Skocz do zawartości
WBB

400W HPS, 80x80x160, 9xAuto Zestaw Plagrona mineralny.

Rekomendowane odpowiedzi

@WBBPrzesadzaj do docelowych, bo już czas 🙂

@Cholender staram się, teraz mam w planie od ethosa afy powielić🙂 no i jeszcze projekt cali sez fem jest w toku 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir przesadzone w sobotę ale dopiero dzisiaj wrzucam bo niewyspany jestem

IMG20250208223916.thumb.jpg.298e5f5de47098a175545ac893b0893e.jpg

A tutaj jest mała instrukcja co mi LadyGreen przypomni jak się pogubię i wszystko zapomnę:

4 donice z kawałkiem białej taśmy na rancie donicy to Diesel Kush x Red Strawberry Banana, a pozostałe 5 sztuk to Wedding Cake x Six Shooter 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Póki co udało się nic nie złamać a na mokrej ziemi leciałem...

Ten lewy dolny już naprawdę był wysoki. Swoją drogą prawy górny róg tam cały czas był zamontowany i dmuchał mieszający i okiem widać, za im bliżej wentylatora to mniejsze urosły....

IMG20250215134917.thumb.jpg.d4d85de463c897f83f0e6a500bda1105.jpg

IMG20250215141726.thumb.jpg.9838c065a70aa2c703edbc42948a6bcc.jpg

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender raz tylko robiłem ten topping i jakoś wtedy mnie nie przekonał. Ale te malutkie tam mają znowu zbyt blisko piętra. Ciężko je było położyć bo zaraz pierwsze pędy były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakwitły wszystkie. Przełączyłem na 400W. Jutro trochę trzeba by drutami trochę ogarnąć żeby wyglądało jak LST.

Troszkę mi się małe wydają... ale ostatnim razem też mi się tak wydawało a padł rekord w zbiorze.

Ostatnio walnąłem im azotem TerraGrow to aż poczarniały, delikatnie końcówki przyjaralo niektórym 😉

IMG20250227191737.thumb.jpg.0901c52cca8075707e3c23de91fd633a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugie drutowanie i już więcej mi się nie będzie chciało. Jutro będzie tydzień od ostatniego podlewania. Czekam aż przeschnie mi ziemia bo za wilgotno.

IMG20250301153340.thumb.jpg.94a2e3f3a576b8d3d8bc1ea2aec23b8c.jpg

IMG20250301153348.thumb.jpg.99d9fb0cc737f8d1b2876ddf22b15393.jpg

IMG20250301153514.thumb.jpg.67933c0749c0edaea6a65ef94ae774fc.jpg

Uzupełnione uzbrojenie. Trochę dużo tego. Mój full zestaw mineralny. Organiczny różni się tylko tymi dwoma dużymi butelkami 1 literowymi z tyłu...

IMG20250301154712.thumb.jpg.a990fd4cdaef3fd8a4bc2b1e1c3bd43a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 01/03/2025 o 18:09, WBB napisał:

Mój full zestaw mineralny. Organiczny różni się tylko tymi dwoma dużymi butelkami 1 literowymi z tyłu...

A ja mam pytanie do zacnego grona expertów.... i nie wiem czy towarzysza @Wladimirteż osobno wzywać.... 

Czy ta moja teza jest słuszna i prawdziwa? Bo nie chcę tworzyć mitów...... że wystarczy zmienić TerraGrow i TerraBloom na AlgaGrow i AlgaBloom i mamy zestaw organiczny.... tak jak słynne BioBizy i BioTabsy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB teoretycznie tak, bardziej bedzie to przypominalo biobizza niz biotabsa. Ale mimo to moim zdaniem organika w której nie ma bakteri i  w której trzeba regulowac pH to chuj nie organika 🤷‍♂️ bo roboty tyle samo co przy mineralnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, WBB said:

A ja mam pytanie do zacnego grona expertów.... i nie wiem czy towarzysza @Wladimirteż osobno wzywać.... 

Czy ta moja teza jest słuszna i prawdziwa? Bo nie chcę tworzyć mitów...... że wystarczy zmienić TerraGrow i TerraBloom na AlgaGrow i AlgaBloom i mamy zestaw organiczny.... tak jak słynne BioBizy i BioTabsy?

Według producenta masz 💯 racji 

Screenshot_20250306-121324.png

@Cholender nie trzeba ja np teraz nie reguluje nic i rośnie zdrowo, plagron ma 2 rodzaje substratów, zielony jest bio pod alga, różowy jest pod terra.

jedyny powód dla którego zalecają regulację ph jest to że każdy ma inną wodę, ja  po napowietrzeniu wody gdy dodam maksymalną dawkę biobizz to jej ph wynosi 6.8 - 7 czyli dla biobizz idealnie, bo nawozy same to regulują i większość firm tak robi, nawet mają syntetyczne nawozy które w stężeniu optymalnym regulują ph i nic nie trzeba robić ale u mojej siostry w Manchesterze woda z kranu ma ph ponad 8 i jest tak naładowana chlorem i chloraminem ze mikroby nie mają szans, woda z kranu śmierdzi jak woda z basenu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tej roślinie chcę zobaczyć ile dam radę na samej wodzie lecieć, miała 50 dni vega jeżeli da radę do końca tak na wodzie lecieć to sezony też by dało radę tym bardziej jak by Vega tylko 4 max 5 tygodni zrobić, albo zacząć w light mix i przesadzić do all mix po 3 tygodniach i zrobić dłuższy veg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi