Skocz do zawartości
divi0000

Projekt 2 - [White Window] + [Pink Mist] + [Special Kush] + [Sunset Sherbet Chocolate Mint Chips] -> Grow The Jungle Nemesis 200W

Rekomendowane odpowiedzi

@szamayo myślałem że coś widziałeś co Cię skłoniło, jakąś grę czy coś na wzór, byłem ciekaw, chciałem zerknąć

@swistbuds oj trollu ty... Nie zmieniłem zdania, dalej twierdzę że jest przereklamowane i przewartościowane (tak jak iPhone). Tutaj porównywałem moc do biobizza, jakbyś kiedyś używał obydwu(albo mózgu) byś zrozumiał od razu różnice i wiedział o co chodzi, a tak tylko łapiesz za słówka wyjęte z kontekstu i trollujesz... 

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Wladimir nieźle . Napiszę Ci tylko tak w dupie byłeś i gówno widziałeś a jak będziesz tak dalej trolowal swoimi mądrościami tu w postach różnych userow skończysz jak na ostatnim formum. I wiesz co ? Zostaną Ci tylko te prawie martwe fora ale nie martw się tam cisza Cię będzie słuchać codziennie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty gówno wiesz o całej sytuacji, więc skoro nie znasz się to zamknij się. I tak będę tu dalej pisał swoje mądrości, a jak Ci to nie odpowiada to nie czytaj i tyle. Na tym polega wolność slowa. Nikt Cię do tego nie zmusza, chyba że chcesz dalej trollować... nie wnikam nawet w te twoje dzikie aluzje do mnie, bo dla mnie to ty reprezentujesz totalne 0 tyle co ten typ, któremu reklamy blokowały serial i nie umiał go włączyć, a za to mnie zbanował... Hahaha to widać jak dobrze poinformowany jesteś... Więc się nie odzywaj, bo tylko głupoty piszesz i się pogrążasz...

Przykro mi czytać że ty innego świata po za wirtualnymi forami nie widzisz i że to dla ciebie cale życie... Smutno że nie znasz nikogo w realu, może czas wyjść do ludzi, bo jakis aspołeczny się zrobiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pierwszej uprawie trafiłem na trio pack Biobizz'a, I sugerowałem się tym, że organicznymi, jak przeczytałem, ciężko jest właśnie przewozić roślinę czy też, ja spalić, co dla laika, dla mnie na plus. 

Idąc dalej, oczywiście spróbuje z mineralnymi, jak i kiedyś chce hodować auto, ale to dopiero jak nauczę się, obchodzić z kwiatami sezonowymi 🙂

Chyba najlepiej będzie samemu porównać, ale pójdę w Plagron'a, bo tutaj dużo osób chyba korzysta od nich i jest zadowolona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green

Chciałaś powiedzieć że ktoś swoim trollowaniem śmieci w fotorelacji nie wnosząc żadnej wiedzy merytorycznej tylko zamęt

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

@WymiataczMega Tak, biobizz cienki. Przykro mi tą prawdę uświadamiać wśród tak wielu fanów. To że umiesz nim operować to wielki szacunek, mało ludzi to opanowuje, ale i tacy są. Jak zmienisz nawozy to będzie Ci jeszcze lepiej szło. 🙂

Co ty robisz i inni to ciężko porównać bo w większości to tylko Ci co się uczą wrzucają fr do neta, a Ci co się zajmują komercyjnie nie tracą na to czasu... 

Skoro biobizz jest taki zajebisty to czemu go nie używają większe uprawy? W ogóle nie widziałem go za wiele w użytku na bokach większych niż 1m x1m 🙂 chyba że coś ominąłem to chętnie nadrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Wladimir co innego bio polecasz lepszego niż biobizz? Poważnie pytam, juz z 2 uprawy temu myślałam o zmianie. Tylko musi być równie proste w obsłudze, bez żadnych napowietrzań, dodatkowych gratów itd itp., no i oczywiście aby wyniki były na tym lepsze lub chociaż równe tym które miałam do tej pory. 

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie próbowałem wszystkich nawozów, ale akurat biobizza przerobiłem i mi nie przypadł do gustu. Dodatkowo nie widziałem nigdzie żeby jakoś szczególnie błyszczał na fotorelacjach.

Dlaczego myślałaś o zmianie?

Ja uwielbiam prostotę i nie mam czasu na mierzenie pH, robienie nawozów itp. Dlatego mi podpasował biotabs, oczywiście z silicum i biopk. Do tego możliwość korzystania z tego samego podłoża jak producent zaleca. 

Tylko chyba nie dla Ciebie lanie praktycznie cały czas czystej wody... Ale ta czysta woda fajnie współgra z automatycznym podlewaniem 🙂

Dla innych może być coś innego dobre. Jest masa organicznych nawozów. Niektóre sypkie, inne płynne, a nawet vegańskie, dla każdego coś miłego. Zależy jakie masz preferencje, liczy się rezultat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Wladimir napisał:

Dlaczego myślałaś o zmianie?

Chciałam zwyczajnie spróbować czegoś innego. 👍🏻

Qrczę, chyba w końcu się skuszę na przetestowanie tego biotabsa tak od a do z. Może dam rade podlewać wodą i na flo. 😉 Tylko ta herbatka... 👀

Liczy się rezultat, dokładnie, dzięki za odpowiedź, będzie trzeba się przekonać. 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież biopk i pk tea to zamienne produkty. Ja preferuję biopk, bo odkręcam i gotowe - prostota. Choć herbatki też robiłem, ale jakoś mi nie przypadły do gustu, za dużo zachodu z przygotowaniem.

Teraz biotabs porobił zestawy Perfect Plant na dwie rośliny żeby potestować jest tam booster na kwitnienie. Oczywiście są i większe zestawy :)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kwestie "porządkowe", podsypalem kwiaty, świeża ziemia, tą samą, bo dużo się "ubilo", bez żadnych wycinek, lekkie korygacje lst, chciałem je trochę, porozstawiać, aby nie były po zbijane w jedną kupę 😛

Znów podlałem ale lekko z 3 - 3.5l + 3 ml Top + 2ml calmag + 1.5 Green, tylko to lekka i tak okazało się mocno, więc teraz muszę trochę poczekać i przesuszyć donice.

IMG20250223122145.jpg

IMG20250223122154.jpg

IMG20250223122222.jpg

IMG20250223122239.jpg

IMG20250223122416.jpg

IMG20250223122303.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego jej brakuje? Calmag? Na początku zaczęły mi się włoski na kwiatach, zmieniać w brązowe, co chyba nie jest dobre, na tak wczesnym etapie? Na szczęście, widzę, że nie przybywa więcej brązowych, za to ma braki, czy to brak magnezu? Choć ostatnie podlewania były, z calmagiem. Za mało? Czy to coś innego może być? Dzieki

IMG20250305081053.jpg

IMG20250305081031.jpg

IMG20250305081023.jpg

IMG20250305081040.jpg

IMG20250303111734.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to nie wiem, ale ja bym Bloom nie odstawiał na rzecz GreenSensation.... Bloom to nawóz podstawowy na kwitnienie, a GS to jest dodatek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB ostatnio podlewalem, dziwnie, bo jeden kwiaty, bloom + top + calmag, dwa kwiaty dostały jeszcze dodatkowo Green, a jedna sama wodę... Tylko że pink Mist akurat, dostaje mixa z wszystkiego, White 🤍 dostał sama wodę, to rozumiem zmianę na liściu.

Dwa jutro powinien przyjechać mi osuszacz, bo wydaje mi się że, że względu na dużą wilgotność, donice kichowo schną, i roślinki mniej piją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi