JarzynaSWDN 591 Napisano Piątek o 20:49 Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj 2 hours ago, BulbasaurB said: jaki jest haj po takich grzybach ? Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 36 Napisano wczoraj o 17:16 (edytowane) 20 godzin temu, JarzynaSWDN napisał: Wszystkie piny wyrwij, zalej wodą wsadz do lodówki na 6-12 godzin i później wylej wodę i włóż do torebki i czekaj Tego nie da rady opisać, euforia szczęście, zrozumienie, jedność z otoczeniem, doświadczenie własnej śmierci i narodzin, wszystko się może zdarzyć to zależy co masz w głowie Trochę mi się grzybki przyjarały mam pytanie czy nie stracą swoich własciwości ? czy towar do wyrzucenia ? teraz juz do piekarnika nie daje dałem w sume miejsce niech schną Edytowane wczoraj o 17:17 przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,352 Napisano wczoraj o 17:54 @wolf32 ja będę obstawał przy tym żeby specjalnie dla Ciebie stworzyć medal/order za wyczyny 🙂 Się przez chwilę zastanawiałem co by tu można było zjebać z tymi grzybami... a tu masz, jednak się dało... A co z grzybami to nie wiem. Nigdy nie miałem styczności... 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 591 Napisano 23 godziny temu Na Ile stopni w piekarniku były? @wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 512 Napisano 22 godziny temu Grzyby się suszy w ok 40 stopniach ewentualnie dajesz na kaloryfer ewentualnie kupujesz jakąś prostą suszarkę do grzybów. Ile tam miałeś tych stopni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 36 Napisano 20 godzin temu (edytowane) No tak 40 i termoobieg kurde ja to mam pecha xd ale myślę ze będą chyba działać tak to wyglada jak by tylko zewnetrzna strona była przypalona chyba po towarze 😞 Edytowane 20 godzin temu przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 591 Napisano 20 godzin temu Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić. Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny. Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 36 Napisano 20 godzin temu 1 minutę temu, JarzynaSWDN napisał: Nic im nie będzie, piekarnik z termoobiegiem i nawet na 50 stopni możesz wstawić. Normalna temperatura gotowania czyli tak do 110 stopni nie powoduje rozpadu psylocybiny ani psylocyny. Suszenie w wysokiej temperaturze powoduje że grzyby robią się twarde i gorzkie ale nie tracą swoich właściwości Obróć je na drugą stronę i susz je chłopie jak najdłużej i co jakiś czas przewracaj, przyszykuj w między czasie słoik z uszczelką i saszetki z granulkami od wilgoci, mogą być te z butów, jak masz jakieś w domu to wysusz je z grzybami, większe grzyby przekrój wzdłuż szybciej wyschną i będzie pewność ze w środku nie ma wilgoci, tak jak wyżej pisałem nawet na 50 stopni wstaw, w piekarniku to ja bym ze 12 godzin suszył, wjebal w sloik i postawił w ciepłym, jak para na słoiku sie po czasie pojawia to do piekarnika i dalej suszyć, ja w suszarce na 50 stopnie to wstawiam i zostawiam nawet na 16 do 18 godzin Wpadłem na pomysł do takiego worka i na kaloryfer na małe grzanie słoik i granulat już mam jeszcze troche je potrzymie i będą gotowe z 300 g się chyba zrobiło 30 g xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 591 Napisano 20 godzin temu Tak zazwyczaj wychodzi, grzyby to 90% wody, susz je jak tam uważasz najważniejsze żeby były suche, jak chcesz mikro dawki brać to będziesz musiał to zmielić jak kawę i wtedy odważać sobie dawki wiec upewnij się że są suche na wiór 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach