Lady Green 2,502 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Na suchej. Jak nie będzie się sam trzymał tylko będzie opadał w dół możesz podeprzeć. Bandażować nie trzeba, jak dobrze to zrobisz to nie naruszysz zewnętrznej struktury łodygi. Zgnieć najpierw lekko (w 2 palcach) i zobacz o ile się pochyli w bok, jak za mało to popraw w ten sam sposób tylko ciut mocniej. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruszWood 4 Napisano 30 Grudnia 2024 @Lady Green dziękuję śliczne za pomoc wieczorkiem zrobię i wrzucę zdjęcia jak wyszło pozdrawiam serdecznie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruszWood 4 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady Green mam nadzieję że się poniesie po tym stresie szybko i szczyt do góry pójdzie . @Boczelli @Tester @Lady Green jeszcze jedno pytanie mam 2 sezony i tego automata to normalnie przełączyć 12/12 i poleci normalnie ? Czy jakaś inna techniką jest? Ten co kwitnie trochę nabity azotem ale się zje sam niedługo chyba . Zostawić na 150 Wat (50%) czy dać już 225w (75%) teraz 35 cm do szczytów tego automatu jest. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez KruszWood 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 30 Grudnia 2024 A z automatów to mogę się trochę wypowiedzieć, jak przełączysz na 12/12 będziesz miał sporo mniej zdjęte z krzaka, jak masz miejsce to daj mu dokwitnąć i przełącz periody. No moim zdaniem z automatami nie da się nie nabić ich azotem tak żeby nie stracić na plonie,. Najlepszy wynik miałem z roślin z końcówkami popalonymi azotem. Co do światła to ja już bym dawał pod maksa, ale ja to lubię mocno a wyżej. Najlepiej zmierz sobie ile masz przy szczycie i ustaw jak trzeba. Widać, że masz pojęcie to sobie ogarniesz diagram z neta. A jeśli chodzi o pomiar to moim zdaniem aplikacja na telefon przy naszym zastosowaniu wystarczy, oczywiście mówię o tych lepszych apkach, ja używam Photone. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,502 Napisano 30 Grudnia 2024 @KruszWood nie sadzi się auto i sezonów razem bez dobrego planu działania. Coś o tym wiem. 😉 W Twoim przypadku nie ma chyba sensu trzymać sezonów na wegu przez kolejne +/- 7 tygodni. Jakiej wielkości doniczki mają? Namiot jaką ma głębokość i szerokość? One też są bez treningów? Jak je teraz przełączysz na 12/12 to pewnie i tak przegonią wzrostowo tego automata... Ja bym chyba wybrała tą opcję kosztem mniejszego plonu na automacie, ale to Twój ogródek i Twoja decyzja. Mozesz też zafundować im jakiś hst aby je troche spowolnić ale dużo czasu tym nie ugrasz. Ja 75% daje dopiero po indukcji. Twojemu automatowi na chwilę obecną w to graj, sezony są dużo niżej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruszWood 4 Napisano 30 Grudnia 2024 @Bubble @Lady Green box 70x70/160 doniczki 14 L 3x ziemia light mix Plagron nawozy mineralne . 1 sezon ma trening LST i jest dość zglebowany . Drugi bez po prostu rośnie i tylko fryzjer. Nasiona mi się pomieszały i tak wyszło właśnie trochę lipa 🤣 większy sezon 30 cm mniejszy od automatu a drugi połowa automatu 🤣 . Właśnie chyba tak zrobię najpierw fryzjera przed podlaniem a po podlaniu przełączam i lampa na 75% od razu albo na 100% to może automat więcej z watów wyjdzie w plonie 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,502 Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) @KruszWood po treningach dajemy roślinkom odpocząć 2-3 dni, nie dobijamy od razu światłem x2. 22 minuty temu, KruszWood napisał: lampa na 75% od razu albo na 100% to może automat więcej z watów wyjdzie w plonie 👍 Nie łudziła bym się... Ale może nie mam racji. 🤷♀️ Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Lady Green 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,819 Napisano 30 Grudnia 2024 @KruszWood chcesz jak najmniej stresu dla roslin to zrob tak🙃 wez kombinerki i zgniec nimi lodyge na wysokosci pozostalych szczytow. Tym sposobem zgnieciony szczyt polozy Ci sie na wybrana przez Ciebie strone. Mozesz go czyms podeprzec dla pewnosci😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 30 Grudnia 2024 @Lady Green pewnie masz, ale ja bym podkręcił :D 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruszWood 4 Napisano 30 Grudnia 2024 @Tester @Boczelli @Bubble @moonka @Lady Green dziękuję za profesjonalne porady . Będę was informował na bieżąco co i jak . Pozdrawiam serdecznie!👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach