moonka 3,902 Napisano 22 Stycznia @wolf32 wentylator MUSI byc wlaczony. Pisalem Ci o tym kilka dni temu... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia (edytowane) Dobra usunięte te znszczone jutro podelwam z tym nawozem i zobaczymy czy coś pomoże możecie mi jakiś mały wentylatro wyciągowy polecić , i tak myślę żeby zmieni ten 120 na taki z oscylacja Też mi sie wydaje ze nie potrzebie macałem je łapani i nie ubrałę rękawiczek się czymś mogła zarazić 😕 Edytowane 22 Stycznia przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 22 Stycznia @wolf32 z wartych uwagi to np mars hydro. Nie kupuj zadnych lazienkowych tanich wyciagow bo one nie dzialaja😉mam takie dwa i robia za balast w kartonie ze wszystkim i niczym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia To co mi polecacie teraz zrobić ? czekać tak z pare dni jeszcze dopiero wtedy podlać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 104 Napisano 22 Stycznia (edytowane) @wolf32 podlewasz, wtedy kiedy ma sucho, a nie sztywno co jakiś czas 🙂 tak jak się przyglądam, wydaje mi się, że Twój największy błąd, ten co ja miałem, za pierwszym razem, wszystko chciałem najlepiej, na już, ale tak się nie da, to roślinka, każda inna, ma swój "charakter", potrzebują czasu, cierpliwości, a czasem spokoju 😜 Edit Odnośnie wentylatora Mars Hydro, mam i mogę polecić 🙂 Edytowane 22 Stycznia przez divi0000 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 2 minuty temu, divi0000 napisał: @wolf32 podlewasz, wtedy kiedy ma sucho, a nie sztywno co jakiś czas 🙂 tak jak się przyglądam, wydaje mi się, że Twój największy błąd, ten co ja miałem, za pierwszym razem, wszystko chciałem najlepiej, na już, ale tak się nie da, to roślinka, każda inna, ma swój "charakter", potrzebują czasu, cierpliwości, a czasem spokoju 😜 I przedewszytkim ile ml wody itd chyba ostatnio za dużo dałem teraz wszytkie liście żółte masakra treningu też żadnego nie było chyba z tego sałata będzie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 104 Napisano 22 Stycznia (edytowane) @wolf32 sprawdzaj ciężar doniczki przed podlaniem, (jak wsadziłem roslinki, +/- w rękach sprawdziłem ile waży, donica sucha, i wiem Tera kiedy ma sucho po denko, a kiedy nie) jak podlewam więcej, to rzadziej, chyba że jest potrzeba, jak mniej wiadomo, że będą chciały częściej, radzono, mi i też czytałem, że lepiej za mało podlać, niż za dużo/często, również liście robią się oklapłe, jak woła pitku:) Edit U mnie też robiła się sałata, możesz sobie porównać moje dwie uprawy, obecna i poprzednia, pierwsza przypomina mi twoją 😉 Edit 2 Przy pierwszej uprawie, mam podane ile, i jak często lałem, i z jakimi nawozami, i myślę, że tam przesadziłem 🙂 do obecnej uprawy, podchodzę bardziej spokojnie, i nie sztywno ramowo. Edytowane 22 Stycznia przez divi0000 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulbasaurB 69 Napisano 22 Stycznia Moim zdaniem za bardzo się spinasz i pewno patrzysz tam 4 x dziennie po co , sam sobie problemy stwarzasz. Zapal sobie gibona i przejrzyj uprawy innych doświadczonych wyjadaczy i ochłoń. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 22 Stycznia 29 minut temu, BulbasaurB napisał: Moim zdaniem za bardzo się spinasz i pewno patrzysz tam 4 x dziennie po co , sam sobie problemy stwarzasz. Zapal sobie gibona i przejrzyj uprawy innych doświadczonych wyjadaczy i ochłoń. Zgadza często zaglądam xd 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 23 Stycznia (edytowane) Chyba po relacji panowie przelane dziś podlałem ale juz na bnak wiem ze padaja bo za duzo wody dałem im tefo calmag 0,4 400 ml i to chyba koniec jeden po 2 szczyt pada 😞 oólnie zauwżyłem że tej wodyh tak nie bierze po tylu dniach nie podlewania xd Edytowane 23 Stycznia przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 23 Stycznia Jak ziemia jest dosyć mocno przesuszona to później po podlaniu wolniej wchłania wodę i trzeba wolniej podlewać. Pokaż może całego boxa jak Ty to wszystko tam zorganizowales. Bo żeby ubić krzaka to trzeba się trochę postarać... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 665 Napisano 23 Stycznia @wolf32 gratulacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 23 Stycznia Nie wiem co o tym myśleć serio dziwnie to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 104 Napisano 23 Stycznia (edytowane) @wolf32 dla mnie wygląda ok, te pierwsze z dołu, to zawsze jakieś mutanty, je bym wyciął pierwsze i czwarte zdjęcie, małe liście na samym dole. Edytowane 23 Stycznia przez divi0000 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 23 Stycznia Myślałem że sie podniesie po podlaniu ale no nie stety col mag chyba tez nie wiele pomógł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 23 Stycznia Oprysk z calmagu ze 2-3razy i będą jak nowe. Ludzie gorzej maja i se chwalą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 23 Stycznia 1 minutę temu, Cholender napisał: Oprysk z calmagu ze 2-3razy i będą jak nowe. Ludzie gorzej maja i se chwalą Oprysk ? doopero co podlane można sam calmag dać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 23 Stycznia @wolf32 mozna. To na pewno automaty? Ile dni juz maja? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 23 Stycznia (edytowane) 19 minut temu, Cholender napisał: @wolf32 mozna. To na pewno automaty? Ile dni juz maja? Na pewno 25 dni jak dobrze liczę lub 26 plus minus kiedy taki oprsyk zrobić ? i ile tego colmagu wlać ? Edytowane 23 Stycznia przez wolf32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 23 Stycznia Teraz i kolejny raz za kilka godzin jak wyschnie pierwszy. Nie wiem ile, pewnie z 1-1,5ml na l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach