Skocz do zawartości
Cholender

60x60 Mars Hydro FC1500- Wedding Cake, PR0BL3M

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko,

Nowy rok, nowa uprawa ale nie do końca. Mam tu automaty które zostawilem samopas podczas mojego urlopu i powiedziałem sobie, że jesli to przeżyja to założę relacje. No i jest, czyli przeżyły 😅 Ale po kolei..

- Box- 60x60x160 Mars Hydro

-Wentylacja- Mars Hydro ifresh 4"

-Lampa - Mars Hydro FC1500 

-Inne - Grzejnik od SpiderFarmer, mieszak RAM, później SpiderFarmer, mata grzewcza Mars Hydro, Blumaty.

-Nasiona- Wedding Cake x2 od @Wladimir

PR0BL3M x2- limitowane pestki dodawane do płyty tego zespołu, ja wygrałem je kiedys w jakimś konkursie.

-Nawozy- zestaw BioTabs

20241202_104820.jpg

20241209_160131.jpg

Więcej wkrótce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Coś jakbyś pokazał co się robi z automatami xD

No i w końcu nicka masz lepszego, tamten z bączkami mi się kojarzył.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wygladaja roslinki po zostawieniu samopas na około miesiąc.  Przerosły lampę, ale wszystkie żyją. 3 z 4 juz kwitna.

Obydwie roslinki od Ciebie @Wladimir rosną jak nalezy i kwitna juz.

Jeden z  PR0BL3M jest lekko karlowaty, a drugi nie kwitnie i to chyba będzie największy problem bo obawiam się że nie jest automatem.

20250109_195516.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Trzeba by zainstalować siłownik od rolet do lampy, bramkę, kamera bez IR(co by nie hermilo i mieć podgląd) i podnosić zdalnie(osuszacz też można spiąć, wentylację i wszystko w sumie na smarthome). Technologia jest, mars do tego regulowana moc zdalnie. Blumat pod kranem, zamiast zbiornika. Nawozy sypkie od biotabs i uprawa zdalna się zrobiła.

Ten WC x 6S spory tam z tyłu się wynurza.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc, tak to wygląda na chwilę obecną.Wjechal fryzjer, jakieś tam podstawki pod karła. Lampa wisi juz na maksymalnej wysokosci. Kombinowalem z blumatami i oczywiscie potem jeden zalal boxa 😂 takze jakies PK dostaną dopiero za kilka dni jak wyschna. Obydwie WC rosna calkiem dobrze. Jedna sztuka która nie chciała zakwitnąć poszla za karę do drugiego boxa I spędzi tam co najmniej 2 tygodnie na 12/12 w temperaturze rzędu 10-15 stopni 😅  Dzieki temu bede mial tu miejsce na sadzonki do duzego boxa 🙃

20250115_105527.jpg

20250115_110915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te maty grzewcze stosujesz do konca grow? Podbijasz tym temperature w boxie czy po prostu podgrzewasz doniczki, bo w donicy zimno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zmiana planów co do buntowniczki z izolatki. Zrobiłem jej kolejny topping, przełączyłem swiatlo na 18/6. Planuję dac jej jakas wieksza donice i może zrobić na niej scroga jak automaty wyjadą juz z boxa. Mam tylko nadzieję że przez te wszystkie roszady nie zacznie hermic, bo wtedy nie będę miał skrupułów żeby przerobić ją na kompost 😅

20250120_194046.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi