Skocz do zawartości
Cholender

60x60 Mars Hydro FC1500- Wedding Cake, PR0BL3M

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko,

Nowy rok, nowa uprawa ale nie do końca. Mam tu automaty które zostawilem samopas podczas mojego urlopu i powiedziałem sobie, że jesli to przeżyja to założę relacje. No i jest, czyli przeżyły 😅 Ale po kolei..

- Box- 60x60x160 Mars Hydro

-Wentylacja- Mars Hydro ifresh 4"

-Lampa - Mars Hydro FC1500 

-Inne - Grzejnik od SpiderFarmer, mieszak RAM, później SpiderFarmer, mata grzewcza Mars Hydro, Blumaty.

-Nasiona- Wedding Cake x2 od @Wladimir

PR0BL3M x2- limitowane pestki dodawane do płyty tego zespołu, ja wygrałem je kiedys w jakimś konkursie.

-Nawozy- zestaw BioTabs

20241202_104820.jpg

20241209_160131.jpg

Więcej wkrótce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś jakbyś pokazał co się robi z automatami xD

No i w końcu nicka masz lepszego, tamten z bączkami mi się kojarzył.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wygladaja roslinki po zostawieniu samopas na około miesiąc.  Przerosły lampę, ale wszystkie żyją. 3 z 4 juz kwitna.

Obydwie roslinki od Ciebie @Wladimir rosną jak nalezy i kwitna juz.

Jeden z  PR0BL3M jest lekko karlowaty, a drugi nie kwitnie i to chyba będzie największy problem bo obawiam się że nie jest automatem.

20250109_195516.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba by zainstalować siłownik od rolet do lampy, bramkę, kamera bez IR(co by nie hermilo i mieć podgląd) i podnosić zdalnie(osuszacz też można spiąć, wentylację i wszystko w sumie na smarthome). Technologia jest, mars do tego regulowana moc zdalnie. Blumat pod kranem, zamiast zbiornika. Nawozy sypkie od biotabs i uprawa zdalna się zrobiła.

Ten WC x 6S spory tam z tyłu się wynurza.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi