Skocz do zawartości
Zimny404

Growbox w bloku

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, kupiłem boxa 120x60x180 mieszkam w bloku i zastanawiam sie co zrobić z wentylacja. Puścić ja do kratki wentylacyjnej czy do mieszkania? Dam radę funkcjonować w takich warunkach? Jakieś porady, mam filtr węglowy zastanwiam sie co jest lepszym pomysłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz filtr to nie musisz sie przejmowac zapachem bo go nie bedzie poza momentami gdy bedziesz otwieral boxa. Dla wlasnej wygody wywalil bym wylot do kratki zeby pozbyc sie tego powietrza z pomieszczenie skad bedziesz "zasysal" do boxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka to nie problem, ze będzie ludzia dmuchać? Nie wiem czy się zmieszczę w kuchni. Jeśli wywalę wylot na pokoj to da radę to pociągnąć? Mam pochłaniacze zapachu, spreje. Kupiłem tez pochłaniacze wilgoci. W kuchni problemem jest tez duża widoczność boxa. Wole mieć go w pokoju na klucz na końcu mieszkania, to tez moja sypialnia 🤣 wynieść się z tamta czy pakować boxa i w lato próbować zrobić wentylacje przez balkon? 

Edytowane przez Zimny404

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz. mieć go w pokoju na klucz, z filtrem raczej nic nie będzie czuć, ja też bym nie wydmuchiwał do kratki, cokolwiek stanie się z filtrem i cały pion będzie się zastanawiał, skąd tak ładnie pachnie :), a tak dowiesz się o tym pierwszy, a nie od sąsiadów 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, a ta wilgotność nie będzie mi słabo? Odpaliłem na chwile boxa w pokoju i zrobiło się jakby takie ciśnienie, już myślałem ze tego nie pociągnę dalej. Ale skoro mówisz, ze da radę zyc to tak zrobię. W razie w na zapach mam drugi filtr. Dzięki za info, będę dawał relacje co z dziewczynami 😊

@Bubble okej, a dam radę tam spać czy lepiej zmienić lokacje sypialni?. Nie chodzi mi o hałas, bardziej o wilgoć pośrednio jakieś zagrożenie dla zdrowia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez 2 lata miałem 1m2 growboxa 30 cm od poduszki, nie róbmy scen... 

Edytowane przez Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi