Monako 834 Napisano 8 Lutego To terra gore to dopiero daj za jakieś dwa trzy tyg teraz jest w ziemi pokarm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 8 Lutego mam nadzieje że nic im sie nie stanie Dziekuje za info, nastepnym razem bede wiedzial, Dzieki chłopaki łapać gibony! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 702 Napisano 8 Lutego @Pyzatymariu chciałem Ci napisać co myślę o świeceniu tą lampą bo miałem ten model, ale teraz czytam jak podlałeś więc poczekam z poradami 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 10 Lutego Podlewanie było 3 dnia. Sobota 8 luty 2025 200ml +1 ml Dzień 5. Poniedziałek 10.02.2025 Teraz samą wodą podleje 200 ml 70 % wilgotności Temperatura 26-27 stopni Myślę jak podleje to będzie z 80% wilgotności 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 10 Lutego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 12 Lutego Taka plamki wyszły na jednym co to może być ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 139 Napisano 12 Lutego @Pyzatymariu co za ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 12 Lutego @swistbuds ale wydaje mi się że to poparzenie od lampy bo wiatrak mieszający mi się wyłączył Tylko dziwne że na jednym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 139 Napisano 12 Lutego @Pyzatymariu nic takiego się nie dzieje może to od ziemi ale wątpię... Podlewasz kranowa? Mierzyn pH wody?Obserwuj nowe liście jak będą w porządku to jest git. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,207 Napisano 12 Lutego A nie polałes po liściu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 12 Lutego Podlewam kranowa wstawiam do 3L szklany słoik na 24h i wtedy podlewam a miernika na pH wody nie mam, jedynie mam do ziemi pH, zobaczymy teraz podlałem bo ostatnio były podlane w poniedziałek ale tym razem 300 ml na doniczkę @mateo nie właśnie, staram się dalej od roślinki żeby korzenia szukały wody dalej, żeby się rozrastały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,207 Napisano 12 Lutego (edytowane) Spraw sobie miernik do pH ważna sprawa Wiem że Terra grow nie podbija pH a nawet je zbija trochę i na początku nie zrobi się im krzywdy ale jak są takie małe ja w ogóle bym lał sama wodę one nie mają jeszcze dobrych korzeni a w light i tak masz jakąś dawkę nawozów na start zaczekaj 2 tygodnie i zacznij delikatnie od połowy dawki Edytowane 12 Lutego przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 12 Lutego Wystarczy? @mateo @mateo dobra, dzięki za poradę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,207 Napisano 12 Lutego (edytowane) Weź żeby miał pH/ec będziesz mógł więcej parametrów spr najważniejsze pH jak stosujesz się do ulotki później wyczujesz Ja jak kupuje tanie to 2 na wszelki wypadek mały koszt a człowiek spokojny przynajmniej ja tak mam Ale lepszy taki niż żaden ma zestaw do kalibracji sprawdź czy wszystko jest ok przed użyciem Edytowane 12 Lutego przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 661 Napisano 13 Lutego 17 hours ago, Pyzatymariu said: Taka plamki wyszły na jednym co to może być ? Nic jej nie jest, to są pierwsze liście, na każdej z roślin tak miałem, ziemia która masz w tym rozmiarze donicy wystarczy na następne 2-3 tygodnie, a roślina jest za mała żeby jej cokolwiek dawać oprócz ukorzeniacza 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 13 Lutego Dzień.8 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 661 Napisano 13 Lutego Ta jedna jednak chyba coś ma, moje tylko jasne plamki mialy i z tego wyrosły a twoja aż brązowa jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 14 Lutego Ale rośnie dalej, dostała plamki i nic się nie dzieje, może zwolniła bo była największa teraz inna ją wyprzedziła ale myślę że nic się już nie dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 702 Napisano 14 Lutego @Pyzatymariu Palisz papierosy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 19 Napisano 14 Lutego Tak @Lasir W ogóle dziwny przypadek mi się trafił bo z jednej pestki wyszły dwa korzenie i je oddzieliłem i właśnie po tygodniu coś wyszło z ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach