Marcelo12 6 Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) Witam, chciałbym zasięgnąć Waszej rady dobrzy ludzie. Czy to normalne co pokażę na filmiku? Chodzi mi o wzrost roślinek. Na filmie widać jakie to konkretnie odmiany. Czy ich nierówny wzrost to rzecz normalna? Kiełkowały w tym samym czasie. Pozdrawiam i z fartem 😉 thc.mp4 Edytowane 12 Grudnia 2024 przez Marcelo12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) Wyszukaj nasion tam gdzie kupywales i powinienen być opis jak długo kwitnie, jak wysokość itp. Ja miałem 5 automatów i dwie urosly tylko do 50cm a 3 do około metra. Potem mialem z tym problem jak urosly bo trzeba bylo pod te małe cos podstawiac zeby równo szczyty były pod lampą. Dlatego wiem że następnym razem będę coś brał o tych samych rozmiarach. Pozdro z Fartem Edytowane 12 Grudnia 2024 przez Bluetooth83 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 12 Grudnia 2024 często opis nijak się ma do tego jak rośnie 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 6 Napisano 12 Grudnia 2024 @Tester Hej dokładnie. Kupiłem kiedyś odmianę która miała mieć max. 50 cm a wywaliła na 1.5 metra. Być może to moj jakiś błąd z oświetleniem, jednak już wiele razy czytałem o takiej przypadłości. Pozdro i z fartem! @Bluetooth83 Kolejnym razem zwrócę uwagę na wzrost roślin jak i na czas w którym dają to co lubimy najbardziej 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 12 Grudnia 2024 @Tester ok tego nie wiedziałem Ale tylko automaty ? Czy sezony też rosną jak chcą? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 6 Napisano 12 Grudnia 2024 @Bluetooth83 Nie automaty trzeba sterować światłem aby zakwitły, tak przynajmniej mi gość objaśnił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 12 Grudnia 2024 31 minut temu, Tester napisał: często opis nijak się ma do tego jak rośnie A czy istnieje producent który nie zakłamuje opisów swoich odmian? spotkał się ktoś może gdzieś z tym? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) 50 minut temu, Marcelo12 napisał: @Bluetooth83 Nie automaty trzeba sterować światłem aby zakwitły, tak przynajmniej mi gość objaśnił. To źle Ci objaśnił jeśli chodzi o automaty. Jak sama nazwa wskazuje Automat- Autoflowering zaczyna kwitnąć sama zazwyczaj po około 3-4 tygodniach. Potem wraz z kwitnięciem jeszcze podrosną albo i nie jak moje 2 z 5. Sezony-Fotoperiodyczne sterujesz światłem. Pozdro z Fartem Edytowane 12 Grudnia 2024 przez Bluetooth83 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Grudnia 2024 @FantastycznyPanLis to juz nawet nie chodzi o zaklamywanie. Kazdy ma inne warunki a wiec i wyrosna rozne wielkosciowo rosliny. Producent podaje +- ale to grower decyduje co mu wyrosnie 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 12 Grudnia 2024 @moonka Pestki są robione dla znanych firm masowo tam nikt nie zwraca uwagi co wyrośnie, wystarczy setke nasion posadzić to będzie z 5 różnych odmian nie zawsze ale często 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 678 Napisano 28 Grudnia 2024 Jakbym miał mieszać odmiany to przede wszystkim patrzałbym na temperaturę i RH jakie ów rośliny lubią. Poróżnienie w tej kwestii może być trudne do opanowania. Producenci raczej nie kłamią tylko wybierają sobie pewnie "wzorzec odmiany" swojej rośliny i stąd opisy na stronach. Jak jesteś dalej od tego to raczej coś zjebałeś a nie "oni" kłamią. Wiadomo, że to natura i że wszystko może się wydarzyć ale jak kolega pisze @moonka innymi słowy : mały błąd dużo może zmienić 🙂 W dniu 12/12/2024 o 22:30, Tester napisał: @moonka Pestki są robione dla znanych firm masowo tam nikt nie zwraca uwagi co wyrośnie, wystarczy setke nasion posadzić to będzie z 5 różnych odmian nie zawsze ale często Którąś firmę masz na myśli konkretnie? Jak co to bojkot 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 28 Grudnia 2024 6 godzin temu, Lasir napisał: Którąś firmę masz na myśli konkretnie? Jak co to bojkot wszystkie prawie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 6 Napisano 28 Grudnia 2024 @Tester a którą firmę mógłbyś polecić? Ja póki co kupuję głównie Royal Queen Seeds, czy jakoś tak. @Bluetooth83 Sorki, ja źle sformułowałem zdanie. Chodziło mi o to że " Nie Automaty" trzeba sterować światłem. " Nie Automaty ", czyli Fotoperiodyczne. Czasem tak mam, że źle złożę zdanie 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 28 Grudnia 2024 @Marcelo12 Reklamujemy NasionaMarychy.pl i ten sklep polecamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach