 Napisano 11 Lutego No zupełnie się nie zgodzę, ja liczę czas od wrzucenia nasion do wody, to jak szybko wypuści liście, też ma znaczenie moim zdaniem. Najbardziej obiektywną metodą jest liczenie czasu właśnie od tego momentu, owszem później przechodzisz w następny etap, i liczysz sobie długość Wega, ale całkowity czas projektu zaczyna się od wrzucenia do wody, i jest to jedyna metoda gdzie można później porównać statystykę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,404 Napisano 11 Lutego A ja jednego raz zaczynałem liczyć jak roślina tydzień miała albo lepiej.... żeby dopasować się do harmonogramu nawożenia BioBizz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 289 Napisano 11 Lutego Liczysz jak ci się podoba, każdy ma swoje metody, ale nie rozumiem krytyki liczenia od wrzucenia do wody, jak rozumiem w okresie kiełkowania się nie liczy? zdążyły mi się pestki co po 7 dniach dopiero kieł wypuściły, przecież 2 tygodnie opóźnienia to nie jest nic. Jak później się zastanawiasz jaką odmianę wybrać to nie pominiesz tego czasu, tak jak napisałem wyżej, ja liczę od wrzucenia do wody, następny etap, sadzonka, później, weg na koniec kwitnienie, i każdy okres liczę oddzielnie i sumarycznie dodaje do dnia wrzucenia pestki. Wydaje mi się to najrozsądniejszą metodą, ale chętnie usłyszę argumenty świadczące na niekorzyść tej metody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 725 Napisano 11 Lutego Całkowity czas projektu liczymy od zamówienia kuriera z nasionami, chyba że masz już kupione to od momentu wrzucenia do wody 😄 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 289 Napisano 11 Lutego @szamayo haha 🙂 no właśnie u mnie to na następne 4 uprawy są, ale i tak napewno coś wymienię przed następną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 12 Lutego @moonka poprostu chce wiedzieć ile czasu wychodzi od kielkowania po zbiór. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 727 Napisano 12 Lutego Licz przynajmniej 2.5 do 3 miesięcy, zależy od rośliny i od czasu wegetacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,729 Napisano 12 Lutego 17 godzin temu, Bubble napisał: zdążyły mi się pestki co po 7 dniach dopiero kieł wypuściły, przecież 2 tygodnie opóźnienia to nie jest nic. Jak później się zastanawiasz jaką odmianę wybrać to nie pominiesz tego czasu To może wina wieku pestek, ich przechowywania lub jeszcze czegoś innego? Odmiana raczej nie ma tu znaczenia. U mnie precrushing często musi wjeżdżać, jak po 2-3 dniach nic się samo nie dzieje to nie czekam dłużej tylko działam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 289 Napisano 12 Lutego @Lady Green Szczerze, nie mam pojęcia, znaczy oczywiście jest to czynnik, który ma wpływ , ale moim zdaniem geny też mają znaczenie. No ja nie pomagam wypierdalam i wrzucam następne. Później hełm to zrzucę, ale na kiełku to się nie zastanawiam, lipa to do kosza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepan01935555 12 Napisano 15 Lutego Dzien 8. Jak widac na zdjeciu wszystkie ładnie wyszly na powierzchnie i teraz pytanie na ile % atakowac lampa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 727 Napisano 15 Lutego 300 ppfd nawet mniej, jak się będą wyciągać to troszkę zwiększyć, spider farmer podaję 12 cali wysokość na 20 -25 % tylko to jest na 18h światła więc będziesz musiał u siebie to wykombinować chyba że masz 18 h światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach