Marcelo12 3 Napisano 3 Grudnia (edytowane) Witam Was. Zakupiłem kilka nasion auto femi. Między innymi była to panna Gorilla Cookies Auto. Czytałem że to odmiana dla początkujących ale u mnie coś poszło nie tak. Inne roślinki które już ogarnąłem, bardzo dobrze. Gorilla tragedia. Co może być powodem takiego stanu? Nawozy Canna stosowane tak jak zaleca producent. Edytowane 3 Grudnia przez Marcelo12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,548 Napisano 3 Grudnia Złe warunki masz. Czym świecisz ? Co to za wiadra? Coś tam z niej zapalisz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 3 Napisano 3 Grudnia (edytowane) @WymiataczMega Świecę lampami CFLi LED, zimne i ciepłe światło- pół na pół. Używam profesjonalnej ziemi i nawozów Canna. W boksie mam 30000 Lumenów. Inne roślinki i inne odmiany już słoikuje, miały dobry plon, jednak tu wyszło jak wyszło. Czy zbyt duże oświetlenie może powodować problemy w growboxie? Mam 0.5 m2 i 30 000 lumenów a widziałem w kalkulatorze że wystarczy połowa z tego na taki metraż. Nawozy stosowałem ściśle według tabeli. Canna Vega, Flores, P/K 13-14, Cannazym. Jak myślisz Kolego, co mogło mieć wpływ na roślinkę? Na zdjęciu widać jak obecnie to wygląda. A na wiadrach stały świeże sadzonki, póki Gorilla jeszcze rosła. Teraz wygląda inaczej. Sam zobacz na fotce. Edytowane 3 Grudnia przez Marcelo12 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 8 Napisano 4 Grudnia Dla mnie to oświetlenie za wysoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 3 Napisano 4 Grudnia (edytowane) @Bluetooth83 Dźwignąć te sadzonki do góry? Mogę to zrobić. Jaki trening mało stresujący poleciłbyś dla osoby średnio ogarniętej w temacie? A przy okazji, po co niektórzy dają siatkę nad roślinami, jaki to ma cel? Pozdrawiam. EDIT: Stosuję ziemię Canna Terra Profesional Plus. Ponoć ta ziemia ma w sobie nawóz i na początku nie trzeba lać roślinkom żadnych nawozów. Podzielasz tę myśl? Edytowane 4 Grudnia przez Marcelo12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 8 Napisano 4 Grudnia Ja stary dopiero pierwszą uprawę mam ..... Dlatego też za dużo pojęcia nie mam ale mówię że swojego małego doświadczenia i oceniając jak mam u siebie. Dlatego stwierdziłem że za wysoko bo jam LED 240 W i w specyfikacji lampy jest napisane że na 50% mocy i 45cm nad roślinami na kiełkowaniu 75% i dalej 45 cm nad szczytami na Wegu 100% i 40 cm na flow Siatka to najprostsza forma treningu, poczytaj sobie. Ja nic nie robiłem że swoimi bo to pierwsza uprawa i bałem się że coś sknoce. 7 tydzień Jeszcze z 2 tygodnie i żniwa Tu wrz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 3 Napisano 4 Grudnia @Bluetooth83 Cudownie, co to za odmiana (odmiany)? Moje poprzednie już kończę słoikować. Wyszły świetne oprócz Gorilla Cookies Auto. Oprócz niej miałem 1 krzak Purple Cush Auto i 2 krzaczki Blueberry Auto. Bardzo fajne dziewczynki wybaczające błędy groowera 😉 Szkoda że nie zrobiłem foto relacji. teraz mam AK-47, White Widow, Sour Diesel i Cookies Sherbet. Cały czas na nawozach Canna. Cała poprzednia uprawa była zajeb*sta, pomijając tę nieszczęsną pannę. A siatkę zapewne się rozciąga aby wyhamować wzrost w pionie i zeby roślinki zaczęly rozrastać się na boki no ale mogę się mylić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 8 Napisano 5 Grudnia Siema, to 5 automatów White Widow Green Gelato Mimosa Fat Banana Apple Friter I ogólnie miało być 6, ale jak to amatorszczyzna 6 nasiono dostałem w gratisie Special Kush i nie doczytałem że to Sezon i tak stała w namiocie i rosła ja nie wiedziałem o co chodzi. Światło było cały czas 18/6 i wyjebała mi choinka na święta 😅😅 🫣 Po czasie pokminilem co jest, nie chciałem zmieniać światła żeby tamte dobrze kwitły i tak ją odseparowywuje do dużej szafy. Coś kiepsko jej idzie licho wygląda ale kit z tym. Z reszty jestem sam zadowolony jak na pierwszy raz to wygląda spoko jak dla mnie. Już zacieram ręce na źniwa 😋, już pozwoliłem sobie odciąć po Sampelku i się suszy co nie co. Robiłeś z liści hash albo masło? Ja będę próbował maslo zrobić potem ciastka. 🥦🥦 Nawozy kupiłem na Amazon nawet nie wiem jaka marka jeden na wzrost drugie na kwitnięcie. Napisane było żeby dawać 11ml na 1L Wody ja daje od początku po 6 ml i jest gitara I do tego PH - Reducer Madame Grow PH mierze papierkami moja kranowa ma takie 7.5 Przez polowe czasu w ogole nie zmniejszalem PH dopiero na kwitnięciu zjechalem do 6 A to ten Sezon Special Kush Choinka 2024 🌲🌲 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 3 Napisano Piątek o 19:42 Super wyglądają Twoje dziewczynki 😉Ja dziś zamówiłem już na przyszłość Blackberry Moonrocks Auto 3 pestki, Speed Auto również 3 i na próbę Bubble Kush Automatic. Ogólnie kieruję się opiniami groowerów, to chyba najlepsza metoda. Oprócz tego kupuję głównie pestki, które zawierają jakiś procent genu Ruderalis. Dzięki niemu roślinki wybaczają wiele błędów początkujących "kolekcjonerów" 🙃 Pozdro i z fartem!!! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach