Skocz do zawartości
Magik88

Moc Lumateka 200W do namiotu 60x60

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, panowie szlachta,

Mam głupie pytanie, dlatego wszedłem w zakładke dla początkujących. Mam lumateka attis 200W i box 0.36m2. Wcześniej trzymałem go na 80% i nie byłem zadowolony z plonów. Nie wiem czy przez lampę czy co innego, ale zacząłem czytać różne relacje na forum i widzę, że taką lampe to ludzie na 20-40% ustawiają. Z kalkulatora też wychodzi koło połowa mocy...

Czy jakaś dobra dusza podpowie ile tego powinienem ustawić? I kiedy zwiększyć moc?

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Magik88 napisał:

Czołem, panowie szlachta,

Wreszcie ktos się właściwie zwraca. 😅

A tak serio to powodów slabych plonow moze byc setki. Zależy od roślin, pewnie mozna by I na 100% ta lampe rozkręcić jak się trafią twarde zawodniczki, a innym starczy połowa mocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli dzięki 😄

Jasne, że powodów mogą być tysiące, wręcz nie spodziewam się, że to wina wyłącznie lampy. Ale próbuje obecną uprawę wymaksować, robić tak koszenie jak uda mi się wyczytać. 

Stąd pytanie - na taki metraż wystarczy 50% mocy tej lampy. Jako, że mam regulację co 20%, to bym zrobił przy kwitnieniu na 60%, bo lepiej nieco za dużo jak nieco za mało.

No ale właśnie - czy nie lepiej 80 albo i 100%? Czy ten dodatek mocy nie będzie palił roślinek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi