BartQ 38 Napisano 12 Stycznia Siemka. Mam problem mimo filtra dalej czuć zapach w pomieszczeniu gdzie znajduje się namiot. Wymiary namiotu 60x60x120 I sposób podłączenia. Wyntylator ustawiony na około 170 m3/h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 709 Napisano 12 Stycznia Podwieś to w boxie i będzie po problemie ( chyba ) bo zawsze to namiot dodatkowo zatrzyma zapach ( tylko dziwi mnie to że filtr nie wyłapuje zapachu ) filtr jest dobrej jakości może gdzieś jest nieszczelność miedzy wyciagiem a filtrem > ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 12 Stycznia Miałem w środku filtr i to samo było. Łączenia pomiędzy filtr a wentylator czy to nawet rura jest szczelne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Stycznia Wychodzi na to, ze masz za slaby filtr do wyciagu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 12 Stycznia (edytowane) Zamień miejscami wyciag z filtrem tzn. Filtr daj jako pierwszy i najlepiej w środku w boxie Edytowane 12 Stycznia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 12 Stycznia Czyli takie połączenie zrobić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 12 Stycznia @BartQ tak, wentylator tez moze byc w boxie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 15 Stycznia Po włożeniu filtra i wentylatora dalej czuć. Dołożyłem jeszcze inny filtr. Nie wiem czy namiot jest do dupy i przepuszcza czy filtr będzie felerny 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 15 Stycznia W namiocie możesz mieć nawet sito bo jak masz podciśnienie zrobione to i tak cały zapach w filtr idzie, najprawdopodobniej za mały filtr. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 16 Stycznia Mały filtr? Przpeustowość 240-360m3 przy namiocie 60x60x120? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 16 Stycznia @BartQ czyli filtr ma zapasu wydajności nad wentylatorem? to gdzieś nieszczelne musi być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,344 Napisano 16 Stycznia Ktoś tu ostatnio też miał problem z nowym filtrem. Brutalne go potraktowanie odblokowało go 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 16 Stycznia Filtr przedmuchać. Jak nie pomoze to kupic nowy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 16 Stycznia @WBB Pomogło na chwile, wymieniłem po 2 dniach to samo, przy okazji wrzucę im to przez okno, muszę kupić nowy 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 16 Stycznia 6 godzin temu, Tester napisał: @BartQ czyli filtr ma zapasu wydajności nad wentylatorem? to gdzieś nieszczelne musi być Wentylator ma max 355m3 regulacji Filtr ma 240-360m3 Powiem tak podłączenie filtra do wentylatora co jest box wynik czuć zapach ale dodanie filtr wentylator i filtr za przewodem wentylacyjnym czyli w sumie 2 filtry brak zapachu 😂 Wydaje mi się że to wina będzie felerny filtr primaklima. Co z nim zrobić ma może z 2 tyg a nie filtruje muszę wspomagać się drugim starym filtrem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 16 Stycznia U mnie Prima Klima 3 przeszło growyi później musiałem wyjebać z innych względów, a croco 2 w tydzień zajebałem 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 16 Stycznia @BartQ wyjebac i kupić nowy, albo wymienić wegiel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartQ 38 Napisano 17 Stycznia To jak ten 2 tygodniowy filtr spróbować reanimować w jaki sposób mowa o drastycznych środkach 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 255 Napisano 17 Stycznia no ja napierdalałem młotkiem 😄 ale starczyło na kilka godzin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 69 Napisano 17 Stycznia (edytowane) ja polecam zaś ten filtr ekonomiczny węgiel aktywny kosztuje grosze. https://acinfinity.com/hydroponics-growers/ventilation/refillable-carbon-filters/refillable-carbon-filter-kit-4-inch/ Edytowane 17 Stycznia przez BulbasaurB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach