Optymalizator 37 Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Pierwsza roślina, proszę o wyrozumiałość i dobre rady. Box : 35x35x90 Światło : Panel LED 35W Fotoperiod: 18/6 Filtr : Croco 80-120 m³/h Donica 11L , ziemia canna terra, nawozy canna Ph metr: Milwaukee pH600 Temperatura około 25°C , Wilgotność staram się trzymać około 70% Pestkę 02.12 wrzuciłem do wody na około 24h 03.12 po stuknięciu palcem poszła na dno więc wsadziłem ją do docelowej doniczki, po czym podlałem ją 1,5l wody z dodatkiem rhizotonic i terra Vega 06.12 - Pestka wyszła na powierzchnię 6 dzień weg 11 dzień weg 18 dzień weg po delikatnym lst, obniżyłem trochę lampę na około 550 ppfd Edytowane 24 Grudnia 2024 przez Optymalizator 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 239 Napisano 24 Grudnia 2024 @Optymalizator led jakiś chiński? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 24 Grudnia 2024 Teraz, Kibic napisał: @Optymalizator led jakiś chiński? Producent LEDAM @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 239 Napisano 24 Grudnia 2024 @Optymalizator a to powinien być ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 25 Grudnia 2024 19 dzień Miała sucho tak jak sugerowałeś @WymiataczMega Dostała 1L samej wody ph 6,4 Ph z podstawki 5,8 Za dużo nawozu? Dałem Światło trochę wyżej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 26 Grudnia 2024 (edytowane) 20 dzień trochę poprzycinalem , oprysk z rhizotonic I terra vega Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Optymalizator 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 26 Grudnia 2024 @Optymalizator nowe liście wyglądają na zdrowe więc jest dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 26 Grudnia 2024 35 minut temu, Tester napisał: @Optymalizator nowe liście wyglądają na zdrowe więc jest dobrze Dobrze to czytać, jestem ciekawy jak zareaguje roślinka na ten zabieg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 27 Grudnia 2024 21 dzień, pięknie zniosła pierwsze przycinanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) 22 dzień, trochę podgolona Dostala wczoraj i dziś 0.5l wody z rhizotonic, terra vega i boost Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Optymalizator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 1 Stycznia 26 dzień, rośnie zdrowo ? 😀 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 1 Stycznia 15 minut temu, Optymalizator napisał: 26 dzień, rośnie zdrowo niby tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 2 Stycznia 27 dzień, nic się nie dzieje szczególnego ale cieszy oko jak sie rozwija 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 6 Stycznia 31 dni na powierzchni Wydaje mi się, że miała za duży gąszcz i przyciąłem. Prawidłowo? 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 10 Stycznia 35 dni, rośnie sobie, pije litr dziennie, dawać nawoz co podlanie czy co drugie? Dostaje rhizotonic 2ml, terra vega 5ml, boost 2ml, cannazym 2ml / 1L 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 12 Stycznia (edytowane) 37 dzień, zmiana z Terra Vega na Terra Flores Podlanie: 1l wody, Terra Flores 5ml, Rhizotonic 0.5ml, Cannazym 2ml, Boost 3ml Ph roztworu: 6.9 Edytowane 12 Stycznia przez Optymalizator 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 20 Stycznia 45 dzień 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 20 Stycznia @Optymalizator dobrze jest coś lejesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano 20 Stycznia 8 godzin temu, Tester napisał: @Optymalizator dobrze jest coś lejesz? Na litr wody terra flores 5ml, rhizotonic 0.5ml, cannazym 3ml, boost 3ml Od początku tak jak w tabelce od canna, dodaje z każdym podlaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 37 Napisano Sobota o 19:02 50 dzień , jest się czym martwić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach