Skocz do zawartości
wolf32

Zaczeło się moja pierwsza uprawa :) Automaty Amnesia Haze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dobra usunięte te znszczone jutro podelwam z tym nawozem i zobaczymy czy coś pomoże możecie mi jakiś mały wentylatro wyciągowy polecić , i tak myślę żeby zmieni ten 120 na taki z oscylacja 

Też mi sie wydaje ze nie potrzebie macałem je łapani i nie ubrałę rękawiczek się czymś mogła zarazić 😕

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mi polecacie teraz zrobić ? czekać tak z pare dni jeszcze dopiero wtedy podlać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@wolf32 podlewasz, wtedy kiedy ma sucho, a nie sztywno co jakiś czas 🙂 tak jak się przyglądam, wydaje mi się, że Twój największy błąd, ten co ja miałem, za pierwszym razem, wszystko chciałem najlepiej, na już, ale tak się nie da, to roślinka, każda inna, ma swój "charakter", potrzebują czasu, cierpliwości, a czasem spokoju 😜 

Edit

Odnośnie wentylatora Mars Hydro, mam i mogę polecić 🙂

Edytowane przez divi0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, divi0000 napisał:

@wolf32 podlewasz, wtedy kiedy ma sucho, a nie sztywno co jakiś czas 🙂 tak jak się przyglądam, wydaje mi się, że Twój największy błąd, ten co ja miałem, za pierwszym razem, wszystko chciałem najlepiej, na już, ale tak się nie da, to roślinka, każda inna, ma swój "charakter", potrzebują czasu, cierpliwości, a czasem spokoju 😜

I przedewszytkim ile ml wody itd chyba ostatnio za dużo dałem teraz wszytkie liście żółte masakra treningu też żadnego nie było chyba z tego sałata będzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@wolf32 sprawdzaj ciężar doniczki przed podlaniem, (jak wsadziłem roslinki, +/- w rękach sprawdziłem ile waży, donica sucha, i wiem Tera kiedy ma sucho po denko, a kiedy nie) jak podlewam więcej, to rzadziej, chyba że jest potrzeba, jak mniej wiadomo, że będą chciały częściej, radzono, mi i też czytałem, że lepiej za mało podlać, niż za dużo/często, również liście robią się oklapłe, jak woła pitku:)

Edit

U mnie też robiła się sałata, możesz sobie porównać moje dwie uprawy, obecna i poprzednia, pierwsza przypomina mi twoją 😉 

Edit 2

Przy pierwszej uprawie, mam podane ile, i jak często lałem, i z jakimi nawozami, i myślę, że tam przesadziłem 🙂 do obecnej uprawy, podchodzę bardziej spokojnie, i nie sztywno ramowo.

Edytowane przez divi0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem za bardzo się spinasz i pewno patrzysz tam 4 x dziennie po co , sam sobie problemy stwarzasz. Zapal sobie gibona i przejrzyj uprawy innych doświadczonych wyjadaczy i ochłoń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, BulbasaurB napisał:

Moim zdaniem za bardzo się spinasz i pewno patrzysz tam 4 x dziennie po co , sam sobie problemy stwarzasz. Zapal sobie gibona i przejrzyj uprawy innych doświadczonych wyjadaczy i ochłoń.

Zgadza często zaglądam xd 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chyba po relacji panowie przelane dziś podlałem ale juz na bnak wiem ze padaja bo za duzo wody dałem im tefo calmag 0,4 400 ml i  to chyba koniec jeden po 2 szczyt pada 😞 oólnie zauwżyłem że tej wodyh tak nie bierze po tylu dniach nie podlewania xd

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ziemia jest dosyć mocno przesuszona to później po podlaniu wolniej wchłania wodę i trzeba wolniej podlewać.

Pokaż może całego boxa jak Ty to wszystko tam zorganizowales. Bo żeby ubić krzaka to trzeba się trochę postarać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@wolf32 dla mnie wygląda ok, te pierwsze z dołu, to zawsze jakieś mutanty, je bym wyciął pierwsze i czwarte zdjęcie, małe liście na samym dole.

Edytowane przez divi0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że sie podniesie po podlaniu ale no nie stety col mag chyba tez nie wiele pomógł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Cholender napisał:

Oprysk z calmagu ze 2-3razy i będą jak nowe. Ludzie gorzej maja i se chwalą 

Oprysk ?  doopero co podlane  można sam calmag dać ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, Cholender napisał:

@wolf32 mozna. To na pewno automaty? Ile dni juz maja?

Na pewno  25 dni jak dobrze liczę  lub 26 plus minus  kiedy taki oprsyk zrobić ? i ile tego colmagu wlać ? 

Edytowane przez wolf32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi