Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, ZM-69 napisał:

Jeśli chodzi o usunięcie wiatraków jak mam je przeciąć chodzi o ogonek od liścia mam ciąć przy samej lodydze czy mam zostawić jakiś kawałek ogonka ? 

Wg mnie im bliżej łodygi tym lepiej ale też nie rozczulam się nad tym. 

Wpisz sobie w wyszykiwarke defoliacja marihuany i czytaj bo jest tego sporo. 

3 minuty temu, ZM-69 napisał:

Dlaczego nie można robić fryzjera naprzyklad kilka razy lub na kilka etapów. 

Oczywiście że można. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co podlewanie usuwam po trochu bo jak pisałem na raz to mi jest szkoda. I wydaje mi się, że tak po trochu to one nawet nie czują tego bo idą bez zatrzymania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie obcinał za dużo lisci bo to one właśnie dają energię na duże topy. Miałem dwie amnezie na jednej ciełem a na drugiej nie i na koniec dała mniejszy plon ale to nie przypadek bo z odmianą special Qeen miałem to samo. Obcinanie żółtych lisci to też błąd bo roślina pobiera składniki odżywcze z dolnych pięter i jak obcinamy to roślina bierze za cel następny zdrowy liść i tak można rwać aż nic nie zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 wycinaj normalnie przy lodydze. Kazde ciecie to stres dla rosliny mozesz sobie kupić jakies nawozy ktore troche nieweluja stres np. Boomboom spray , CannaCure, LeafCoat czy inne.

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 ja bym usunął tylko te liście które naprawdę przeszkadzają i zasłaniają dolne topy żeby nie robić im nie potrzebnie stresu tym bardziej że są to automaty a one błędów nie wybaczają. Ładnie rosną 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi  o zdrowie to rośliny mega zdrowe .

Szkoda mi je ciąć ale po kilka lisci muszę usunąć. 

Bo na chwilę obecną jedno przysłania drugie .

@Boczelli Czy według Ciebie ten zestaw razy dwa 2x da radę na box 240 szer. 120 głęboki i 200 wysoki . ? 

Ta sama wielkosc namiotu co mam w nim aktualne Automaty .

Screenshot_20241204_175036_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez ZM-69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 ja też bym nie przesadzał z ilością, a zresztą masz ich tam tyle, że możesz poeksperymentować i zobaczyć na koniec uprawy która metoda była skuteczniejsza, czy wycinanie większej ilości czy mniejszej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 ja na HPS ostatnio z 15lat temu robilem, także nie wiem co jest teraz na topie jakie zarowki, odbłyśniki itd. Ale obserwuje tez inne fora i widze ze na takim samym metrazu pod 2x600W hps ladnie rosnie innym growerom

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem z pracy stoję nad namiotem i w chuj mi szkoda ich ciąć robić fryzjera 🤭😂

Serce Pęka 😁💔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN Ja chce dać 2x po 600 watt to 1200 nie będzie ok ? 

@JarzynaSWDN Powierzchnia  2,88 metra kwadratowego  namiot 2,4 m szeroki 1.2m głęboki  i 2.0 m wysoki .

Taki mam z automatami i mam tam 1440 watt .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi