Boczelli 3,537 Napisano Sobota o 08:24 @ZM-69 najlepiej to by bylo dac 4x400hps, bo i mocy by bylo więcej i pokrycie lepsze, ale 2x600 tez da rade 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 461 Napisano Sobota o 11:34 3 hours ago, Boczelli said: @JarzynaSWDN on mowi o 2 x 600 A ja myślałem że jedną 🫣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 14:52 @Lady Green Wlasnie zaczolem czy to jest dobrze wykonany fryzjer ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 15:23 To zdjęcie wrzuć 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 18:15 (edytowane) Uwaga Rośliny po myślę porządnym fryzjerze. Oraz wrzucam 2-3 filmiki VID-20241207-WA0036.mp4 VID-20241207-WA0037.mp4 VID-20241207-WA0034.mp4 VID-20241207-WA0035.mp4 Teraz zmierzyłem rośliny i uwaga : 1 Rząd roslin ma 45-50 cm wysokosci 2 Rząd roślin 55-60 cm wysokosci 3 Rząd na końcu 65-90 cm wysokosci Czy one urosną w górę ? Teraz po fryzjerze wszystko jest takie hmmm przewiewne napewno nie ma pod spodem zaduchu .... @Lady Green @Boczelli @PogromcaBaobabow @WBB @WymiataczMega @swistbuds @Adi_ejol @JarzynaSWDN Rośliny dostały odrazu jedzonkooo 45 litrów wody z papu rozlane na wszystkie rośliny. -Terra Bloom (pełna dawka) -Terra Grow (pół dawki ) -Sugar Royal (Pełna dawka) -Pure zym (Pełna dawka) -Silic rock (Pełna dawka ) Edytowane Sobota o 18:39 przez ZM-69 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 19:09 Mi się zdaje, że te doły to im za wcześnie wyciąłeś W aktualnej uprawie w pierwszych cięciach usuwałem największe i najstarsze liście i kilka z góry żeby zrobić większy prześwit, a lolipopping w 2-3tyg Flo kiedy już przestają rosnąć w górę i zaczynają skupiać energię na produkcji kwiatów A ty poleciałeś na ostro od razu, ale bez paniki, czasu nie cofniesz to się skup teraz żeby miały dobry warun i będzie luks Z własnego doświadczenia ci już mogę powiedzieć, że w tym fachu nie zawsze więcej znaczy lepiej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 19:14 @Adi_ejol U mnie to pierwsze oraz ostatnie cięcie więcej nie będę ich podcinał. Robić stresu i tak dalej . Myślę że sie ogarną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 19:15 To na pewno Nie takie manewry znoszą Ale błędem jest myslec, ze wykarczowanie 60-70% lisci to nie stres dla rośliny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 461 Napisano Sobota o 19:25 Dzieci w Afryce nie mają wody a ten 45 literkow zalewa po doniczkach żeby mieć się czym odurzać 🫣 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 19:26 Jeszcze na swoim przykładzie ci powiem, że z wycięciem dołów czekałem aż wypuszczą ładnie pre flowery, żeby na tej podstawie wyselekcjonować które piętra warto usunąć bo nie mają potencjału na dobre topy. Nie wiem czy to powszechna technika, najlepiej, żeby ktoś potwierdził bądź zdementował. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 19:29 @JarzynaSWDN hahahhaha kurwa leżę i placze ze śmiechu do telefonu 😂😂😂😂😂😁😁😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 19:32 Tu widzisz jak wygląda piętro wyżej i niżej, i na tym etapie byłem w stanie stwierdzić, ile zostawić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 91 Napisano Sobota o 19:38 @ZM-69 Napewno jeszcze trochę odbija. Jakie ec im lejesz? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Sobota o 19:47 (edytowane) Teraz to już jestem zmieszny ... To dobrze ze ten fryzjer wjechał Czy nie dobrze . @swistbuds Dobrze Cie widzieć. Mam pytanie roslinki coraz wiecej piją coraz szybciej jest sucho . Czy przy następnym podlaniu mogę dać im Terra Bloom z Green Sensation ? Pamietam jak pisales ze jak mam Green Sensation to żebym wgl nie podawał im PK 13/14 Edytowane Sobota o 19:50 przez ZM-69 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 20:28 @ZM-69 moim zdaniem trochę za dużo wyciąłeś ale każdy rabin powie inaczej, moje zdanie nie jest poparte wielkim doświadczeniem Gdyby to była moja uprawa, to najpierw wyciął bym trochę z góry żeby światło miało lepszy dostęp do niższych szczytów, a jak już ładnie zacznie kwitnąć to wtedy bym wyciął doły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 461 Napisano Sobota o 20:52 Nie panikuj, one się jeszcze ze 2 piętra wyciągną do góry, może być tak że jeszcze raz będzie fryzjer 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Sobota o 22:45 @ZM-69 jest git 👌 zrobiles jak zrobiles, bedzie dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 568 Napisano Sobota o 22:52 @Boczelli a jest sens w tym co pisalem? Bo tez dobrze wiedzieć czy nie pierdole głupot xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano Sobota o 23:24 @Adi_ejol to tez ma sens. Fryzjera i tak trzeba robic zazwyczaj kilka razy w ciągu uprawy, to czego nie zrobisz za pierwszym razem poprawisz kolejnym. Ja jestem za tym żeby czekać z defoliacja do początku kwitnienia bo wtedy można od razu usunąć słabiej rokujące pędy. Ale nie zawsze się tak da bo np. Jest za gesto juz wczesniej i trzeba wjechac z nozyczkami , tak jak u autora tego tematu 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Niedziela o 08:31 @Boczelli Czyli według Ciebie u mnie jest wszystko okey ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach