piotrek_z 1 Napisano 19 godzin temu Witam.Ja z takim tematem. Dostalem niechciany w "spadku"taki oto ogródek.Growbox 60×60×140 z wentylatorem,filtrem weglowym,oświetleniem.Wiem ze jest to gorilla zkittlez feminizowana z farmy Barney.Doniczki maja 7.5l Ziemia plagron light mix,dodatkowo dostalem biobizz bio grow,pk 13/14,biobiz calmag,plant vitality plus,plagron alga bloom,miernik ph aquamaster,olej neem, Rośliny maja ogólnie 10tyg.Swiatlo maja 12/12.Nie mam pojecia czy dobrze się rozwijają,jak je podlewac i co mam im podawac.Przeczytalem milion informacji i wszedzie sa rózne.Chciałbym dowiedziec sie od profesjonalistów tutaj czy z nimi jest wszystko ok,czy wyglad maja odpowieni i na co zwracac uwage.Jaka temperatura i wilgotnosc powinna być w boxie,jak je podlewac.Wiem ze ph musi byc ok 6/6.5 chyba.Dzieki za porady. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano 19 godzin temu Hej, rośliny wyglądają zdrowo, nic im nie brakuje, jak to twój pierwszy raz to trzymaj się tabelki producenta: http://www.biobizz.com/wp-content/uploads/2023/10/Nutrient-Schedule-EN-PF-2024.pdf Jak będzie coś cię niepokoić wrzucaj zdjęcia pomożemy. Jeśli chodzi o warunki: Najlepiej wilgotności w okolicach 50% na ten moment, i to raczej bym się trzymał poniżej, żeby się nie musieć przejmować za bardzo. temperatura dzień 24-26 noc 18-22, ale bez ekstremalnych przegięć będzie spoko. Resztę generalnie wydaje się, że ogarniasz. Jak coś pytaj! Tylko nie wiem czy tu wszyscy ci pozwolą tyle roślin hodować 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChybaTy 6 Napisano 16 godzin temu kup sobie lupę, przyda się do identyfikacji trichomów. Najlepiej taką x50 lub więcej osobiście opuściłbym wiatrak niżej aby dmuchał po szczytach, rotacja powietrza zmniejszy ryzyko pleśni powodzenia! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_z 1 Napisano 15 godzin temu Ok super.Dzieki wielkie za sugestie,na pewno sie przydadza.Pytanie mam jeszcze w kwestii podlewania.Ile i co ile je podlewać.Czytałem na forum -podobno jak wsadzi sie palca w ziemie i jest sucho to wtedy podlac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano 15 godzin temu Najlepiej weź doniczkę do ręki jak jest sucha i podlej z 1,5L 2-3.dni powinno być sucho, powoli możesz zwiększać, tak z wyczuciem, i podlewasz jak jest lekko, zaskakująco lekko 🙂 wyczujesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_z 1 Napisano 14 godzin temu (edytowane) Super,wielkie dzięki za konkretną odpowiedz.Czytalem ze w czasie kwitnienia zapach jest intensywny,tymczasem u mnie wogole jej nie czuc.Nie wiem czy jest to zalezne od odmiany czy moze od czegos innego.Spodziewalem sie że bedzie drama z zapachem a tu nic,czuc ja gdy otworzy sie namiot ale nie tak jak to opisują. Edytowane 14 godzin temu przez piotrek_z @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano 14 godzin temu Różnie bywa, nie przejmujj się tym zupełnie, poza tym to chyba jeszcze nie ten etap 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_z 1 Napisano 4 godziny temu Czy to normalne ze kolor tych pąków jest taki brązowy?No i na końcówkach liści pojawia sie żółto brązowy kolor,nie wiem dlaczego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 3 godziny temu @piotrek_z masz straszny mix w tych nawozach, organiczne i mineralne? Które i jak dawkujesz? Choć w tym temacie niewiele pomogę, bio grow możesz odpuścić bo roślinki są nabite azotem, być może od jego nadmiaru pali końcówki liści. Brązowe pistile świadczą o stresie, rośliny były transportowane? Być może podczas transportu te pąki czegoś dotykały (choćby i siebie nawzajem) i dlatego tak się stało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_z 1 Napisano 2 godziny temu Na razie dodawalem tylko bio grow dp wody 4ml na 1 l wody.Tak byly trasportowane.Da sie cos z nimi zrobic czy po prostu nic z tego juz nie bedzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano 1 godzinę temu Coś będzie spokojnie, już teraz przerzuć się na tabelkę na kwitnienie, grow odstaw narazie całkiem, a dodaj nawóz na flo nie pamiętam jak on się tam nazywa. I nie nerwowo, pamiętaj to chwast jest ciężko to zabić, nie będzie to rekord, ale trochę tematu ukręcisz. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek_z 1 Napisano 18 minut temu Mam te 3 środki moge je podawac na zmiane albo razem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano 7 minut temu Niestety nie pomogę nie pracowałem na żadnym z tych nawozów, nie chce wprowadzić w błąd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach