Skocz do zawartości
hazera

Wedding Cake, Fat Banana, Sweet ZZ (3xAuto) 80x80x160+TS1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów✌️ A więc i pora na moja pierwszą w życiu uprawe. Zdecydowałem sie na automaty i mam cichą nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z planem bez wiekszych komplikacji 😅

Krótko o dziewczynach: 

Pierwsza wyszła z ziemi 13 listopada(Weeding Cake) uprzednio nasionko moczone kolo 48h w kieliszku, a potem odrazu do docelowej doniczki. Kolejne siostry troche młodsze. Obie 17 listopada.

Sprzęt operacyjny:

-80x80×160 Marshydro

-TS1000 Marshydro 

-Biobizz Lightmix

-Doniczki 20l (WC), 11l (FB,SZZ)

Wentylator, Higromert dodany w zestawie od MH.

Temperatura: 23-24°

Wilgotność 65-75%

Cykl: 18/6, Lampa na koło 30% przy odstępie od szczytów 45-50cm, PPFD według appki ''PPFD Meter" 140-160

I to chyba tyle ze specyfikacji 😁 W razie mozliwości bede wstawiał update co 3dni. Bede wdzieczny za każdą pomoc i wskazówki. Pozdro!👊

20241118_181519.jpg

20241118_181536.jpg

20241118_181608.jpg

20241118_181626.jpg

20241118_181630.jpg

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Tzn. filtr węglowy narazie wyłączony kompletnie, wisi tylko. Mimo, ze nie pracuje traci swoje właściwosci? Skoro tak, to zdejme. Dzieki. Spakować go gdzieś szczelnie czy starczy jak bedzie poza namiotem w jakims kartonie powiedzmy?

A co do wilgotności mam mały problem. Z reguły u mnie w mieszkaniu jest 21-22 stopnie. Namiot z wlaczoną lampa w boxie 23-24.Na czas nocny, tzn. gdy lampa nie grzeje powinenem zredukować do tych 20. Otwierając okno w salonie wypierdziela mi na higrometrze 90%... i z tego pododu roślinki 24h maja te 23/24.Nie wiem jak to ugryźć. Na czas grzania podkrece wilgotność do 75%, dzieki!

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Filtr juz schowany 😄 Lepiej wyłączyć wiatrak który chodzi 24/7 czy odpalić grzejnik obok box'a, żeby dogrzać troche? Chociaż kurde wyłączony wiatrak, brak jakiejkolwiek cyrkulacji może prowadzić do pleśni. Dobrze myśle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi