Wegorz97 1 Napisano 24 Listopada Witam. Otóż pacjentką jest Royal Gorilla Auto. Mam taki problem że zżółkły mi liście podałem tylko raz nawóz Plagron Alga Grow. Ziemia to kokos. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 24 Listopada @Wegorz97 Kokosowe podłoże samo w sobie jest zazwyczaj ubogie w składniki odżywcze i trzeba nawozić azot i calmag by się przydał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 24 Listopada @Kibic mogłaby to też być wina Ph? W sumie już głupieje na jakim poziomie ma być. na początku było dobrze od dwóch dni się zrobiła żółta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,483 Napisano 24 Listopada Ciepło ma? Gdzie ją trzymasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,552 Napisano 24 Listopada Kokos jest jalowy i sadzenie w nim jest glupota gdy nie ma sie odpowiedniego doswiadczenia + do tego automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 24 Listopada (edytowane) @WymiataczMega jest w małym jak narazie prowizorycznym boksie. Czekam na odpowiedni sprzęt. najprawdopodobniej wejdzie do kompletu od spider farmer. dosyć ciepło jak się rękę wsadzało. Jak tylko będę miał możliwość to podam ile jest w środku. Staram się żeby było trochę wilgotno. @moonka jest to pakiecik od IGrowCan od Royala także wszystko było już zawarte. Nie znam się wydaje mi się że to mieszanka gleby z kokosem. Edytowane 24 Listopada przez Wegorz97 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,483 Napisano 24 Listopada @Wegorz97 automat lepiej sadzić w docelowym boxie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 24 Listopada @WymiataczMega wszystko rozumiem tylko nie jestem jakąś profesjonalną osobą chciałem zacząć pouczyć się. Wiadomo wszystko idzie metodą prób i błędów. Miałem już go mieć teraz ale niestety mi się przesunęło jednak to nie są małe koszta. Może się was zapytam tutaj od razu bo również z tym problem mam. Mogę mieć taki box od hydro mars cały komplet lub cały komplet spider farmera. Który byłby lepszy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 25 Listopada (edytowane) Tak pomogliście że roślinka już prawie zdechła z tymi odpowiedziami. Już ją tak powyginało. Edytowane 25 Listopada przez Wegorz97 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,483 Napisano 25 Listopada @Wegorz97 o tej porze roku musisz sztucznym światłem świecić. Na parapecie nie urośnie 🤷 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 25 Listopada @WymiataczMega a skąd stwierdzenie że stoi na parapecie ? Otóż nie stoi na parapecie tylko w boksie małym. I zarówno z oświetleniem sztucznym. Nie chodzi że ona nie rośnie bo ona rosła normalnie tylko od 3 dni zrobiła się żółta a teraz takie coś te małe listki co wychodzą powykręcało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,483 Napisano 25 Listopada To już nie wiem. Proponuje nowe nasiono kiełkować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 25 Listopada @WymiataczMega może być od za dużej temperatury żeby te listki tak wygięło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano 25 Listopada @Wegorz97 wyrzuć ja i zasadź nowa, a co do boxa to juz chyba dostałeś odpowiedz w innym temacie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 25 Listopada @Boczelli tak zgadza się założyłem specjalnie nowy. Polecicie coś z tego mam 3 nasionka od rqs wszystkie są auto. Apple Fritter, Green Gelato i jak wyżej Royal Gorilla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,225 Napisano 27 Listopada W dniu 25/11/2024 o 17:33, Wegorz97 napisał: Tak pomogliście że roślinka już prawie zdechła z tymi odpowiedziami. U made my day... 😂 @Wegorz97 nasionko możesz wybrać jakie chcesz. 🙂 Znowu kokos planujesz? Może warto coś prostszego w obsłudze wybrać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wegorz97 1 Napisano 27 Listopada @Lady Green Nie, już raczej nie, jakąś mieszankę gleby zarzucę odpowiednią. Tutaj wywnioskowałem że musiała mieć za gorąco plus złe Ph było na poziomie 7. Również nic w nią nie wiało mój błąd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach