Magik88 5 Napisano Poniedziałek o 18:29 Czołem, panowie szlachta, Mam głupie pytanie, dlatego wszedłem w zakładke dla początkujących. Mam lumateka attis 200W i box 0.36m2. Wcześniej trzymałem go na 80% i nie byłem zadowolony z plonów. Nie wiem czy przez lampę czy co innego, ale zacząłem czytać różne relacje na forum i widzę, że taką lampe to ludzie na 20-40% ustawiają. Z kalkulatora też wychodzi koło połowa mocy... Czy jakaś dobra dusza podpowie ile tego powinienem ustawić? I kiedy zwiększyć moc? Dzięki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,704 Napisano Poniedziałek o 19:01 30 minut temu, Magik88 napisał: Czołem, panowie szlachta, Wreszcie ktos się właściwie zwraca. 😅 A tak serio to powodów slabych plonow moze byc setki. Zależy od roślin, pewnie mozna by I na 100% ta lampe rozkręcić jak się trafią twarde zawodniczki, a innym starczy połowa mocy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 5 Napisano Poniedziałek o 19:09 @Boczelli dzięki 😄 Jasne, że powodów mogą być tysiące, wręcz nie spodziewam się, że to wina wyłącznie lampy. Ale próbuje obecną uprawę wymaksować, robić tak koszenie jak uda mi się wyczytać. Stąd pytanie - na taki metraż wystarczy 50% mocy tej lampy. Jako, że mam regulację co 20%, to bym zrobił przy kwitnieniu na 60%, bo lepiej nieco za dużo jak nieco za mało. No ale właśnie - czy nie lepiej 80 albo i 100%? Czy ten dodatek mocy nie będzie palił roślinek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,704 Napisano Poniedziałek o 19:28 Nikt Ci tego teraz nie powie, to zalezy od roślin. Założysz relacje, będziesz regularnie wstawial foty to będziemy myśleć, teraz to wróżenie z fusów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach