Tim 1 Napisano 20 Stycznia 2020 Witam chciałbym się zapytać czy ktoś używa lampy jak w temacie oraz zapytać się jaka może być przyczyna wysuszania rośliny . Lampa użyta była przy odmianach automatycznych . Dodam że wysuszyła mi roślinę w trakcie fazy kwitnienia jak i młodą która została dopiero co wsadzona do boxa . wymiary boxa to 60/60/200 ,led usytuowany przy samej górze . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Stycznia 2020 @Tim chyba ktoś taką tu używał ale nie pamiętam. Wysuszyła, a jaką masz temperature? masz wentylacje sprawną ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Stycznia 2020 @Tim LED'y tak łatwo nie przegrzewaj krzaków. Podlewałeś regularnie? roślinki w fazie kwitnienia piją wodę jak szalone. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Stycznia 2020 100W panel led o wymiarach 30cm na 25cm nie ma prawa "wysuszych" czy popalic roslin w namiocie 60cm x 60cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tim 1 Napisano 27 Stycznia 2020 Jeśli chodzi o podlewanie to było to robione regularnie .Ziema wyglądała na naprawdę wysuszoną . Bardziej chciałem się dowiedzieć czy lampa nie ma jakiegoś defektu bo na moje jaka by nie była nie powinna doprowadzić rośliny do takiego . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Stycznia 2020 @Tim a nikt ci jej domestosem nie podlewa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tim 1 Napisano 27 Stycznia 2020 kranówka nieodstana , może być przyczyną ? wcześniej używałem tak samo wody z kranu i nie było żadnego problemu . Zmieniła się ziemia oczywiście o odpowiednim ph no i oświetlenie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Stycznia 2020 3 minuty temu, Tim napisał: kranówka nieodstana , może być przyczyną ? @Tim raczej nie nie wiadomo jakie ty tam masz warunki, z tego co widać nie za dobre bo roślinka Ci się wyciągnęła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tim 1 Napisano 27 Stycznia 2020 Lampa na pewno była za wysoko to na 100% . Co do reszty jak opisywałem nigdy nie spotkałem się z takim problemem :/ . aktualnie zamówiłem nową ziemię , zobaczymy czy problem nie leży po tej stronie . Dodam że wcześniej miałem cfl 250 W wzrost i kwitnienie . Dam znać w przyszłym tygodniu jak sprawa wygląda i dzięki za odp . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach