WBB 2,342 Napisano 20 Stycznia Jest szansa, że coś jednak z tego będzie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,131 Napisano 20 Stycznia Lst będziesz robił ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 20 Stycznia 16 minut temu, mateo napisał: Lst będziesz robił ? No właśnie chyba za póżno na to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,131 Napisano 20 Stycznia (edytowane) Ogólnie tak mówiłeś że masz niskie rośliny może być tak że przerwy między węzłowe są bardzo małe jak u mnie w imperium x takie właśnie kapusty rosły, 2 sztuki takie są i naciągać je to ryzyko bo są kruche (próbowałem)i strzelają szybko jeżeli masz długie pędy a nie kwitnie to możesz delikatnie naciągać głowny wtedy reszta powinna ruszyć trochę bardziej Edytowane 20 Stycznia przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 20 Stycznia 2 godziny temu, mateo napisał: Ogólnie tak mówiłeś że masz niskie rośliny może być tak że przerwy między węzłowe są bardzo małe jak u mnie w imperium x takie właśnie kapusty rosły, 2 sztuki takie są i naciągać je to ryzyko bo są kruche (próbowałem)i strzelają szybko jeżeli masz długie pędy a nie kwitnie to możesz delikatnie naciągać głowny wtedy reszta powinna ruszyć trochę bardziej Trochę się boje tego ruszać xd na razie to ja bym chciał cośz tym buszem zrobić żeby to jakoś wyglądało Kiedy tak mniej więcej zacznie kwitnąć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 21 Stycznia Czyli wszytko idzie w dobrym kierunku i nic nie majstrować przy roślinach ? troche mi liście z dołu wysychaja tez pewnie to że tylko jeden mam wentylatro 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 21 Stycznia (edytowane) Kolo 25-30dnia powinna zaczac juz wypuszczac pisitile. Chociaz tez za pewnik tego nie ma co obierac. U mnie na przylad 2/3 pokazaly plec wlasnie w okolicy 25 dnia. A ostatnia dopiero w 42 dniu.. Wszystko automaty. Edytowane 21 Stycznia przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 21 Stycznia Coś jeje sie robi albo za dużo wilgoci albo przelanwe co wtedy ale z dołu liśnie są nie które w fatalnym stanie tak myślę żeby je usunąć po prostu ? Na bank to grzyb i roślina chyba powoli umiera 😞 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 21 Stycznia @wolf32 musisz uwazac z tym grzybem zebys sie nie zarazil. O ile juz nie jest za pozno... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 21 Stycznia 1 minutę temu, moonka napisał: @wolf32 musisz uwazac z tym grzybem zebys sie nie zarazil. O ile juz nie jest za pozno... Usnąłem te liście 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 21 Stycznia (edytowane) Sluchaj, tak czytam ta twoja relacje od poczatku i twierdze, ze od startu z roslinkami wszystko w porzadku. Problemy chyba sam sobie robisz, tą cała paranoją na starcie. Daj tym małym rosnać. Podlewaj ta woda co 3dni i zobaczysz wszystko bedzie ok. Tez mam swoj pierwszy grow i wiem jak to jest, ale daj sobie i jej troche spokoju. Obydwu wam to wyjdzie na dobre 🖐️👊 Edytowane 21 Stycznia przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 21 Stycznia Nwm ale wydaje mi się że ten wentylator i to że mam tylko jeden to spowodowało i tez była wilgotność na 80 procent 27 stopnie na razie to co tak kuło w oczy to wyciołem jak walczyć z tym ? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 21 Stycznia Ale wyciąg tam masz jakiś? Na moje oko to Grow albo CalMag można by dać. Ja bym dał jedno i drugie bo nie wiem które 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf32 27 Napisano 21 Stycznia 3 minuty temu, WBB napisał: Ale wyciąg tam masz jakiś? Na moje oko to Grow albo CalMag można by dać. Ja bym dał jedno i drugie bo nie wiem które 😉 Tak mam jeden wentylatro taki z kompa 120 mm im dmucha No to terra grow co 2 podlewanie im daje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 21 Stycznia Że im coś dmucha to dobrze. Ale drugi wentylator, który wyrzuca powietrze na zewnątrz też jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 663 Napisano 21 Stycznia @wolf32 80% i 27 stopni to prawie że książkowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,428 Napisano 21 Stycznia @Adi_ejol jasne ze książkowo @wolf32 Jak dla mnie wszystko gra, i za często podlewasz chyba, miałem tak na kilku jak mi nawilżacz powódź w namiocie zrobił, a może to chlor? Lej wodą co sobie postała trochę, w moim nawilżaczu była woda prosto z kranu, ale pociesze cię po ogarnięciu wszystkiego wyrosły dorodne rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,788 Napisano 21 Stycznia No przelane są po prostu. Te doniczki duzo dziur maja od spodu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,428 Napisano 21 Stycznia (edytowane) @Cholender Właśnie swoich nigdy nie przelałem, tylko ten incydent z nawilżaczem, i miałem rozkmine czy to chlor czy poprostu wody za dużo. Tak propo pokazywało 99% wilgotności a woda lała się po ścianach, i staw na podłodze W dniu 16/01/2025 o 23:17, wolf32 napisał: I tak szczerze to juz mi sie coś pojawia na listkach xd i wydaje mi sie że by się tu już fryzier przydał ? Tu masz odpowiedź, podpowiedz końcówki liści Edytowane 21 Stycznia przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,788 Napisano 22 Stycznia @Prepers takie przebarwienia nie wyjda po jednorazowym przelaniu tylko po regularnym za częstym lub zbyt obfitym podlewaniu. U mnie też wiele razy blumaty wylały i miałem w boxie wody po kostki, a roslina nic się nie stało bo zawsze po takich akcjach dawalem im dobrze wyschnac przed kolejnym podlaniem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach