Skocz do zawartości
Magik88

Moc Lumateka 200W do namiotu 60x60

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, panowie szlachta,

Mam głupie pytanie, dlatego wszedłem w zakładke dla początkujących. Mam lumateka attis 200W i box 0.36m2. Wcześniej trzymałem go na 80% i nie byłem zadowolony z plonów. Nie wiem czy przez lampę czy co innego, ale zacząłem czytać różne relacje na forum i widzę, że taką lampe to ludzie na 20-40% ustawiają. Z kalkulatora też wychodzi koło połowa mocy...

Czy jakaś dobra dusza podpowie ile tego powinienem ustawić? I kiedy zwiększyć moc?

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Magik88 napisał:

Czołem, panowie szlachta,

Wreszcie ktos się właściwie zwraca. 😅

A tak serio to powodów slabych plonow moze byc setki. Zależy od roślin, pewnie mozna by I na 100% ta lampe rozkręcić jak się trafią twarde zawodniczki, a innym starczy połowa mocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli dzięki 😄

Jasne, że powodów mogą być tysiące, wręcz nie spodziewam się, że to wina wyłącznie lampy. Ale próbuje obecną uprawę wymaksować, robić tak koszenie jak uda mi się wyczytać. 

Stąd pytanie - na taki metraż wystarczy 50% mocy tej lampy. Jako, że mam regulację co 20%, to bym zrobił przy kwitnieniu na 60%, bo lepiej nieco za dużo jak nieco za mało.

No ale właśnie - czy nie lepiej 80 albo i 100%? Czy ten dodatek mocy nie będzie palił roślinek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci tego teraz nie powie, to zalezy od roślin. Założysz relacje, będziesz regularnie wstawial foty to będziemy myśleć, teraz to wróżenie z fusów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi