Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam pytanie odnośnie moich pociech.

Aktualnie pociechy  mają dniu +/- 39.

AK-47,Gorilla Cookies  4 tydzień
West Coast OG 5 tydzień.
Wszystkie to automaty cykl prowadzę 16/8.

Zastosowałam:

Nawozy : Biobizz Tri-pack, Biobizz Calmag+ mam Plagron pk 13-14 nie dodawałam jeszcze.
Ziemia : Plagron Light Mix + mikoryza
Lampa : Grow the Jungle The jackson LITE 100W
+ Scrog siatkę
Dziewczyny są po pierwszym podlaniu nawozem w dawce jaka zaleca przez producent ( nie widziałam użycia ich wcześniej). 
W momencie gdy zauważyłam jaśniejsze zakończenia liści oraz zwijanie się myślałam, że to wina  nadmiaru podanego nawozu więc przy następnym podlewaniu( co 3 dni po 400 ml).Dodałam tylko cal-mag po researchu, że może być to niedobór występujący częsty w tym okresie wzrostu. 
Na moje oko coś im dolega i nie wiem w jaki sposób dalej działać by im pomoc…
Dodam jeszcze że ph gleby aktualnie wynosi 7.0 ale czy jest to, aż tak duży problem by zablokował pobór składników odżywczych?

Pozdrawiam z Slonczenej Arizony

Gorilla X cookies.jpg

west c og.jpg

west c ogg.jpg

westcoast og 1.jpg

1jjj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 02/12/2024 o 17:58, Vudencja napisał:

@Tester Temperatura miedzy 22 - 27C . Wiatrak jest cos sie wentyluje .

@Cykacz ile sugerujesz ?

ja tam już lałem spokojnie koło litra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja 

Biorac pod uwage wasze przypuszczenia zastowalem sie do zwiekszenia ilosci wody co zniwelowalo problem z opadajacymi lisciami .

Aktualnym problemem sa jak widac na zalaczonych zdjeciach przebarwienia ktore nie atakuja swierzych lisci i wydedykowalem ze prawdopodobnie problem moze byc w niedoborze skladnikow odzywczych z wzgledu na poziom ph ktory wynosi 7 niemoge zejsc ponizej . wyczytalem ze najlepiej by bylo wymieszac z torfem 1:1 ziemie ale w tym momencie nie widze przesadzania tych pieknych dziewczyn . Macie jakies rady jak moglbym to obnizyc (ph woda ktora podlewam miesci sie w skali miedzy 6-6.5) .

Czy Ph 7 moze az tak zatrzymywac pobor skladnikow odzywczych przez rosline ? 

Jestem nowy , niepokoi mnie to co  jest miedzy lodygami / jest to na kazdym pietrze , moze mi ktos powiedziec co to jest i czy mam sie stressowac 🤔. Bo niechce zeby sie zaplodnila dziewczyna .

Pozdrawiam 🍁

ggg.jpg

gggg.jpg

gggggg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Vudencja napisał:

Jestem nowy , niepokoi mnie to co  jest miedzy lodygami / jest to na kazdym pietrze , moze mi ktos powiedziec co to jest i czy mam sie stressowac

nic niepokojącego normalne

czym mierzysz ph?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tester AK-47,Gorilla Cookies : Po przejsciach (problemy na starcie byly)

West Coast OG : To jest ta najwieksza , ona jasniejszy szczyt miala zawsze ale nie miala az tak jasnego . Odkad przeszla faze kwitnienia to te gorne liscie byly jasniesze . Cukrowe/Wiatrakowe dolne liscie sa w ciemniejszym kolorze . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi