Lady Green 2,555 Napisano 9 Stycznia @Bubble jest ale mało a roślinka spora. Znawcą nie jestem, pisze tylko co ja bym zrobiła ale to nie oznacza że mam rację. @hazera nie sugeruj się moimi podpowiedziami, Panowie mają większe doświadczenie. 👍🏻 Pk z plagrona odpada. To nawóz mineralny a Ty na bio chyba lecisz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,339 Napisano 9 Stycznia Ten nawet to pójdzie ale jak już ma być tak BIO to teraz modny jest BioBloombastic 😉 A takim starym to grow już się chyba nie powinno też lać... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 9 Stycznia 1 godzinę temu, Bubble napisał: Kwiaty nie wyglądają na za małe jeszcze na to? nie ma to nic do rzeczy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 10 Stycznia (edytowane) @Lady Green Tak, wszystko organiczne z BioBizz'a. Nawozy mineralne gryza sie z organicznymi? Jesli tak to jedyny ktory znalazlem to ten z BioTabs Pk 5-8. @WBB Co do Grow to kierowałem sie tabelka. Wedlug niej ma byc podawany az do flusha. Edytowane 10 Stycznia przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,339 Napisano 10 Stycznia 1 godzinę temu, hazera napisał: @WBB Co do Grow to kierowałem sie tabelka. Wedlug niej ma byc podawany az do flusha. Możliwe. Tylko za dużo azotu zdaje się, że może zablokować pobieranie PK... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 10 Stycznia (edytowane) @hazera cytując mądrzejszych - podczas nawożenia kierujemy się potrzebami rośliny, nie tabelką. 😉 Może być to pk co znalazłeś z biotabsa, biobloombastic też może być. Edytowane 10 Stycznia przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 250 Napisano 10 Stycznia (edytowane) @hazera A nie przesuszyłeś jej czasem i nie wywaliłeś biologii? Tak mi się teraz nasunęło, może nie. - Edytowane 10 Stycznia przez Bubble 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 10 Stycznia (edytowane) @Bubble Kwiaty srednio podlewam co 3-4 dni. Zapisuje sobie na tablicy ile waża i jak spadnie waga to lece odrazu z konewką. Szczerze to myślałem, że ją przelałem. Wedlug mojej tabelki ostatni raz podlewałem kwiaty 4 stycznia. Dzien później zauważyłem przebarwienia na liściach i lekko popalone koncówki. Na tamten czas donica pokazywała na wadze 3.3kg, takze wlałem jak zawsze 2.5l na 11l doniczke. Podlana ważyła 5.8kg, do wczoraj zajęło jej 5dni, zeby wypic te 2.5l. Jak wróciłem z pracy to spanikowałem w jakim stanie wyglada roslinka, wiec wlałem jej 1l na szybko samej wody bez żadnych odżywek. Dzisiaj dałem jej raz jeszcze 1l, tym razem z Bloom i TopMax. Grow i CalMag odpuściłem. Zamówiłem własnie PK 5/8. Myśle, ze w poniedziałek/wtorek powinienem miec juz w domu. Jeśli to na prawde deficyt fosforu to mam nadzieje, ze uciula jakos do tego wtorku. Jutro wieczorem wstawie fotki jak sie rośliny maja po podlewaniu. edit. Dziwne jej dla mnie tez to, ze mam 3 odmiany. Wszystkie 3 dostaja praktycznie takie same dawki. Poza nią reszta wyglada zdrowo. Dodam, ze akurat tą dostałem w gratisie od RQS. Mozliwe, ze to jakas wadliwa sztuka? Od początku z nia walczyłem jakby nie patrzec. Edytowane 10 Stycznia przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 250 Napisano 10 Stycznia @hazera Ja to bym zrobił tak: Jeśli to jest to bio pk 5-8 od biotabsa to bym dał go razem z bactrexem, , i jak masz to dodaj melasę, a jak nie to miodu trochę tak z pół łyżeczki na litr tylko wymieszaj to wcześniej i daj temu pobomblować tak z godzinę do dwóch najlepiej. To mocno wzmocni biologię, ewentualnie jakąś herbatę, ale to powinno pomóc moim zdaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 10 Stycznia pisze jeszcze raz: te liście co pokazałeś usychają naturalnie a nie z niedoborów czy czegoś innego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 250 Napisano 10 Stycznia Jeśli nie zostało im więcej niż 3 tygodnie do końca to masz rację, ale moim zdaniem to może być też inny problem. Znaczy problem, one dojadą do końca na luzie, ale do 100% trochę zabraknie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 15 Stycznia (edytowane) Dzien 64/60 Co do SZ, odpuscilem nawozy i podlewałem odstana 24h woda przy 6.2-6.5ph. Szczerze mysle, ze ja powoli zabijam... Wedlug RQS( jesli przezyje) zostalo jej ok. 2 tygodni do scinki. Trichomy pod lupa jeszcze przezroczyste. Dzisiaj dostała dawke Pk 5-8 od BioTabs'a (8ml/l). Przeczekam 3 dni i zobacze czy to cos jej pomoze. Jesli nie, to myslalem jeszcze nad zakupem Alg-a-mic od BioBizz'a. Co do reszty najzdrowiej wyglada FB. Nie wykazuje zadnych oznak niedoborów lub przenawozenia. Pnie sie w góre. Takze daje jej dalej jesc i dzisiaj tez dostała dawke PK. Zobaczymy jak sie bedzie zachowywac. Najstarsza, karłowata WC też wyglada na w miare zdrowa. Zauważyłem na lisciach takie rdzawe plamki/przebarwienia. Za mało wapnia/potasu? Jak wyzej tez przyjela PK. Trichomy przezroczyste, przechodzace powoli w mleczne. Tak nawiasem mowiac nie ma co oszczedzac na lupach.. zajebac sie idzie przy sprawdzaniu.. 😅 Edytowane 15 Stycznia przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 659 Napisano 15 Stycznia @hazera nie sugerowałbym się tym co mówi producent odnośnie czasu uprawy i kwitnienia Ja też kiedyś dałem 10ml/L pk5-8 XD pierwszy i ostatni raz, teraz nie przekroczyłem 2ml w uprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 15 Stycznia @Adi_ejol Jakie byly skutki? Kurde, nie strasz mnie chlopie:D Dzisiaj przyszedl mi ten specyfik i dalem i tak ciut mniej niz zalecane wedlug tabelki. Z racji tej żoltej mowie ciul dam jej 8ml. Koniec koncow to kolor trichomow wyznacza scinke. Moze podswiadomie chce sie jakos na duchu podniesc wiesz. Sam nie wiem 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 659 Napisano 15 Stycznia @hazera nie chce zwalać wszystkiego na tą jedną dawkę pk bo ogólnie namieszałem z nawozami ale cale rośliny były popalone xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 250 Napisano 15 Stycznia DOjdzie na spokojnie, może nie jest okazem zdrowia, ale powinno jej wystarczyć nawet na te 2-3 tygodnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano 16 Stycznia Trzymam za nia kciuki. Tak nawiasem odbiegajac. Nasuwa mi sie tez myśl, ze to moze przez te ziemiórki co z nimi przez cale grow walczyłem? Wszystkie rosliny dostawaly te same dawki wszystkiego i tylko ta jedna felerna jakas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 170 Napisano 18 Stycznia mordo moje zdanie jest takie bo mam w podobnym wieku roślinki bodajże 25.11,24 dokładna data i też różne odmiany w boxie i jedna wykazywała brak azotu znaczy się potrzebowała więcej odżywek niż pozostałe musiałem nadgonic jej zachcianki no i tu widzę moze podobny problem ale to tylko moje zdanie ponieważ nie czytałem do końca wszystkich co piszą , lub też mój punkt widzenia wygląda że potrzebowała mniej wody lub rzadziej ja podlewać np dzień po niż pozostałe , a tak jak ktoś wspominał że z wiekiem dziewczyny ubrania zrzucają mimo że już się starzeje 🤣 daj znać czy żyje pozdrawiam i życzę obfitych plonów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hazera 63 Napisano Poniedziałek o 17:22 (edytowane) Dzien 76/72 Siema.Nie chcialem, ale doprowadze ta relacje do końca. Moze ktos wyciagnie na przyszlosc wnioski z moich bledow. Także roslinki prezentuja sie w nastepujacy sposób.. Zaczne może od tej która wygladała najlepiej/najzdrowiej do momentu ok 2 tygodnia flow. Fat Banana Sweet ZZ Weeding Cake Ze strachu leje juz sama czysta wode.. Nie wiem czy je popaliłem, czy za malo jesc daje, czy moze zablokowalem wchlanianie pierwiastkow z gleby a moze to wina choroby. Zaczałem sie interesowac tematem wirusa mozaiki. Z racji tego, ze jestem palaczem byc może sam przenioslem na rosliny bakterie. Podrzuce link do babki co o tej chorobie mówi (niestety po niemiecku). Z tego co widze opis zgadzałby sie z wygladem lisci i czasem wzrostu rosliny. Jeśli to jednak nie mialabyc choroba mozaiki tytoniu to natrafilem na 2gi film o niedoborach tego Pana. Z koleji na tym filmie widac jakby moje rosliny mialy niedobory Calcium, Magnezu, Siarki lub potasu. Zatrzymałem sie w martwym punkcie. Kwiaty nie przybieraja na masie a to juz ponad 70 dni.. Najbardziej szkoda mi tej FB, bo serio ladnie rosla i fajnie kwiaty sie zaczely rozwijac, ale widze ze jak nic nie zrobie to podzieli los SZZ. Prosze was o jakas wskazowke. Dalej lac im samej wody? Zaczac je tęgo karmic? Moze w ogole przelac te donice i zrobic flusha? Zakupilem ostatnio Alg-a-mic moze tym sie ratowac? Ponizej caly sprzet jaki posiadam. Edytowane Poniedziałek o 17:23 przez hazera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,787 Napisano Poniedziałek o 17:47 (edytowane) @hazera to nie mozaika. Ja polecam fryzjera i porzadny flush woda z odpowiednim ph, aż woda wypływu będzie miała dobre ph. I dopiero po tym haj wyschnie zaczac karmienie na nowo. Edytowane Poniedziałek o 17:48 przez Cholender @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach