Skocz do zawartości
Pyzatymariu

3xak40 2.0 od Gajna Mafia 60x60x180 Hydro 1000

Rekomendowane odpowiedzi

mam nadzieje że nic im sie nie stanie

Dziekuje za info, nastepnym razem bede wiedzial, Dzieki chłopaki łapać gibony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pyzatymariu  chciałem Ci napisać co myślę o świeceniu tą lampą bo miałem ten model, ale teraz czytam jak podlałeś więc poczekam z poradami 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlewanie  było 3 dnia.  Sobota 8 luty 2025

200ml +1 ml 

Dzień 5. Poniedziałek 10.02.2025

Teraz samą wodą podleje 200 ml

IMG_20250210_191247.jpg

IMG_20250210_191258.jpg

70 % wilgotności 

Temperatura 26-27 stopni

Myślę jak podleje to będzie z 80% wilgotności 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pyzatymariu nic takiego się nie dzieje może to od ziemi ale wątpię... Podlewasz kranowa? Mierzyn pH wody?Obserwuj nowe liście jak będą w porządku to jest git. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlewam kranowa wstawiam do 3L szklany słoik na 24h i wtedy podlewam a miernika na pH wody nie mam, jedynie mam do ziemi pH, zobaczymy teraz podlałem bo ostatnio były podlane w poniedziałek ale tym razem 300 ml na doniczkę 

@mateo nie właśnie, staram się dalej od roślinki żeby korzenia szukały wody dalej, żeby się rozrastały 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Spraw sobie miernik do pH ważna sprawa

Wiem że Terra grow nie podbija pH a nawet je zbija trochę i na początku nie zrobi się im krzywdy ale jak są takie małe ja w ogóle bym lał sama wodę one nie mają jeszcze dobrych korzeni a w light i tak masz jakąś dawkę nawozów na start zaczekaj 2 tygodnie i zacznij delikatnie od połowy dawki

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Weź żeby miał pH/ec będziesz mógł więcej parametrów spr najważniejsze pH jak stosujesz się do ulotki później wyczujesz

Ja jak kupuje tanie to 2 na wszelki wypadek mały koszt a człowiek spokojny przynajmniej ja tak mam

Ale lepszy taki niż żaden ma zestaw do kalibracji sprawdź czy wszystko jest ok przed użyciem 

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 hours ago, Pyzatymariu said:

Taka plamki wyszły na jednym co to może być ? 

IMG_20250212_173235.jpg

Nic jej nie jest, to są pierwsze liście, na każdej z roślin tak miałem,  ziemia która masz w tym rozmiarze donicy wystarczy na następne 2-3  tygodnie, a roślina jest za mała żeby jej cokolwiek dawać oprócz ukorzeniacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rośnie dalej, dostała plamki i nic się nie dzieje, może zwolniła bo była największa teraz inna ją wyprzedziła ale myślę że nic się już nie dzieje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

@Lasir

W ogóle dziwny przypadek mi się trafił bo z jednej pestki wyszły dwa korzenie i je oddzieliłem i właśnie po tygodniu coś wyszło z ziemi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi