Jaqubek000 115 Napisano 5 Listopada 2024 Siemanko, mam pytanie czy automat może już w okolo 20 dniu kwitnąć? Pomijając fakt że roślina jest jakimś karłem, jest to Orion F1 auto i pomijając fakt że już trzy Tripple G wyjebalem bo też były jakimiś karłami, ale myślałem że to wina moich błędów, począwszy od tego że dojebalem do ziemi to co miałem pod ręką typu pumeks, lawa, perlit, i biohumus, z myślą żeby korzenie miały więcej powietrza, po nadmierne podlewanie. Ale Oriona postanowiłem poprowadzić tak jak przy ostatniej uprawie. Wyszedł z ziemi 16 października, i tu też jakieś klocki wychodzą. Czy to wilgotność za niska może tak spowolnić rozwój a przyspieszyć kwitnienie? Musiałem oddać na parę dni nawilżacz powietrza córce więc roślina miała sucho parę dni, dawałem mokre ręczniki ale to dawało może 45% wilgotności. Nasiona były trzymane w lodówce z pół roku, może to być problemem? Kurde wsadziłem trzy świeże nasiona kupione ostatnio, od barney farms i nie chciałbym ich też spierdolic. Ratujcie🙏 Dodam że gdy miałem jeszcze te trzy inne Planty to świeciłem dodatkowo dwie żarówki cfl 125w bloom, więc momentami miały 32 stopnie w boksie. Już zamówiłem panel led więc wkrótce i światło będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 6 Listopada 2024 Dla oriona f1 to normalny czas na kwitnienie. Rowniez go mialem i zaczal kwitnac wlasnie w okolicach 20 dnia. Co do rozmiaru to czegos u Ciebie napewno braklo skory wyrosly takie male @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 6 Listopada 2024 @moonka tylko pytanie czego😔 ziemia ta sama co przy ostatnim udanym grow🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach