NaLegalu 47 Napisano 26 Stycznia 09.01.25 Dzień #1 Doniczki materiałowe 10l Swiatło Weg 20/4 Światło Flo 18/6 **bez nawozów** Ziemia CanaMix Woda 6-7 pH ,,regulowana cytryną,, Trening LST Dzień #17 Dzisiaj rośliny zostały położone, Wrzucam pierwsze zdjęcie. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 2 Lutego Dzień #24 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 730 Napisano 2 Lutego @NaLegalu jaką lampą świecisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 2 Lutego @szamayo LED 150W Ustawiona na 60% WEG Później jak przełączę na FLO to podkręcam do 80% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2,757 Napisano 2 Lutego @NaLegalu wyglądają na mega wymordowane, chyba za wcześnie zacząłeś treningi. Stosowałeś jakieś opryski? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 2 Lutego (edytowane) @Lady Green W 17-stym dniu je powyginalem, oprysków żadnych nie robiłem. Nawozów żadnych nie daję przez całą uprawę może dlatego tak wyglądają. Temperatura też niska w okolicach 19 stopni. Pierwszy raz robię jakiekolwiek Trening może za ostro je potraktowałem. Dzisiaj podlałem i trochę położyłem do gleby narazie zostawię do czwartku je w spokoju zobaczę jak będą wygladac. Edytowane 2 Lutego przez NaLegalu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 779 Napisano 2 Lutego Światła za dużo, 20h na 60% z 150w to dużo, sprawdź aplikacją na telefon i DLI będzie wysokie, nie ma potrzeby na 20h a później na 18, generalnie dla automatów 18 h max i nie ma powodu dawać więcej, ja swoją mam na 16h lampa 100w na 50% i rośnie fajnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 9 Lutego Dzień #31 Rośliny trochę ruszyły, trening zostawiam już w spokoju. Niech sobie rosną jak chcą. Światło zmieniłem na 16/8 i zmniejszyłem na 50% 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 17 Lutego Dzień #39 Od początku do ścinki podlewam czystą wodą. Dodaję tylko trochę cytryny do ustawienia pH. Czy przy automatach też przełączyć światło na FLO czy niema to znaczenia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,415 Napisano 17 Lutego 14 minut temu, NaLegalu napisał: Czy przy automatach też przełączyć światło na FLO czy niema to znaczenia? Przy auto ustawienie światła nie ma znaczenia.... zakwitnie tak czy siak. Tzn im będzie mniej światła tym mniejszy plon.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 779 Napisano 18 Lutego Moja już leci 49 dzień i nie kwitnie, jak nie zacznie to ją przełączę, z tego co na innych forach sie dowiedziałem to to ze jak dasz im duża donice i mają żarcie to czasami nawet po 8 tygodni vega mogą mieć ale też może być tak że nasiona sie pomieszały albo po prostu taka genetyka, jak skrocisz czas do 12 godzin to az tak chyba źle nie będzie przynajmniej tak mi się wydaje, jedziemy prawie na jednym wózku więc się przekonamy 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 18 Lutego @JarzynaSWDN Zostawię jeszcze jak jest na 2 tygodnie. Wtedy ewentualnie zmniejszę ilość światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 23 Lutego Dzień #45 Coś chyba zaczyna kwitnąć? 🙂 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,152 Napisano 23 Lutego Powoli zaczyna 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 25 Lutego Dzisiaj przyciąłem sporo liści. Mam nadzieję że ich nie po zabijałem 😁 Jutro z rana podleje i wrócę w niedzielę zobaczyć co się dzieję. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 1 Marca Zmiana planu. Dzisiaj zamówiłem Terra Bloom. Jutro jeszcze podleje czystą wodą a dalej już z nawozem. Podlewam 2 razy w tygodniu po 0.5l na roślinę. Nie przesycha ale widzę po fotorelacjach że lejecie dużo więcej wody. Lać tak jak leję czy więcej albo częściej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 730 Napisano 1 Marca @NaLegalu lej partiami na 4 rośliny dookoła donic, to więcej wypije zanim się przeleje dołem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,991 Napisano 1 Marca @szamayo może lepiej niech leje w donice🫣 😉 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 730 Napisano 1 Marca @WymiataczMega oczywiście dookoła donicy wewnątrz donicy żeby nie było na mnie ze sąsiad z dołu zalany 😄 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NaLegalu 47 Napisano 1 Marca @WymiataczMega Hehe to wcześniejsze uprawy lałem parę razy obok, materiał nie przecieka a donice mam materiałowe to wpilo od dołu 😆 Chodziło mi bardziej że widzę po relacjach że dużo więcej wody Wy lejecie. Ja w sumie na tydzień to 4 litry na 4 krzaki. Tak wychodzi, i jakoś mało mi się wydaję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach